Zcela čistě bílá fasáda - ano či ne?

Zdravím, prosím Vás, máte někdo naprosto čistě bílou fasádu bez barevných (šedých,..) doplňkových barev? Máme novostavbu s antracitovými okny a černou střechou.. Líbí se nám čistě bílá, ale panuje obava z fádnosti... Děkuji za příspěvky.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Také mě toto téma zajímá :-)
Odpovědět
Máme světloulince šedou, působí skoro jako bílá, ale kdybychom dělali znovu, udělala bych ještě o odstín tmavší.
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy Dívala jsem se vám do alba a opravdu vypadá bíle :-)
Odpovědět
@zumari no právě, ono záleží jak na to dopadá světlo, ve stínu je to vypadá šedší, ale měla to být taková jako je tady na tom vzorníku ta světlejší, šedá-mírně do modra: http://www.modrastrecha.cz/blog/angie...
Odpovědět
Myslím, že to bude krásný :) Kdybych nedělala přístavbu a nemusela se přizpůsobovat vzhledu stávající stavby, tak jdu do toho. Nedávno jsem po té kombinaci pokukovala i na pinterestu, pár příkladů, co se mi líbilo: https://cz.pinterest.com/pin/38273566... https://cz.pinterest.com/pin/38273566... https://cz.pinterest.com/pin/38273566...
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy Mě se líbí ta šedá nalevo, ale nevím jak by vypadala k antracitovým oknům? Aby dům nebyl moc tmavý!
Odpovědět
Profilova fotka
@neliis bila je fajn ale nechtel bych to udrzovat zejmena nemate-li uz upraveny velky pozemek se zeleni. Behem roku se vam zaprasi od cest, okolnich staveb, topeni od souseda jestli topi pevnymi palivy...
Odpovědět
@zumari no to jsem si právě taky říkala, aby celý dům nebyl moc tmavý, když jsme k tomu chtěli břidlicový obklad, ale ta světlá je teď moc světlá, chtělo to o ten chloupek tmavší.
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy já mám naštěstí čas to řešit, ale osobně se bílé bojím, máme psa, malé dítě :-) takže asi raději tmavší barák :-)
Odpovědět
@zumari Tak psa nemáme, ale malé dítě jo, to je celkem neškodné, fasáda je omyvatelná, horší je, že jsme ještě pořád na hlíně a v okolí pole, takže při žních je to tu jeden velký oblak prachu...
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi bílé fasády, dům nemusí být "pomalovaný", v bílé nejvíc vynikne architektura, koukni třeba na vilu Tugenthat:-)
Odpovědět
@neliis Bílá barva je krásná, ale je to ta nejhorší volba vůbec. Ptáky přestat kadit za letu nedonutíš, pavouky nevyženeš v čas a každá drobnost co se fasády dotkne nechá prostě stopu, co se po nějaké době ukáže být noční můrou. Steklá voda od parapetů ti nechá stopy. základní materiálu ze kterého se to dělá také není v základu bílá a jak se nátěr unaví, tak začne vykoukávat. Udělal jsem si bílí dům a soused šediví. Já jsem po dvou letech přemýšlel jak to přemaluju a on to měl i po 15 letech jako nové. Pokud máš pevné nervy a hodně peněz, tak bílou doporučuji pro tu zkušenost hloupého rozhodnutí..., ale pamatuj, že není bílá jako bílá a zatřít vady po čase je jako zašít rifle novou záplatou. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My máme bílý dům.
Odpovědět
@angie.shy vaše fasáda je moc hezká! Není úplně zářivá, je decentní a ten obklad je super.. Co je to prosím přesně za odstín a od které firmy?? Děkuji.
Odpovědět
@zumari @angie.shy také se bojím aby dům nebyl tmavý, proto ta volba čistě bílé maximálně odstín od @angie.shy - ten se mi teď hodně líbí :-) na druhou stranu dům stojí v rozestavěné lokalitě, kde se bude ještě hodně prášit... :-S ale snad to nebude tak hrozné ;-) sousedé v okolí mají světlé až bílé domy a nevidím, že by zaprášenost byla vidět .. zatím :)
Odpovědět
@neliis nakonec máme Muerto Nero: http://www.kameny.cz/vsechny-kamenne-... z kameny.cz ... původně měla být břidlice od dekstone.cz : http://dekstone.cz/kamenne-obklady/wa... Black slate rustical, ta je opravdu nádherná, ale bohužel nad náš finanční limit a taky 2x tak těžká než jakou máme teď... dávali jsme na polystyren a měli jsme strach aby se to celé neurvalo.
Odpovědět
@neliis co se týče té prašnosti, tak u nás se teď práší opravdu hodně, protože ještě nemáme trávník a jak jsem psala v okolí jsou samá pole... z dálky nejde vidět nic, z blázka by to možná chtělo špricnout, ale to až nasadíme ten trávník a vzejde, asi příští jaro
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít bílý dům, v jednoduchosti je krása.
Odpovědět
@angie.shy děkuji za odkaz... břidlice se nám také líbila ale cena je fakt drsná... chtěli jsme dát do vchodu, protože jsme se báli, aby pouze bílá nebyla fádní.. ale zatím slyším je samé dobré ohlasy, tak asi ani obklad nedáme :-) a můžu se zeptat ještě prosím na odstín té fasády?Děkuji,.
Odpovědět
@neliis ten bohužel nevím! Nechal to míchat zedník a s ním jsme se rozkmotřili. Sama bych potřebovala vědět, protože potřebujeme dodělat špalety, kde měl být původně kámen, ale s ohledem na finance jsme se rozhodli nedat. Asi to bylo podle vzorníku Caparol, nějaké Venato, ale to číslo nevím, asi o odstín světlejší než je ta 45.
Odpovědět
@neliis Možná Caparol / Venato 55 ... chce to nechat si namíchat někde aspoň čtverec 60x60 na sádrokarton, ty malé vzorníky hrozně skreslují
Odpovědět
@neliis původně jsem chtěla od Webra M0E8, ale když to donesli namíchané, tak to bylo hodně modré
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@angie.shy dobrý den,mužu se zeptat na přesnou barvu fasády? Nějaké číslo barvy a výrobce? Děkuji!! Jinak krásný domeček mate! ;)
Odpovědět
@angie.shy omlouvám se,už to čtu níže v diskuzi;)
Odpovědět
@luko25 nakonec jsme našli kýbl a je to toto:
Odpovědět
Nejsem žádný architekt, ale když se vydáte do Německa, Itálie, Španělska, Holandska většina domu je bílých, pískových nebo cihlových. Stavební materiály jsou vyrobeny z vytěžených směsí a barvy těchto materiálu působí přirozeně a nabízí dost odstínů. Proto nevidím důvod mít modrý, oranžový nebo zelený dům, protože výrobce si myslí, že když tam přidá barvivo bude se to lépe prodávat. My češi jsme v tom ale jedničky a obchodníkům se to daří. Chceme být originální a pořád něco vymýšlet a pak je to jak v cirkuse. Další věc je, že čim tmavší odstín fasády, tím více se fasáda na slunci ohřívá/přehřívá a je zbytečně namáhaná a hrozí tvorba mikroprasklin a následných poškození. Stejně to funguje u oken a dveří a proto jsem si nedal tolik oblíbený antracit na okna (nemám ani bílou), aby to do těch folií a kovovou konstrukcí tak nesmažilo. To je fakt, který se dozvíte na školení výrobců. Myslím si, že čistě bílá na fasádě je nejvyšší luxus a z dalších barev tam patří odstíny šedé, pískové, slámové, hliněné barvy nebo kamenné obklady a cihličky. Další názor, který v sobě držím a vlastně ani kolikrát nevím proč se o něj dělím je ten, že na pěknou stavbu nepatří kombinace barev taková, kdy se pruhy nebo dokonce klikyháky objevují na stejné ploše. Tedy barva by měla přejít do jiného odstínu, aby oddělila dvě různé stěny, soklík, roh, sloup, balkon, atiku, ale ne jen hodit pruh kolem oken, když je to "jednolitá" plocha. Ale udělejte si to samozřejmě podle sebe.
Odpovědět
Dobrý večer, zastavam názor, že bila fasáda, je naprosto nejlepší řešení, které jsme mohli zvolit. Máme čiste bílou bez doplňkových pruhů a jiných geometrických tvarů, které by se nám stejně omrzely a jsou již podle mě nemoderni. Bílá bude v kurzu pořád, je to opravdu stálice a klasika. A přesně jak píše #drongm výše, v západních státech Evropy mají lidé vkus a volí přírodní cihlové, pískovcové a další fasádní povrchy. Barevné fasády jsou u nas vystrelem minuleho desetiletí... Jděte do jednoduchosti a stálosti..
Odpovědět
Já jsem pro bílou/skoro bílou. Osobně máme kombinaci dřevěného obkladu a světloulince šedé fasády, barevné fasády se mi nelíbí ani trochu, v okolí máme samou zelenou, červenou a je to děsný.
Odpovědět
Profilova fotka
@netanel Já tomu říkám Šmoulí vesničky ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Obnovuji téma. Prosím, vy co máte čistě bílou (nebo skoro bílou) fasádu, můžete prosím potvrdit/vyvrátit slova @vision13? Ideálně kdo má fasádu alespoň 5 let. Znečistění od ptáků / šmouhy od deště z parapetů / odstřik vody nad soklem atd.? Je vidět zašpinění fasády, např. tam kde díky přesahu střechy nedopadne déšť a tam kde běžně na ní prší? Jako barvu máte a šli by jste do tmavší? Mátě někdo zkušenost s přemalování fasády svépomocně - mám za to, že čistě bílou fasádu je nejjednodušší opět bílou přemalovat (umýt vapkou, válečkem napenetrovat a válečkem fasádní barvu) - třeba jednou za 15 let. Nějaké foto... https://www.malirikapitan.cz/nater-fa...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?