Žlutá barva fasády, jste s ní spokojený?

Dobrý den, zajímali by mě zkušenosti lidí, kteří si zvolili na dům žlutou fasádu. Jste s ní spokojení nebo by jste šli do nějaké jiné barvy? (Zajímá mě hlavně vztah žluté fasády a hmyzu). Děkuji za odpovědi. Petr
Odpovědět
Mám žlutou fasádu asi 2 měsíce a zatím jsem víc jak spokojena. Nemám zkušenost, že by to byla "mucholapka". Ale je dost možné, že záleží i v jakém prostředí je dům postaven. Známá, naopak vzpomínala, že jí po žluté fasádě lozí slimáci (bezdomovci)
Odpovědět
Někdo další se žlutou fasádou a svými zkušenostmi se nenajde?
Odpovědět
My jsme mívali světle žlutou fasádu a s hmyzem problém nebyl. Hlavním důvodem, proč teď máme jinou, je ten, že žlutá je v našem okolí hodně častá, tak jsme se chtěli odlišit :) Toho hmyzu bych se bála u ostré žluté, ale nemám zkušenosti. Mí rodiče mají takový ostře zelený dům a lezou jim po něm ploštice (ale tam je problém i v tom, že v okolí je spousta lip, kde žijou, takže akorát přesídlili ze zeleného stromu na zelený dům :) )
Odpovědět
Máme ji od loňského roku a jsem stále nadšená. domek působí velmi teple a útulně, a že by se u nás nějak shromažďoval hmyz tak to opravdu nee, úplně standarně jako v létě..:)
Odpovědět
Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
I výrobci fasád na to upozorňují. Žlutá prostě hmyz víc přitahuje, hlavně pavouky http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpra.... Osobní zkušenost mám pouze takovou, že když se pohybuju po Praze, tak je to na žlutých fasádách opravdu vidět. Zarazilo mě to při mých procházkách kdysi po Starém městě. Vzhledem k tomu, že můj taťka fasády dělá, tak mě to zajímalo a všimla jsem si, že žluté fasády jsou opravdu olepené pavučinami mnohem více, než ostatní. Tak nevím, zda se toto dá počítat za osobní zkušenost.
Odpovědět
Záleží i na odstínu žluté..
Odpovědět
Hmyz neřešte,to se dá omýt vapkou.Spíš bych řešil koeficient odolnosti odstínu vůči UV.
Odpovědět
A jaky koeficient by odstín vůči UV mel mít?
Odpovědět
@petr79803 Jedná se o koeficient odrazu světla někdy označovaný HBW.Jde o to,že některé tmavší a sytější odstíny absorbují více tepla a dochází u zateplené fasády k degradaci polystyrenu.U nátěrů se změní odstín,žlutá zesvětlá apod.Každý výrobce má uvedené odstíny,které nedoporučuje a nedává záruku na barevný odstín.Je třeba se o to zajímat,barvy jsou drahé a lidé pak bývají zklamaní.
Odpovědět
@petr79803 Tak my máme žlutou fasádu již 25 let. V čelní části domu je to taková sytější teplá žlutá (jako tohle: http://fotky-foto.sk/fotobanka/rocnik...) a na ostatních stranách domu je pastelová žlutá. Hodně světla, jako bývá na oblečení pro miminka (tzn. skoro bílá s nádechem žluté). :-) Lepší barvu na dům neznám. Tvoří moc pěkný konstrat k červené střeše a k zeleným rostlinám, které nám v zadní části domu lezou po stěnách. S hmyzem vůbec nemáme problémy. Toho bych se bála jen u ostře žlutých fasád.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?