Advokátní úschova

Dobrý den, jaký máte názor na advokátní úschovu peněz při koup pozemku? Budeme podepisovat předkupní smlouvu, kdy uhradíme na účet prodávajícího zálohu 10% ze svého účtu. Po podpisu rezervační bych měla od banky dostat cca 1 mil. na pozemek, který mi advokátka doporučuje uschovat u ní. Jelikož se ještě rozdělují pozemky a kupní smlouva se bude myslím podepisovat až někdy začátkem roku 2020, budu mít u ní peníze uschované docela dlouhou dobu. Chci znát více názorů, zda je úschovna lepší nebo si ponechat peníze normálně na účtě.
Odpovědět
Použil bych jistotní účet u banky radši. Advokát je fyzická osoba, pokud ho přejete auto tak hrozí, že se ke svým penězům dostanete až po nějaké době. Tedy pokud se nic nezměnilo a nespadají pod advokátní komoru. Notář je lepší, Ty spadají pod komoru ale pořád je to fyzická osoba, a pokud nemá oddělené účty, tak hrozí to samé. Proto bych já osobně dal peníze do úschovy bance na ten jistotní účet.
Odpovědět
@lto007 nějak se mi to nezdá, pro notářskou úschovu se přeci zakládá speciální účet jen pro ten který případ, to přeci nemůže hrnout jen tak všechno dohromady :-D ..u advokátů nevim, to sem neměl... :-D
Odpovědět
@plaintruth dotaz byl na advokáta, notář jsem psal že by měl mít oddělený účet, ale pokud bych měl skládat vetší částku, tak jedině do banky, fyzické osobě nikdy.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem pro bankovní úschovu, i když i ta má svá rizika, stejně tak jako všechno.
Odpovědět
@plaintruth I advokáti mají účty úschovy tak jako notáři. A musíte ty peníze čerpat z banky hned? Pokud máte hypoteku na ten pozemek, tak můžete mít schválenou hypotéku a čerpat peníze, až jak budete potřebovat, resp. podle podmínek banky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?