Akutální úroky na výstavbu domu - duben 2020

Prosím všechny, kterým finanční poradci nabízeli (nabízejí) hypotéku na výstavbu domu teď aktuálně v dubnu, jaké jsou orientačně nabízené úroky. Víte už někdo? Děkuji
Odpovědět
1
2
Aktuálně jsme dostali nabídku na 2,29%, to byla nejlepší nabídka.
Odpovědět
2,19 % a 2 %
Odpovědět
Ucb 2,29, když se přes ně pojistime, tak 2,09
Odpovědět
@islandia Jaká banka prosím?
Odpovědět
@cudla78 raiffeisen a ucb
Odpovědět
@jose10r Při jakém LTV a době fixace prosím?
Odpovědět
@islandia Při jakém LTV a době fixace prosím?
Odpovědět
@x_sonic doba fixace byla 5 let, LTV 80 % ted mam jeste novou nabidku od UCB 1,79 % 5 let fixace 60 % LTV
Odpovědět
vyse uroku jsou bez pojisteni u banky
Odpovědět
@x_sonic při 4mil LTV 80% 2,29% na 10let nově nabídnuto 1,79% na 5let, ale nepotvrdil mi finanční poradce, zda jde o LTV 80%, ale řekl mi, že to je schopen zajistit, protože Partners je hlavní partner UCB.
Odpovědět
@jose10r 1,79 na 10 let by byla vyhra.. 2,29 nic moc..
Odpovědět
@jose10r mne rekl nas FP, ze pokud jsme klienty UCB dele nez 3 mesice, tak je LTV 80 % a pokud ne, tak 60 %, az vam ten vas rekne, jak to je, dejte prosim vedet 🙂.
Odpovědět
Článek se načítá
Jen pozor na UCB, taky jsme měli nabídku na nejnižší úrok, ale podmínky nic moc. Spoustu věcí by jsme si museli platit sami. Proto jsme zvolili jinou nabídku, o něco vyšší úrok, ale podmínky úplně někde jinde.
Odpovědět
@dominika185 jojo to jsem taky o UCB slysela. Nez na neco kyvneme, tak budeme zvazovat vsechny aspekty 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Vždycky musíte prostě provnávat sazbu RPNS , ne jen úrok. V RPNS jsou pak zahrnuté všechny poplatky během žádosti i splácení, včetně pojištění, odhadů apod. (měl by tam být i návrh na vklad, my ho tam měli). Pak je teprve vidět co je výhodné finančně, a následně vybírat dle dalších podmínek. Třeba na výstavbu je dobré hlídat kdy můžete čerpat - zda na faktury nebo odhady apod. I např. možnost čerpání ihned po vkladu je super, i když to obvykle něco stojí navíc. My máme třeba na starém HP úvěru úrok 2,09 a RPNS bylo myslím cca 2,15 takže pohoda jahoda 🙂. Ale u UCB byl rozdíl víc jak 0,25% tenkrát a to už na milonech poznáte.
Odpovědět
Všechny zdravím, a protože též budu žadatelem o hypotéku, tak fin.poradce mi obšlápl 4 banky - Raifku, Hypoteční banku, KB a Spořku. Vzhledem k tomu, že mohu splácet "jen" 20 let a pak už tradááá důchod, tak při půjčené částce 2.400.000Kč RPSN 2.88 %, fix 7 let, LTV 80%. Toto je u HP, když bych chtěla u nich na 10 let, tak úrok 3.29%, prostě mazec. I když se to na finančním trhu pro nás, střadatele a klienty nevyvíjí tak, jak jsme si představovali, vzhledem ke kroku ČNB a snížení sazby, tak vyčkávám. Trh s nemovitostmi zamrzl. Předpoklad byl, že banky na to budou reagovat snížením sazby, a asi prdlačky, včera jsem četla článek, že naopak, zpřísní a zvýší. Teď když si tak znovu pročítám nabídky bank, tak se mi jeví nejlépe HP a Raifka. Co vy na ně? Máte u nich hypotéky?
Odpovědět
@zlaticko8 tak to vám nenabídl nic moc... momentálně se lze dostat na sazbu 2,19 % bez pojištění a bez dalších podmínek. Ale jinak banky moc snižovat neplánují, mají teď dost problémů s odkladem splátek
Odpovědět
@damada to mi řekněte jak🙂)))
Odpovědět
@zlaticko8 do diskuze hypotéka v době aktuální krize jsem přidala aktuální srovnání, třeba vám to pomůže. Ještě bych dodala takový můj postřeh: My řešíme bydlení dlouho a hlavně kvůli tomu, že jsme si vybrali poradce na základě doporučení, bohužel špatně. Má stovky pozitivních referencí, no my jsme byli speciální případ, který nezvládl. Co tak pozoruju poslední roky tak takových poradců je hodně, protože většina klientů jsou běžní, není tam žádný problém. Ale co se nám osvědčilo - nechat ho proklepnout kde která banka co nabídne, ale po tom, co nám napáchal, jsme se na to vrhli sami. Vyčistili jsme si po něm registry, narovnali vztahy v bankách a zjistili, kde všude nám udělal průser...než jsme to dali dohromady a prokázali, že to zapříčinila třetí osoba, které jsme věřili, trvalo to fakt dlouho...všechno se najednou vysvětlilo a dokonce nám poradce přímo v bance, kde máme hypotéku, nabídl lepší úrok, lepší podmínky, zkrácené vyřizování a schvalování - celkově přístup a podmínky lepší. Zkuste se obrátit klidně přímo na úvěrové specialisty konkrétních bank a uvidíte. Většinou je to nyní tak, že přes poradce to není až tak super (nemusí vždy platit) - zaměstnanci v bankách, když profitují přímo z úvěru, tak udělají všechno pro to, aby to prošlo a mají větší páky a možnosti, než externisti. Ti už nejsou pro banky tolik prověřitelní a spolehliví, což je nevýhoda pro ty, kteří jsou dobří, ale fakt je, že v tom množství to rozpoznat je těžké.
Odpovědět
@zlaticko8 Jinak tedy nejlepší podmínky aktuálně i pro neklienty nabízí KB a MPSS. Jednak zvýšili LTV na 90% a druhak nesledují DTI a uvolnili DSTI na 50%. Hypoteční banka a Raifka - banka - mají LTV 90% ale ostatní ukazatele mají postaru. Raifka akorát spořitelna - má pro žadatele do 35 uvolněno DTI a DSTI. A ano, také si myslím, že se to bude zhoršovat. Začíná to vypadat na uzavření hranic a jiná opatření na delší dobu, což hodně ovlivní trh. I když se nyní uvolnuje, ředitel WHO včera vydal prohlášení, že to nejhorší nás teprve čeká, abychom neuspěchali uvolnování opatření. Přestože stát se snaží na všechny strany, jisté není vůbec nic a banky to vnímají.
Odpovědět
@islandia I když nejsem klientem UCB, tak máme nabídku 1,79 (1,81 rpsn) s ltv 80%. Asi to prostě fin. poradce vykomunikovat.
Odpovědět
@cankikris děkuji za skvělý rozbor v této i druhé diskusi. Finanční poradce, kterého máme, je z našeho blízkého osobního okolí, i když to také neznamená, že by nemohl mít horší pozici v bankách. Zatím jsme od něj dostali první nástřel, už je to měsíc a domluvili jsme se, že vyčkáme...Nevím, zda záleží též na tom, jak dlouho žadatel může splácet a podle toho se odvíjí sazba. Asi všechno má vliv na všechno. S poradcem jsme se i radili, které banky jsou vhodné pro financování výstavby a UCB nám doporučena nebyla, prý to tzv. neumí. Zkrátka....ještě vyčkáváme a za nějaký týden je zkusíme oslovit znovu. Díky moc za reakci a vhledy.
Odpovědět
@jose10r dekuji za info.
Odpovědět
@zlaticko8 však uvidíte, zkuste všechny možnosti a co vám vyjde nejlépe, do toho jděte. Sledujte i úroky, i nějaké podmínky typu poplatky, fixace, možnosti mimořádných splátek, takový hlavní ukazatel hypotéky je RPSN jak někdo zmiňoval přede mnou. UCB pokud nejsi klient, tak není výhodná. Jsou obezřetní, když nemohou dlouhodobě sledovat pohyby na účtech. I to jak dlouho můžete splácet se posuzuje. Výsledná úroková sazba se mění při schvalovacím procesu - to co vám řeknou na posouzení při kalkulaci není úplně konečné (ale může být). Posuzují se příjmy, zdroje příjmů, věk žadatelů, registry - tam se přihlíží i k minulým létům, je tam celá historie. Zohlednuje se i odhad - jaký je kupní cena, jaká je budoucí cena a kolik si chcete půjčit/kolik máte vlastní příjmy, případně, jestli je to pokryté jiným úvěrem (oni to v registrech vidí, že je tam žádost na nějakou částku, třeba i z před půl roku a nejsou hloupí, ví o tom, že to co klient předkládá jako vlastní zdroje, nemusí být vlastní - přestože se potom vejde do DSTI, tak mohou zohlednit příjem a neschopnost našetřit). Jakékoliv další závazky a mnohé další ukazatele včetně smluv atd. A podle toho se potom odvíjí úrok a podmínky. To má každý klient jiné, není tedy vhodné se ptát komu kolik nabídli, protože nikdo nezná, podle čeho to na risku posuzovali. Riskaři to nesmí říkat, ani klient se nedozví co a proč 🙂
Odpovědět
@cankikris Jsem ráda, že jste zmínila schvalovacé proces a případné změny. Refinancujeme a jeden poradce mi nabízí již garantovaný úrok 2,29 s fix 10 let s tím, že už se zpracovávají smlouvy. Niméně dnes se mi ozval druhy fin. poraddce, že vykomunikoval s bankéřem 2,19 na 10 let. A teď babo raď. Co když přijmu nabídku nižšího úroku, ale při schvalování se rozhodnou to zvýšit? Sice mě nenapadá z jakého důvodu, ale v tomto není jistého podle mě nic.
Odpovědět
@luci987 jisté to není. Důležité je, jestli vám vyjednal úrok a znal všechna kritéria. Všechny viz výše. Mnohdy se ptají jen na příjmy a výdaje. Např. Ty registry. Často se stává, že poradci nenahlíží do jejich historie. Přitom na kolikmam.cz si může každý registry sledovat, vyjet výpis (stojí to tuším kolem 200,-?) a pak ten odhad tam nikdy nikdo neví, co se tam zjeví. Ale pokud znají všechna kritéria - i ten odhad může být zpravovaný dopředu, tak už je reálné, že úrok vám nabízejí reálně. My jsme odhad také dělali dopředu, jen jsem ho museli zaplatit. Ale vyplatilo se. Měli jsme reálnou jistotu, z čeho ten, kdo úvěr dělá, vychází.
Odpovědět
U č.spoř. 2,5 s prémií,2,2 bez prémie.Po 5 letech dostanu 19000zpět.Finanční poradce 1,9.Ale .....vše platit znovu a není to málo,když si to člověk spočítá
Odpovědět
A nižší úrok neznamená vždy úsporu
Odpovědět
Mame momentalne moznost 2,19 od KB bez pojisteni na fix 10 let. Odhad atd zdarma.
Odpovědět
My čekáme na refin.A myslím si osobně že to půjde dolů a ne že bude hůře jak jsem tu postřehl.Vzhledem k tomu, že trh je oslaben a předpokládá se druhá vlna epidemie, banky si potřebují zahackovat své klienty.A jakmile bude 1,70 a ono bude, tak fixneme na 10 let.Dnes, kdy se dá přejít bez větších poplatků se to pořád vyplatí i když by člověk měl zaplatit odhad, katastr a pár tisíc (konkrétně v ČSOB je to 5000) za odejiti ( respektive za vynaložené spotřební materiály a podobně při odchodu a tisk smluv a nevim co).Takže jen si počkat a přejít můžete kdykoliv.Tedy u smluv podepsaných tuším po roce 2016 nebo 2017...Teď přesně nevím.Už se neplatí ty šílené procenta z celkového úvěru při předčasném odchodu ve fixaci. My máme hypo za 2,4 podepsanou pár let zpět...Teď už nám nabízeli 2,09...čekám na 1,70. A když to nebude do podzimu, bude to z kraje roku 2021.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?