Možnost postavit bungalov 150 m2 do 2,5 milionů?

Dobrý den, chci se zeptat, zda je reálné postavit bungalov o 140-150 m2 do 2,5 milionu korun? :) Myslim se standardní výbavou, žádne vychytávky a vymoženosti :) Děkuji za zkušenosti :)
Odpovědět
1
2
svépomoci ano dodavatelsky s odřenýma ušima na klíč asi sci-fi
Odpovědět
Profilova fotka
Máme na klíč 140m za 2,5 mil. Ale nejsou v tom přípojky, plot, venkovní úpravy, kuchyně atd. atd., takže k tomu navíc cca 400-500 tis.
Odpovědět
@rebut Budeme stavet dodavatelsky, sami si shanet material, remesniky atd 😊
Odpovědět
@slabici Supr dekuji 😊
Odpovědět
Mám nyní rozdělanou vlastní stavbu, která bude dělána firmou známého. Takže v podstatě hodně dodavatelsky. Vše nám vychází na 2 600 000 korun (včetně DPH). V ceně domu máme započítanou kuchyň (bez spotřebičů), základní vybavení dvou koupelen a solidního plynového kotle. Samozřejmě jde o cenu pouze stavby jako takové. Další úpravy neřeším, ty přijdou později. Samozřejmě i na dalších věcech se dá ušetřit. Pokud budete třeba stavět plot, zkuste si propočítat a pouvažovat, zda potřebujete klasické trubky na plot nebo vám bude stačit betonářská ocel o průměru 2cm, kterou si sami nabarvíte za pár korun a poslouží stejně jako klasická trubka na plot. Viděl jsem to už u více lidí a v podstatě to nejde pořádně poznat, nevypadá to nijak špatně a dá se na tom relativně ušetřit.
Odpovědět
Profilova fotka
@cechylucy s tim dodavatelskym pristupem bych byl opatrny. Firmu na klic muzete na dobrem vykaz-vymer docela pritlacit a pohlidat, ale jednotlivi remeslnici (ti skutecne dobri) nebo male firmy nebudou na jednotlive casti o moc levnejsi. A nebo budete cekat a nebo vezmete nejlevnejsi smudly kteri vam to podelaji. V realu si mali remeslnici museji taky vydelat na obzivu. Skutecne hodne se usetri pokud mate praci "zadarmo". T.j. Sami na ukor sveho casu nebo kamaradi kterym pak budete sluzbu oplacet na jejich stavbach
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans Mám stejnou zkušenost.. na dodavatelském přístupu se ušetří 100 tis., za ty nervy to nestojí. A reklamace jsou téměř neřešitelné, jeden to hází na druhého.
Odpovědět
@jumpmans Dodavatelsky rozuměj, vyberu na epoptávce atp. to nejlevnější, ideálně řemeslníky v akci, přece nebudu tak blbej, abych platil ty nenažrané podnikatele... :-)
Odpovědět
@lopp epoptávka je relativně dobrá věc, ale musí se tam vybírat s rozumem. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn no ja ji zkousel asi 3x a nikdy jsem nevybral. bud byli drazi, nebo tam odpovidali nejaci totalni matlalove a nebo byla nabidka zfusovana - protoze bylo videt ze se s tim nechteji zabyvat. nejlepsi byly kontakty z veletrhu, doporuceni od znamych pripadne obejit par lokalnich firem.
Odpovědět
@jumpmans Já třeba hledal někoho, kdo by mi posekal parcelu. V Praze si firmy řekli o peníze za metr čtvereční... za 816m2 by to bylo kolem pěti tisíc. Na ePoptávka to vyšlo na 1200 korun na ruku a bylo. Tráva posekaná, odvezená, zlikvidovaná. To mi stačilo. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn to staci zajit na vesnici do hospody a zeptat se ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jumpmans ja ji zkousel taky obcas a vzdy mne nabizeli neco jineho nez jsem chtel napr. jsem chtel odvezt 8 tun desek z Hranic na Morave do Pelhrimova, clovek by rekl jednoznacne zadani a chodili mne nabidky ze doprava do 3 tun apod :)
Odpovědět
@jumpmans Máme hodne znamych a kvalitních řenmeslínku, takze v tomto problém nebude :) i material budeme mit levnejsi i vybaveni domu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@cechylucy tak nezbyva nez poprat hodne stesti
Odpovědět
@jumpmans Dekuj, snad se vse povede jak ma
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
@slabici dobry den, mohu vedet, s kym jste staveli? A zdeny nebo drevostavbu? Dekuji :)
Odpovědět
@cechylucy dobry den, mohu se zeptat, jak dopadla stavba? :) vesli jste se do rozpoctu? Ted nas ceka stavet 150m bungalov s podobnym rozpoctem a mam z toho bobky :D dekuji :)
Odpovědět
180 m2 rozpočet 2,6 m , svépomocí / dodavatelsky teď začínám :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dominikarytinova HP domy, pobočka Mladá Boleslav, zděný dům dle individuálního projektu
Odpovědět
@dominikarytinova Dobrý den, od soboty začínáme dělat vodu a elektřinu, takže hotová hrubá a hurá na vnitřky, zatím si myslim, že se v pohodě vlezeme :)
Odpovědět
@dominikarytinova Akorát nakonec máme trochu větší dům :D 15x15,5 m :D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@tomasmartinek dobry den, tak jak pokracujete ve stavbe? My cekame na okna... hruba o 300tis drazsi🙈 nechci videt ten zbytek :D
Odpovědět
@cechylucy dobry den :) tak jak pokracujete? :) my cekame na okna a jsme o 300tis vys, nez jsme pocitali :D nechci videt zbytek :D To jste to o dost zvetsili :D drzim palce :)
Odpovědět
@dominikarytinova zdravím, hruba stavba vcetne oken a izolace stropu penou 1,3-1,4 mega . Zůstává nám 1,3 mega
Odpovědět
@tomasmartinek mame to podobne. Nam necekane vyskocila deska o 100tis kvuli svahu. Mame v tom i garaz 50m a zdivo na ni. Okna za 200tis. Celkem hruba 1,5m. Mame na to jeste 1,3m na zbytek. Meli by jsme se do toho vejit i s jimkama. Plus venku jeste tak 300tisic... dum jsme na posledni chvili jeste lehce upravovali, takze nam rozpocet vyskocil trochu nahoru. Musime to dat nejlepe komplet do 3mil🙏 Tak drzim palce, at se dari :)
Odpovědět
@tomasmartinek a vejdete se do 1,3m i s kuchyni a tak? A stavite uplne vse sami? Nebo take pul na pul?
Odpovědět
@dominikarytinova teď zacinam a doufám že se vlezu do dvou..teda bez kuchyně a terénních uprav
Odpovědět
Profilova fotka
@78marcela A ukážete prosím projekt, co stavíte?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?