Čerpání hypotéky

Chtěli bychom si vzít hypotéku na stavbu rod. domu. Nějaké fin. prostředky máme, máme byt, a půjčili bychom si cca 50procent odhadní ceny. Zajímá mě, jestli se byt bude počítat do bonity, nebo se tam počítá jen hotovost. Rádi bychom si byt nechali a prodali až ke konci stavby (abychom nemuseli platit zbytečně pronájem). Dále nás zajímá, zda je možnost nejdříve vyčerpat hypo a pak teprve vlastní finance. Máte zkušenost? Děkuju za každý názor a zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@andy969 Máme to podobně - byt chceme prodávat, až se přestěhujeme do domu. Bohužel se to do toho nepočítá a myslím, že nejdřív se musí čerpat vlastní finance a pak se může hypo...
Odpovědět
@xjulinkax Taky si to myslím, ale doufala jsem, že to jde i obráceně. Přece z hypotéky nemůžu zaplatit vybavení, kuchyn apod., ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Byt se do bonity nepočítá, do bonity se počítají jen vaše pravidlené příjmy. ( a výdaje) A ohledně čerpání, peníze z hypotéky jdou na řadu téměř vždy až jako poslední.
Odpovědět
@xjulinkax @andy969 Dobrý den, stačí mít k bytu od RK dobrozdání o obvyklé prodejní ceně(HB) u KB je možná že budou chtít odhad odhadce. Peníze z hypotéky tak můžete čerpat první.U ČS je možnost využít překlenovací hypotéků kdy můžete použít k zástavě vlastní byt kdy vám půjčí až 70% hodnoty bytu. Pro tento úvěr splácíte jen úroky a můžete ho při prodeji zdarma doplatit. Doporučuji však první dvě banky, pokud by jste potřebovali pomoci ozvěte se do SZ
Odpovědět
v RB by taky mělo jít čerpání hypo jako první ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?