Česká spořitelna - hypotéka s prémií, máte ji?

Jedná se o snížení úrokové sazby o 0,3 % za 3000,- Kč a finanční prémii na začátku každého dalšího fixačního období. Máte ji někdo? Je to dobrý produkt? Není ve smlouvě nějaký zádrhel? Nespočívá v tom, že ji nelze po skončení fixace refinancovat? Děkuji.
Odpovědět
1
2
cokoliv od ceske sporitelny je pro bohate konzervativce, jak ja rikam :) je potreba zajit na pobocku a vyslechnout si AKTUALNI nabidku, to se neustale meni, i tydenni informace muze byt stara, neustale to meni.
Odpovědět
Ahoj, taky jsme o ní uvažovali. Dá se to jednoduše spočítat, jestli se vám to vyplatí. Pokud po skončení fixace refinancujete, nedostanete tu hotovostní prémii, ale slevu na úrokové sazbě vám zpětně nedoúčtují - to je informace přímo od hypoteční bankéřky, se kterou jsme to řešili. Nicméně až ke smlouvě jsme se nedobrali, takže ruku do ohně za to nedám, ale podobný mechanismus mají i v KB a tam mi to vysvětlovali stejně.
Odpovědět
Profilova fotka
@noemi77 je to asi 14 dní kdy nám to hypoteční poradce taky navrhoval ... vysvětlil nám, že česká spořitelna ten bonus vyplatí na konci fixace jednorázově pokud u ní zůstanete a pokud ne, tak nedostanete nic, kdežto KB sníží procento a splátka je nižší, ale když budete chtít na konci fixace refinancovat, tak budete muset ten bonus vracet.....ale každopádně je lepší si to ověřit v bance.
Odpovědět
Profilova fotka
Já teďka aktuálně řeším hypotéku a ve hře mám dvě nabídky- Hypoteční banka a Equa bank. Hypoteční dává jako bonus 55 000Kč (odvíjí se od úvěrované částky) , jedna část někdy v půlce a druhá po doplacení. Za to dávají slevu na úrokové sazbě. Jako plus beru to, že pokud po fixaci přerefinancujete jinam, sice nedostanete bonus, ale zároveň nemusíte vracet usporu na úrokové sazbe.. Ve smlouvě to je uvedené... Jak to má ČS bohužel nevím, vyřadila jsem ji hned na začátku..
Odpovědět
@halbar a proč nezkusíš Equa banku? Od 15.4.ruší poplatky za správu hypotečního úvěru a navíc během dubna nabízej nabízí na všechny hypotéky úrokovou slevu ve výši 0,3 ze standardní sazby. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja vím, děkuji za info :)
Odpovědět
ahojky, přidávám čerstvé zkušenosti. my jsme taky o ní uvažovali ale po přopočtení jsme upustili. stojí to 3000 Kč. a tu prémii dostaneš až 6. rok, je to proto aby si tě udrželi na další fixaci. další minus je to, že nemůžeš při refinancování něco doplatit. Pak ztrácíš nárok na ten bonus.
Odpovědět
@lenka5731 a vzhledem k tomu, že ted ČS má akci na 2.79% tak není třeba spekulovat, kde urok snížit. je to snad nejmenší nebo jedna z nejmenších urokových sazeb, co banky nabízejí (krom floatové) na trhu:)
Odpovědět
@teresa7 jj, tohle téma jsem založila den před tím, než jsem se dozvěděla o úroku 2,79 pro všechny. :-) Ale nás se to stejně netýká, protože jsme se dozvěděli, že naše záměry hypotékou financovat nelze ]-( Nabídli nám jiný úvěr, pochopitelně s vyšším úrokem, ale to zas nechceme my.
Odpovědět
@lenka5731 jakto, můžu se zeptat jaké záměry?a proč Vám to nedali?
Odpovědět
Profilova fotka
@teresa7 tahle sazba je ale u spořky pouze a jen do 90% ceny nemovitosti... Takže to taky neplatí pro všechny...
Odpovědět
@chris_n to je pravda. my jmse taky puvodně chtěli více dát ze svého, ale to je super akce. 100% už je urok kolem 4%
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@teresa7 tak super akce, záleží na kolik je hypotéka. My by jsme ze svého měli třeba těch 10%, ale vyštavili bychom se úplně :-( Takže musíme řešit jinou cestou....
Odpovědět
Profilova fotka
@teresa7 a mimochodem jim to už bude končit, mají to snad jen do 21. dubna.
Odpovědět
@chris_n samózrejme zalezi pokud si clovek bere milion nebo 3mega ze;)
Odpovědět
Profilova fotka
@teresa7 jj, ono spusta bank ma oekne uroky. ale vetsinou bohuzel jen do max 85 hypotéky
Odpovědět
Profilova fotka
my se ,,bohužel" rozhodli pro hypotéku od ČS do 50% LTV ceny nemovitosti. sazba 2,79% s fixací na 5let se splatností 5let - tahle akce už skončila, žádali jsme 18.4. bylo nám řečeno, že ok, že nám ji dají ( správa úvěr.účtu a zřízení zdarma, taktéž on-line odhad zdarma) proto jsem si ji vybrala, krom taktéž známého jména jsem ji upřednostnila před LBBW bank. Momentálně mám ale pocit že budu litovat, neb mi už vypadala polovina vlasů nervama heh. Nejdříve se jim nelíbilo, že manžel dostával minulý rok příjmy hotově, výplatní pásky a potvrzení od zaměstnavatele se jim zdají málo! Poté mě nutili na splastnost 10 let - o to samozřejmě nemám zájem! Poté jim on-line odhad nestačil a musím si zaplatit klasický! Dnes je 3.5. ve smlouvě máme složení peněz do 31.5. a já věřím a doufám, že ty peníze opravdu dostanu!! Jejich jednání se mi krajně příčí a jsem sama zvědavá, jestli je budu moci vůbec někomu doporučit. Mám pocit, že pokud se jim neupíšete na min. 15let nemají o vás jako ,,méně cenného klianta" vůbec zájem a schválně vyřizovaní natahují.Vymlouvají tato zpoždění na velký počet žadatelů o tuto akci, ble reklamamám v TV nevěřit.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si u České spořitelny hypotéku právě domluvili, respektive stihli jsme to do 21.4. kdy jim ta akce končila. Máme úrok 2,79% + i ty prémie. a žádné poplatky se neplatí (Už teď víme, že u nich celou dobu zůstaneme, tak jsme to využili). Před 3 roky jsme si brali hypotéku u Hypotéční banky (bohužel to u jiné nebylo možné) s úrokem 5,19% a 5 letou fixací.. Teď jsme se rozhodli ji refinancovat a od samého začátku jsme k ČS chtěli jít. To znamená, že teď jsme podepsali u ČS novou smlouvu na refinancování a až za rok ji budeme čerpat (lze ji vyčerpat do 1 roku), takže Hypotéční bance zaplatíme sankci za předčasné splacení, ale i tak se nám to vyplatí. A rada pro všechny: kdo se můžete Hypotéční bance vyhnout tak to udělejte velkýýýým obloukem. Větší svinstvo jsme nezažili. Za všechno si účtují poplatky, vedení hypo. účtu 150,- Kč měsíčně + 5 Kč za každý pohyb na účtu a ve finále jenom za pohyby zaplatíte asi 30 Kč, protože si všechno strhávají postupně. Hned posílají pokuty, za všechno si účtují peníze. Je to humus banka a jsme neskutečně rádi, že od ní odcházíme!!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že se nedají srovnávat možnosti a podmínky hypoték před 5lety a dnešními. tehdy si každá banka dala poplatek za zřízení, vedení úveru atd, Dnes mají všechny banky většinou akci bez těchto poplatků, neb se rvou o klienty.ale stejně nás chcou stále oškubat jak se dá... opravdu nechápu co se jim stále nezdá na našem požadavku, krom krátké splatnosti, naše příjmy jsou adekvátní stále nám zbyde na dost slušné žití a téš máme rezervu stranou formou stavebních a různých penzijních spoření..
Odpovědět
Profilova fotka
tak já musím říct, že jsme rádi, že jsme nakonec nežádali tady, protože nám ani odhad nevyšel, takže bychom na tu 90% hypotéku nedosáhli. Ale každý, komu to vyšlo, přeji pevné nervy. Podle nějakých průzkumů je prý ČS jedna z nejdraších nakonec.
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n jak píšeš, já jen nechápu proč nám dělají takové problémy,když si bereme jen 49% z ceny bytu...
Odpovědět
Profilova fotka
@lenullka1 myslim, ze prave proto. o sporceuz jsem slyselaspusty veci.... obecne bude banka svolnejsi u vysssi hypo, protoze ji z toho vic kapne. na vas si toho moc nevezmou
Odpovědět
@lenullka1 my jsme si u ČS chtěli půjčit taky nízké procento hodnoty nemovitosti a celkem "malou" částku a nakonec nám to zamítli z důvodu, nad kterým mi zůstává rozum stát (bonita to není). Mám u nich účet 15 let a na poplatcích, pojištěních a úrocích ze dvou spotřebitelských úvěrů (kdysi dávno) jsme jim už dali vydělat spoustu peněz. Vážně přemýšlím, že účet u ČS zruším a přejdeme jinam.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 to já už udělala dávno. A pokud by mi nenabídli něco joooo super, hyper. Tak se tam nevrátím.
Odpovědět
@pajdousek tak já se k tobě můžu jen a jen přidat. Taky jsme měli hypo u Hypoteční banky a letos jsme přefinancovali k ČS. Jsme spokojeni, protože u Hypoteční strašná zkušenost - za všechno strašné poplatky, komunikace jedině po telefonu a to ještě po desetiminutovém vyzvánění. A stejně na všechno odpovídali - napište si žádost. Hrozná zkušenost, opravdu, kdo můžete,tak se Hypoteční bance vyhněte....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Ahoj. Mám novinky do této staré diskuze. Právě řeším refix hypotéky s prémií. Říkal jsem si odměna dobrá dělá to okolo 10tis. Ale jak jsem v náhle zjistil v ČS Vám navíc nikdy nic nedaj. Když budu chtít pokračovat v téhle hypotéce - tedy neporušit pravidla. (což je nic nedoplatit, pokračovat se stejnou délkou fixace atd.) Úrok mi dají o dvě desetiny % vyšší než když budu chtít hypotéku bez prémie. To znamená že co teď dostanu na ruku, o to zaplatím navíc v příštích 5ti letech. :-D Co teď? Dá se s tím něco dělat?
Odpovědět
@alex39 taky nás to čeká , nevíme co s tím. Mají nám vyplácet 11 000 Kč. :-(
Odpovědět
já bych na ně hodil bobek a šel tam, kde dostanu o 0,5% lepší úrok... :-D
Odpovědět
Taky to teď řeším. Zkusím jiné banky co nabízí.
Odpovědět
@alex39 šla bych ke konkurenci zeptat se, jakou mají pro Vás nabídku, kdybyste k nim převedl hypotéku.... a uvidíte...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?