Chceme hypotéku, ale manžel je spolužadatel u jiný hypotéky

Profilova fotka
Uvažujeme o domečku, ale manžel před x lety, když jsme ještě nebyli manželé šel do hypotéky se svými rodiči jako spolužadatel. A já slyšela, že si s tím v bance neškrtnem, že to budou brát jako náš dluh :-( Nevíte o tom někdo něco? Jak moc vadí, že je spolužadatel? Prosím o vaše zkušenosti. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@samantha86 jestli si "škrtnete", či ne, není otázka předchozí hypotéky, ale příjmů. Je to tak, že to banka samozřejmě bere jako dluh, neb to skutečně dluh je a pokud by rodiče z jakéhokoliv důvodu hypotéku nespláceli, bude splácet manžel. Tudíž pokud chcete další hypotéku, tak musíte mít o to vyšší příjmy, abyste mohli obě dvě splácet. Pokud máte příjmy na obě hypotéky nízké, tak by bylo řešením nechat manžela z hypotéky rodičů "vypsat", což obnáší to, že rodiče požádají znovu a sami a pokud to banka schválí, manžela ze smlouvy smaže a můžete žádat o svojí. Další varianta je počkat na splacení první hypotéky a ještě další je sehnat dalšího spolužadatele, který bude mít nízké životní náklady a vysoké příjmy (bratr, .....).
Odpovědět
Ahoj řešíme úplně obdobnou situaci, chceme koupit s přítelem dům, a jak u Vás i u nás syn chtěl pomoc rodičům s úvěrem na rekonstukci. Bohužel se z toho nelze vyvázat. Maminka nepracuje, otec má nízkou bonitu. Jsme z toho na prášky, jelikož i já mám nízkou bonitu - Takže sama žádat o úvěr ve výši 1 mil. - nereálné. smutné je že jsem vždy všechno řádně platila, nikdy neměla žádné úvěrové karty , mám něco našetřeno, ale na co to je - v bance si ani já neškrtnu..
Odpovědět
Profilova fotka
je to tak, jak píše amallie, bohužel, tento dluh se manželovi započítává do výdajů, tudíž existují přesně ty tři možnosti co amallie zmiňuje :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj, my jsme si celým tím procesem prošli, manžel z mladické blbosti ručil tchýni a ta sem tam nesplácela, takže jsme 6 let trnuli jestli jsme v registrech dlužníků. Rok jsme se z toho snažili dostat. Manžel nebyl vedený jako žadatel, ale jako přistupitel- i v tom je pro banku rozdíl, to si zjistěte. A možnost je, pokud je ta ručená nemovitost po fixaci, hypo refinancovat na jiný produkt a v ten moment automaticky ten člověk ze spoluručitelství vypadne. (to povolili u nás) . Jde tam o to, že zbývající částka je již nižší než původní a pokud ručení znovu nepodepíšete, již nikde nefigurujete. Vřele doporučuju tuto cestu pokud to lze (u nás to banka povolila ješě před koncem fixace). Vyvázání jako takové trvalo rok a bez úspěchu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?