Co všechno se počítá do hypotéky?

Nevím, jak přesně vysvětlit dotaz, snad se mi to podaří. Chceme si vzít hypotéku na stavbu domu (100%), ale budeme si ze svého financovat pozemek. Jak to banka bude brát? Nemůže to vzít dohromady jako "stavbu RD s koupí pozemku"? Bojíme se, že nám nedají 100% hypotéku, takže s tím pozemkem by to bylo hned jiné. Rozumíte mi, na co se ptám? :-N Moc děkuji za radu.
Odpovědět
@lucimia Nevim, ale zkusim to:) Nejlepe je koupit pozemek a pak jit s tim do banky. Banka si vezme hodnotu domu a pozemek jako zastavu (jak ktera, je potreba se informovat) a tim padem si nebudete muset brat 100 procent hypoteku. Zavisi to ale od hodne faktoru, nejlepe je navstivit vice bank a zjistit moznosti a podminky.
Odpovědět
je to přesně tak jak píše @linee. My jsme právě koupili pozemek za své peníze a tímto pozemkem budeme ručit. 100% hypo si budeme brát u ČS, jsme tam klienti a vycházel nám nejlepší úrok a podmínky. Před koupí pozemku jsme se v bance byli ptát, zda to takto jde a prý úplně v pohodě. Napřed jsme si mysleli, že bychom koupili pozemek z půlky peněz a z půlky hypo, abychom si moli poté hypo navýšit, ale nemám to prý smysl. Odhadce se přijde na pozemek podívat, odhadne cenu pozemku a tuto částku ti uvolní př čerpání hypo :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?