Délka fixace a úroky - na kolik máte vy?

Už finišujeme s úvěrem a teď si máme vybrat, nejdřív jsem se nadchla pro deset let ale ted nevím. Na kolik let máte fixaci vy? 1,59 % (5 let fix, osobní účet, individuální sleva 0,40%) 1,69 % (8 let fix, osobní účet, individuální sleva 0,30 %) 1,79 % (10 let fix, osobní účet, individuální sleva 0,30%)
Odpovědět
1
2
@kimikim dali sme 10 rokov, ale do buducna nemoze vidiet nikto... takže či budeme spokojni ukáže až cas
Odpovědět
@kimikim A kolik vám rozdíl v úroku udělá na měsíční platbě?
Odpovědět
@bamak nevím :-) je to na 25let při 1,69 je nějakých 12,200
Odpovědět
@kimikim Tak to bych asi neresila a dala delsi fixaci...ale financni poradce by to rekl asi jinak. Ja jsem spis konzervativni tip a mam rada jistotu :-)
Odpovědět
@kimikim Jeste me napadlo, dejte si pozor na jejich pojisteni, treba unikredit mi nabidla na 5 let za 25 tisic. Hezky to vysvetli, snizi urok, ukazou, ze s pojistenim paradoxne budete splacet mene...ale je to zavadejici, protoze splaceni tech 25 tisic rozpocitaji na celou dobu pujcky, ale pojisteni je na 5 let s pak dalsich 25tisic....
Odpovědět
Po nás chtěla Unicredit "pojištění" předem, což je 3 % z celkové půjčené částky. Kdyby chtěl člověk refinancovat např. za 3 roky, tak bance "pojištění" zůstane. Takže člověk aby si půjčil na "pojištění", aby si mohl půjčit na bydlení ;-). A to se vyplatí!
Odpovědět
@teron unicredit pojisteni CARDIF zahrne do splátek/nebo hotove a jde o něj navýšit hypotéka. Většinou jen na tak nízkou úrokovou sazbu lákají klienty, ale vlastně Ti začínají s větším dluhem než u konkurence
Odpovědět
@spaly No do splátek to právě nebylo možné rozpustit. To nám bankéřka řekla, že celé a předem. Ale to řekla samozřejmě až na druhé schůzce. Vědět to hned, tak se dál neobtěžujeme. Přece nedáme všechny úspory na "pojištění". Ani nám teda nenavrhla jinou variantu s horší sazbou zato s normálním pojištěním.
Odpovědět
@teron co se da delat špatný vyber poradce...unicredit se většinou používá minimálně
Odpovědět
@spaly To nebyl poradce ale bankéřka na pobočce.
Odpovědět
@teron me rekli, ze se u nich pojistit nemusim, ale zvednou mi urok o nejaky zlomek procenta...ale rozhodne by me to still mine nez 125 tisic za 25 let pojisteni.
Odpovědět
@bamak ono to není za 25 let pojisteni ale z 2mil cca 40000 kc za 5 let...a kazdou fixaci se to opakuje
Odpovědět
Článek se načítá
@spaly Nám to právě vypočetla za celou dobu a je jedno, jestli na 20 nebo 30 let hypotéka. U nás by to dělalo 140 tisíc, tj. 3 % z celé částky :). No už nás tam neuviděj, když nejednaj narovinu, je to ztráta našeho i jejich času. Přitom kolega (nejen jeden) si hypo u UCB pochvaloval, ale to mají podle všeho jiné parametry.
Odpovědět
Máme fixaci na 3 roky, úrok 2,09% při 80% LTV - refinancováno v listopadu 2015. Běžný účet bez poplatků, to samé hypotéka, žádné pojištění. Aktuální úrok by byl stejný. Do UCB bych nešla - mají příliš mnoho podmínek a nejasný sazebník, aby člověk dosáhl na hezký úrok.
Odpovědět
Když ptáčka lapají :-D .....možná počítají s tím, že pak člověk už nebude mít čas řešit to někde jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě trošku překvapuje ta sazba a sleva. Víte jistě, že je to konečná cifra? Není to KB, tam by jim to bylo podobny.. u podpisu se pak lidi diví :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kimikim dal sem střed 8let taky 1,69 u ČS na 25let ( refinancoval jsem z 3,54 )
Odpovědět
My ted budeme refixovat starou hypoteku na byt, kde uz chybi jen deset let a tak jsme se rozhodli, ze si nechame fixaci na tech 10 let. Jinak pozor, hypoteku taky prodrazi treba platba za vedeni uctu. Kdyz jsme pred peti lety resili, jesti neprejdeme k jine bance nebo zustaneme, tak jsme si to radeji spocitali. No i kdyz ono ani to nepomuze, protoze vedeni uctu vam daji zadarmo a za dva roky zmeni podminky a vy platite a platite. A platit v dnesni dobe za vedeni uctu se mi fakt nechce.
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy_ u nových smluv se za vedení již neplatí....
Odpovědět
@slabici - ako to je myslene s tou KB? Ja sice tam nemam hypo, ale vychadza mi od nich najlepsia sadzba a to mam spocitane aj ine poplatky... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yvetta známému taky vycházela.. jen do okamziku, kdy přišel podepsat smlouvu a zjistil, že se jejich zamestnanec spletl a sazba byla jiná.. nakonec podepsal protože už nemohl čekat
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici klasika.... Nikdo vám nedá víc, než my vám slíbíme :-)
Odpovědět
@petrsv1000 No tak tim si nejsem jista. Ted jsme jednali s CS a slibila tri roky bezplatne vedeni uctu, vic ne.
Odpovědět
Je to českomoravská bez dalších poplatků, vedení účtu zdarma... u KB 1,69 ale na deset let také bez poplatků
Odpovědět
Jinak já nejednám s bankou, ale s poradcem. Vyjednávám u ČS a KB s tím, že před podpisem si pak vybereme kde to finálně podepíšeme :-)
Odpovědět
@kimikim OMYL ne českomoravská ale česká spořitelna
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy_ no vidíš a já to mám na 8let, řeším přes poradce, do banky nechodím....
Odpovědět
A co otázka, jak se rozhodnout, pokud je stejná úroková sazba na fixaci 5 i 8 let? Dívám se na to tak, že kdo ví co bude za 5 či 8 let za úroky apod. A při fixaci za 5 let se dá něco našetřit a vložit navíc, ale po 8 letech se (snad) našetří více a vloží více.
Odpovědět
@kimikim , @petrsv1000 - mate kontakt na nejakeho dobreho poradcu...Ja som mala 2, ale nic moc vedela som viac ako oni a to je dost smutne...ziadna snaha z ich strany vyjednavat s bankami ...skor boli pasivni. ...
Odpovědět
Profilova fotka
@yvetta copak poradceho mám, ale působí na Boleslavsku a Liberecku.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?