Dosáhneme na hypotéku?

Ahoj všichni, našli jsme si pozemek a chceme ho koupit. Ale musíme vyřešit financování. Máme byt v hodnotě 1 000 000Kč. Náš plán je vzít si hypo na pozemek 1000 000 a to zatím splácet, pak si postupně ujasnit co chceme stavět a pak jít pro větší hypotéku - navýšit jí. Otázka je zda na ní ale dosáhneme. Manžel má 39 000 hrubého, to dělá cca 29 000,- a já jsem student denního studia (poslední semestr), pracuji ale na částečný úvazek, takže jsem normálně zaměstnaná, jen je tam problém, že mám smlouvu na určito, moje příjmy činí nějakých 10 000 měsíčně, ale předpokládám, že kvůli tomu stylu práce, jaký mám to banku zajímat nebude. Chtěli bychom si to vzít u stejné banky u které máme hypo na reko bytu (chybí doplatit asi 150 000). Jsme bezproblémový, nikdy jsme jim nic nedlužili a vše včas zaplatili. Zjistili jsme, že jsme schopni dát měsíčně stranou 15 000,- a vůbec nás to nebolí a neomezuje. Na jak vysokou hypotéku můžeme dosáhnout? Já začnu pracovat na plný úvazek někdy na jaře, ale stejně to bude smlouva na určito (projekt EU)
Odpovědět
Taky jsem kdysi měla hypotéku, když jsem byla ještě student a práci měla na částečný úvazek. A problém to nebyl, navíc máte čím ručit. Spíš si pohlídejte takovou tu klauzuli, za jak dlouho musíte na tom pozemku začít stavět. Když jsem se na to informovala tehdy ještě v GE Money, tak tam mi řekli 1 rok. Jinde to bývají 2 roky a někde třeba vůbec. Tak abyste pak zbytečně neplatili poplatky za nedodržení podmínek.
Odpovědět
Profilova fotka
@teron ohledně hypotéky nevim, ale loni jsme si brali hypo na pozemek u ČS a klauzuli tam máme... do 10ti let kolaudace :-) V té době už jim nebudu dlužit.
Odpovědět
S takovým příjmem nebude milion na pozemek problém. Měl jsem pozemek u Wüstenrotu a žádnou podmínku stavby neměl. Jen chtěli papíry z SÚ, že je dle ÚP určen k zástavbě RD. Ale to schvalování bylo peklo - no bylo to na málo peněz, tak pro banku nezajímavé. Přitom bylo logické, že si budu brát prachy ještě na stavbu. Tak mám teď hypo na stavbu u ČS a na konci fixace, jsem do ní převedl i ten pozemek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?