Dosáhneme na hypotéku?

Dobrý večer, je reálné dosáhnout na hypotéku ve výši 2mil.,když příjem má pouze 1 z manželů? Konkrétně 28000kč čistého. Jsme čtyřčlenná rodina a z tohoto příjmu šetříme 11tisíc měsíčně. Nemáme žádné půjčky, ale nevím, jak se banky dívají na stav, kdy příjem má pouze 1člen domácnosti. Máme 1 nemovitost (kterou bychom zatím nechtěli prodávat), mohli bychom ručit i pozemkem (na kterém chceme stavět) a máme stavební spoření. Co myslíte? Děkuji za názory, případně zkušenosti!
Odpovědět
Profilova fotka
Mám hypo sama a banku zajímal jen příjem a počet vyživovaných osob. Ale jestliže má manžel příjem "jen" 28 tis. a k tomu živí 3 lidi, nevidím to moc reálně. Splátka bude cca 10 tis., máte to spočítané, že vám to vyjde?
Odpovědět
@slabici no právě - online kalkulačky jsou takové, že nezohledňují všechno...jde o to, že já všechny peníze cpu do své firmy (což se v nějakém časovém horizontu změní) -nemám důvod si posílat mzdu, když z manželova příjmu ušetříme každý měsíc těch zmiňovaných 11tis., takže raději všechny peníze hned točím zpět do firmy...no ale teď,když bychom rádi postavili, tak netuším,co na to banky? nejsem žena v domácnosti, ale osvč, co nepobírá mzdu...
Odpovědět
Brácha má 16-18k čistého, je sám a banka mu nabízela 1 600 000 - 1 800 000 a splátka činila nějakých 6800 Kč. Bylo to myslím na 30 let. Nyní přechází do nového zaměstnání, kde bude brát 24k čistého plus bonusy na měsíc dělají cca 4 000 Kč. Tam už by prý mohl dostat cca 2 500 000. S platem 28 000 Kč a živením 3 krků si myslím, že to je nemožné. A proč nemá příjem i 2. člen rodiny? Invalidní důchod, mateřská, atd., to vše lze přičítat, pokud se nepletu. EDIT: A proč byste si musela posílat mzdu? Na živnost se bere hypotéka také naprosto normálně.
Odpovědět
@geodetpavel příjem nemám viz příspěvek výše
Odpovědět
Profilova fotka
Já si naopak myslím, že dostanete hypotéku s tímhle platem v pohodě ;-)
Odpovědět
Příjem máte, vždyť píšete, že máte živnost. Že prachy nacpete do firmy, to nikdo neřeší, hlavní je doložit výdělky.
Odpovědět
@lulii 2 mil. se 3 lidmi, které ten plat musí živit??? To je více pravděpodobné, že jim ty peníze daruje někdo cizí jen tak. :D
Odpovědět
@evikus87 i jako OSVC musíte přece doložit daňové přiznání k žádosti o hypotéku .Na stavbu domu je potřeba mít i nasetrene peníze.S Vaším příjmem jako 4 členná rodina na hypotéku nedosáhnete.
Odpovědět
@geodetpavel prosím držte se vašeho povolání- hypotéka v tomto případě možná je a to dokonce i přes 3mil korun. vůbec nechápu tyhle příspěvky- když o tom nic nevím nic nepíšu.
Odpovědět
@spaly Co to tu plácáte? 3 mil korun dají člověku s platem 28k čistého jedině pokud bude sám a je to asi ta nejhornější hranice. Pokud z tohoto platu musí živit 3 členy rodiny, nemá sebemenší šanci!
Odpovědět
@geodetpavel jelikož vlastním SW pro kalkulaci hypotéčních úvěrů od asi všem vám známým finančním institucím, nemám důvod plácat. Výpočet jsem zkoušel jen pro zajímavost ve dvou bankách, a v obou je úvěr možné poskytnout za předpokladu, že jsou čisté registry a splněny interní podmínky banky. Nechci se s vámi hádat a ani to nemám zapotřebí, ale radši se věnujte tomu čemu opravdu rozumíte. Přeju pěkný zbytek dne
Odpovědět
Univerzální SW kalkulačka. Nejste vy náhodou nějaký ten expert OVB s výučním listem? :) Kalkulačka to by očko vyprdne, ale kalkulačka už neví, že daná osoba živí 3!!!!!!!!!!!!!! lidi. Banka už tak vstřícná jako vaše OVB kalkulačka nebude.
Odpovědět
Článek se načítá
@geodetpavel pro společnost OVB nepracuji(a nikdy jsem nepracoval), jste hloupý člověk, který jen vykřikuje někde od piva a ví o tom kulové. Kalkulačka samořejmě všechny tyto parametry řeší, a řeší jich i mnohem více.Toto je naposledy co na váše ubohé přispěvky reaguji, zkusil jsem to s vámi normálně, ale jde vidět, že se s vámi nemá cenu bavit. Jen mě zaráží, proč má svéprávný člověk důvod, řešit něco o čem neví naprosto nic, a když ho někdo slušně opraví začít útočit, a k tomu ještě jako malý kluk, který tady ponižuje akorát sám sebe.
Odpovědět
Pred peti lety nam CS stanovila min prijem na rodinu o dvou dospelych a dvou malych detech pri hypo na 2 500 000 na 36 000 mesicne. Zadne jine zavazky ke splaceni jsme taktez nemeli. Urok sice od te doby klesl, ovsem podminky se nejspis zprisnily. Alespon brano podle naseho letosniho vyrizovani dalsi hypo.
Odpovědět
@2nonni Samozřejmě, banka počítá s tím, že něco člověk projí, spotřebuje nějaké energie, potřebuje nějaké ošacení, někde musí bydlet, má nějaké výdaje na zdravotní péči atd. atd. plus nějaká rezerva. Uživatel spaly je jen internetový pohádkář a zjevně i blázen. 3 000 000 hypo pro 4 členou rodinu s příjmem 28 000 Kč. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já to do kalkulaček dávat nebudu, ale bude to tak na hraně, někde to asi má šanci projít :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim tady spis Geopavlem nez Unikalkulackou. Kazdopadne to chce dobreho maklere nebo aspon zajit do banky, protoze moznosti a klicek je vic. Muj tip je, ze na 2M dosahnete, ale 3M jsem skeptik. Kouknete treba na http://www.hypoindex.cz/dosahnete-na-...
Odpovědět
@geodetpavel hlavne se ceny hodne zakladnich veci dost zvedly...nebo proste neumim hospodarit, prijde mi, ze penize litaji jinak, nez pred peti lety. Kazdopadne jsem zaslechla, ze maji hypo jeste dale zprisnovat, snad od ledna? Ciste moje uvaha...jet na doraz s hypotekou mi prijde naprosto sebevrazedna mise. Ja si bohuzel myslim, ze nejaka banka by to se zastavami mozna i pustila, ale zadatel je v tom pripade ten, ktery riskuje, ze prijde o vse. Navic, jak rostou deti, rostou i naklady na ne. Ze ted se rodine dari odkladat 11 000 mesicne je fajn, ovsem za 3 roky to s inflaci a rostoucimi detmi muze byt jen 5 000 a co pak? @evikus87 jde ti o to jen dostat hypo na zaklade prijmu 28 000, pricemz jste schopni rozpocet pripadne prubezne dodovat z jinych zdroju, nebo je castka 28 000 konecna, nemenna a bez vyhledu na rapidnejsi zvyseni?
Odpovědět
@evikus87 Obejděte si dvě, tři banky, ať máte představu. Tady to stejně nezjistíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@tometa u OSVČ je blbý to, že doloží daňové přiznání, na kterém bude zisk 0, protože všechno utopí ve firmě. Takhle jsem to pochopila. Tím pádem nemá příjem a jeden plat živí opravdu tři lidi
Odpovědět
@slabici se divím že je na nule když je stále paušál a sleva na daňového poplatníka.Taky mám firmu a hypotéku ,vše šlo v pohodě ale mám příjem.Právě u nich může být problém když se přijde o hlavní plat 28tis tak co potom?
Odpovědět
@slabici ano, takhle jsem to myslela - všechen zisk vkládám zpět do firmy - čili zisk nula...Samozřejmě to takhle nebude pořád- to bych žádnou firmu rozjíždět nemusela a tím odpovídám na dotaz @2nonni - buď se karta obrátí a firma bude generovat optimální zisky = budu mít příjem a když ne, tak bych šla do práce = měla bych příjem. Určitě to nebude tak, že budu dalších 5let bez příjmu...Ale hypotéku bychom rádi vyřizovali nyní a ne až za pár let a nyní ten výchozí stav je takový - 28tisíc na 4lidi.
Odpovědět
@vladimirsvorba @spaly možná by byla lepší varianta nižší hypo a zbytek vyřešit úvěrem ze stavebka?
Odpovědět
@evikus87 pročítám si to tu, ale do této debaty jsme se nechtěl pouštět, protože bych neporadil, ale zarazil mě váš poslední příspěvek. Vy chcete také banku "přesvědčovat" argumenty, že za pár let ty příjmy budou větší, tak by vám tu hypotéku mohli dát? Myslím, že banku bude zajímat aktuální stav a ne "co by, kdyby". Já bych vám doporučil si pár bank obejít a zjistit si informace. Jak to tu pročítám, tak se tu ty názory stejně neshodují. Hypotéka se podle mě nevypočítává jen podle příjmů, ale i z ceny stavby/bytu, do kterého chcete investovat. Podle své zkušenosti bych také doporučil se obrátit na nějakého finančního poradce, tím nemyslím člověka, co si udělal nějakej kurz s certifikátem. Já jednoho takového mám, se kterým řeším své finance už asi deset let a více méně se spokojeností a pak mám ještě kamaráda z finančnictví, se kterým ještě případně nějaké věci konzultuji. Myslím, že takový člověk umí v bance "vykouzlit" víc, než samotná čtyřčlená rodina s příjmem 28.000Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@tometa je potřeba si to propočítat. Někdy je výhodnější jet podle skutečných nákladů a oželet slevu než jet paušálem ;-) No a pak to najednou narazí na to, že je problém s půjčkami, hypotékou a jinde.
Odpovědět
@evikus87 Asi bych se taky zamyslel nad tím, jestli to z těch 28t zvládnete vůbec utáhnout. Když to vezmu rámcově podle nás: Hypo 11t / 2M / 20let auto+doprava 4t elektřina 2t voda 0,5t úrazové pojištění 1t penzijní oba dohromady 1t internet+telefon 0,5t A jen tohle dělá 20t. Opravdu vám bude stačit na vše ostatní pro čtyřčlennou rodinu 8t? Nikde tam není rozpočítané povinné ručení, dovolená, jídlo, kroužky, oblečení a spousta dalších věcí.
Odpovědět
Přesně, je to tak, jak tu kalkuluje atilius. Těch 11 000 Kč, které jen tak tak zvládnete ušetřit, je tak akorát na zmiňovanou hypotéku s téměř 0 rezervou. A každou chvíli přichází neočekávané výdaje navíc: oprava auta, zubař je dnes velmi drahý, atd. atd. 2 mil. Vám za současného stavu normální banka nedá. Ano, existují rodiny, které i s podobnými finančními možnostmi ty peníze na oko získali, někteří třeba i víc, ale mají to od různých podvodníků, jako je např. diskutér spaly, nebo od pochybných firem typu Ekonomické stavby. Zabrouzdejte po internetu a zděsíte se, kolik z těchto lidí má od podpisu pochybných smluv statisícové dluhy a barák žádný. Mám jen jednu radu. Počkejte, dokud Vám firma nebude vydělávat a pro hypotéku si běžte, až budete moci doložit příjmy s manželem oba. Popřípadě pokud se firmu nepodaří rozjet, najděte si zaměstnání.
Odpovědět
Profilova fotka
@geodetpavel Dovolím si Vás opravit. Při hypotéce 2M a úrokové sazbě 1.69 by měsíční splátka dělala 7089, takže nějaká rezerva tam pořád ještě je. @evikus87 Řešili jsme nedávno podobný problém. Ne že by byl problém v příjmech, ale s příjmy, které byla banka ochotna akceptovat to bylo horší. Doporučil bych nějakého dobrého finančního poradce, který zhodnotí možnosti a pomůže Vám i s jednání s bankama. Kdybyste potřebovali kontakt na poradkyni, se kterou jsem k plné spokojenosti řešil již druhou hypotéku, můžu poslat do IP.
Odpovědět
@jakuda Rozhodně bych nechtěl vsázet svojí budoucnost na 1,69%. Chci tím říct, to je teď, ale hypotéku si člověk bere na 20 a více let (většinou), takže když má napnutý rozpočet u 1,69%, tak si nemyslím, že to je dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius S tím souhlasím. Na druhou stranu aby jejich splátka při hypo 2M na 30let byla oněch 11tisíc, musela by úroková sazba stoupnout na 5.2%, což se v dohledné době asi jen tak nestane. Takže v jejich situaci, kdy potřebují řešit hypotéku teď a nemají strach o budoucí příjmy (ať už z důvodu rozběhnutí podnikání, nebo nástupu druhého z partnerů do práce) bych to tak černě neviděl.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?