Jak je to s financováním přestavby?

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jak je to s financováním přestavby. Chtěla bych si vzít hypotéku na dům, který se prodává za 1 290 000,- , našetřeno mám 200 000kc. Dům bude potřeba "od základů předělat". Jak je to s financováním? dají mi vyšší hypotéku i na tu přestavbu, nebo se dává hypotéka jen na cenu toho domu a na rekonstrukci si budu muset vzít jiný úvěr? Co jsem koukala, dávají se úvěry na bydlení max do 900 000kc a já bych potřebovala cca na přestavbu 1 200 000,-. Předem děkuji za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bude rozpočet na rekonstrukci 1,2 mil Kč, tak rezervy ve výši 200.000,- Kč jsou velmi malé. Hypotéka může být i na rekonstrukci, ale LTV u takových případů nedopadá dobře, takže pokud do toho vůbec jít, tak jediné řešení bude kombinace hypotéky a úvěru ze stavebního spoření.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarikslezak myslím, že teď už Vám ani nedají 100% hypotéku, ale cca nějakých 80%. Takže dostanete hypotéku na 80% zbytek zaplatíte z těch 200tisíc co máte a pak tedy asi úvěr na rekonstrukci... ale do toho bych asi nešla, pokud nemáte opravdu velké příjmy přijde mi to jako finanční sebevražda.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?