Financování pozemku, hypotéka nebo překlenovací úvěr?

Profilova fotka
Ahoj, mám možnost koupit pozemek za výhodnou cenu 450 000,- (zasíťovaný - elektrika, voda). Má otázka je, jak ho financovat, mám stavební spoření u čmss, naspořeno celkem 90tis, cílová částka je 400tis. a šestileté období bude končit letos, ale až v listopadu. nyní nabízejí u překlenovacího úvěru 3,4%, což není špatné. Je lepší si vzít hypotéku nebo překlenovací úvěr? Přibližně za dva roky budeme muset řešit hypotéku na dům, tak by mě zajímalo, zda si i čmss nemůže stanovit, že i dům budeme muset financovat u nich, také se obávám, aby nám banka u které bychom si chtěli vzít hypotéku, hypotéku také poskytla, když bychom měli úvěr ze stavebka. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuji za jakékoliv názory, zkušenosti..
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme měli překlenovací úvěr na pozemek od České spořitelny a museli jsme podepsat, že do čtyř let musíme zastavit rozestavěnou budovu ve prospěch České spořitelny. To pro nás znamenalo buď splatit do té doby pozemek nebo si vzít úvěr u České spořitelny a pak jim to připsat. Teď řešíme to, že nám na úvěru už zbývá doplatit jen 200 tis. a banka má v zástavě pozemek s odhadní cenou 1 milion a teď ještě do konce roku musíme vložit zástavní právo na rozestavěnou budovu. Budeme se to snažit řešit asi refinancováním. Jak by to bylo s hypotékou to nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
No mě napadla ta možnost, že bychom si vzali překlenovací úvěr na dva roky (na pozemek), po těch dvou letech by jsme se dostali do řádného úvěru, což by znamenalo možnost splatit úvěr předčasně a vzít si třeba hypotéku na dům a zároveň touto hypotékou refinancovat i úvěr na pozemek. Ale nevím, zda to je vůbec reálné?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?