Financování stavby domu

Dobrý den, prosím o informaci, zda existuje možnost výstavby RD na klíč a zaplacení částky za dům s pozemkem až po dokončení. Aktuálně bydlíme v bytě 3+1, který bychom prodali a chtěli bychom se nastěhovat už do postaveného RD. Našel jsem pouze nabídku od ES - https://www.ekonomicke-stavby.cz/prog... případně https://www.ekonomicke-stavby.cz/prog.... Předem děkuji všem za odpověď S pozdravem Prášil
Odpovědět
ES určitě ne, tady na MS je spousta diskuzí, ve kterém je popsané, jací jsou to podvodníci. S nimi určitě ne. Můžete zvolit už postavený nový RD, nebo chvilku bydlet v nájmu. My to tak taky asi uděláme.
Odpovědět
@bluetan Přesně tak, dočasné bydlení v nájmu je běžná praxe, známá to tak taky udělala.
Odpovědět
@skunkos Nájmu bychom se chtěli vyhnout vzhledem k tomu, že máme malé mimčo a byt o výměře 73 M2 už nám nestačí, proto bychom chtěli ideálně koupit dům, případně nechat postavit a prodejem bytu dům zaplatit.
Odpovědět
@roman86 Promiňte, ale my máme dvě malé děti a byt o výměre 45m2 nám relativně stačí. Sice taky stavíme dům, ale určitě bych si dokázal představit, že bychom třeba další rok v tomto bytě zůstali. Jinak pochybuji, že tak jak to chcete vy, že to půjde. Nemyslím si, že najdete firmu, která vám bez jakékoliv vstupní investice postaví dům, bude mít XY náklady a bude pak doufat, že ten dům skutečně koupíte...
Odpovědět
@roman86 To si myslim, ze vam dnes nikdo nenabidne. My mame taky miminko a staci nam loznice a kuchyn s obyvakem. Deti jsou nenarocne na prostor. :) Nez bude potrebovat vlastni pokojicek, budete uz mit dum postaveny.
Odpovědět
Profilova fotka
S malým miminkem nepotřebujete nic velkého, pokojík potřebuje a využije až později. Nějakou platbu předem vyžaduje každá firma, konkrétně třeba my platili pred samotnou stavbou domu projekt + veskere papíry okolo pro stavební povolení a když stavěli desku, tak ještě desku. Prodejte byt, jdete do nájmu a z peněz pořiďte pozemek + hradte náklady okolo před stavbou. ES jsou podvodníci, diskusi na netu je mraky.
Odpovědět
Profilova fotka
PS: na 73 m2 běžně žijí celé rodiny celkem spokojeně 😉
Odpovědět
@roman86 :) Musím se smát. Bydleli jsme v 5 - tři děti ve věku 10,8,6 v 1+1 (cca 30m2) přes tři měsíce. A šlo to. I přes vánoce se stromečkem. Po nás tam bydlela rodina 2+2 rok a půl. A věřte mi, jde to. A má to něco do sebe. Taky nakonec zjistíte, kolik věcí nepotřebujete. Neříkám, že bych takhle chtěl žít pořád, ale dá se to a na konec je to docela legrace.
Odpovědět
Děkuji všem za reakce. Zřejmě bude v tomto případě pro nás jediné řešení koupit již postavený RD, případně byt prodat a jít na nějakou dobu do nájmu než nám firma postaví RD na klíč.
Odpovědět
@roman86 Možností je určitě více. Také můžete prodat byt někomu, kdo ho bude mít jako investici do budoucna a bude ho chtít pronajímat-Vám než dostavíte. Pokud ještě nemáte pozemek, tak na stavbu domu počítejte minimálně 2 roky-spíš více-takže případné stěhování není na nijak krátkou dobu. A s miminkem se stěhuje uplně v pohodě, je mu jedno kde je, hlavně, že je s mámou a tátou. Starší děti to mají horší-jsou už fixovaní na věci, pokojíček, kamarády....nebo pokud jste dostatečně bonitní tak si vemte hypotéku na byt+pozemek+dům (postupně nebo naráz podle podmínek, rychlosti čerpání, projektu....) a zafixujte na kratší dobu. Dostavíte, byt prodáte a část hypošky umoříte.....záleží na mnoha faktorech, co si můžete nebo nemůžete dovolit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?