Hypoteční banka. Kdo má zkušenost, poradíte?

prodávám malý byt a chceme větší,máme vybráno,u hypoteční banky všechny registry v pořádku,máme dodat papírově příjmy a odešle se to na schválení,cca do týdne budeme vědět na 100%.jde mi to kdo už jste v hypoteční bance žádali,zda nevíte co všechno se během toho týdne děje,aby bylo schváleno,máme svůj vklad a chceme milion...jde mi o to,co ještě zjištují aby to klaplo :-) ,děkuji
Odpovědět
1
2
6
Kromě registru a příjmu neověřují nic. My tam budeme žádat o hypotéku, přes paní finanční poradkyni jsme věděli druhý den, zda nám hypotéku dají. Klasické vyřízení nám říkali, že bude trvat cca měsíc :-.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme hypo u Hypot.banky a vím, že jakmile se schvalovalo, tak nám pouze jen brnkli, že ještě potřebují dodat různé papíry, ale byli to maličkosti.. Jsem na RD, tak chtěli různé potvrzení z pracáku, ze socky apod.. ale vše bylo v pořádku! Jsme s nimi spokojeni. My si brali 3mega...
Odpovědět
no nám po zadání všeho řekla ihned,že nám ji dají,pak prověřila registry a řekla,že úplné schválení bude do týdne...a ty příjmy znamená,že je ověřují,že doneseme to potvrzení od zaměstnavatele?
Odpovědět
máte už odhad nemovitostí? Pokud ano, tak úvěr už jde jen na schálení na centrálu a pokud nemáte problém s výší příjmu vůči výdajům a kupovaný byt je OK, registr také, tak za ten cca týden pouze pracovník příslušného odboru úvěr schválí a sepíše smlouvy, které se pak odešlou zpět na pobočku a následně budete vyzváni k podpisu. V případě že by něco nebylo ok, tak ještě ten den to ví pobočka a volá se klientovi. Žádné jiné záludnosti se tam nedějí ;-)
Odpovědět
jo, popř. že podnikáte tak i daňové přiznání. Přímy se samozřejmě při jakémkoliv bankovním úvěru ověřují.
Odpovědět
Profilova fotka
@kaven po nás chtěli odhad nemovitosti, potvrzení příjmů od obou, pak výplatní pásky za poslední půl rok a výpisy z účtu. Po předložení těctho podkladů byla hypo do dvou dnů schválená.
Odpovědět
@petrsv1000 kdyby to bylo takto,tak je to super,díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaven tak pokud vše máte tak je to v poho, u nás byl problém s páskama, přítelkyně je vyhazuje a mě zase chodí menší částka na účet než mám na pásce, zbytek dostávám bokem, ale nakonec se to povedlo dořešit ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 písla jsem zprávu
Odpovědět
Profilova fotka
@zorrinka A jaké byli podmínky pro to, aby vám dali 3 mega? Něco takového bychom potřebovali a nevím, co pro to musím splňovat
Odpovědět
Profilova fotka
@sari_nka my můžem čerpat až do 3,2mil příjmy máme dohromady 40tis splátky 8tis a schválili nám to.
Odpovědět
@petrsv1000 máte splátky 8000+ splátka hypotéky? My máme příjmy cca 33000, splátky žádné a už u žádosti o 2mil. se kroutili :( Jaký vám dali úrok, jestli se můžu zeptat..?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sari_nka My dohromady asi 50tis, s tím, že pronajímáme už dům za 15tis a to nám přidali taky do příjmu. nejdůležitější je, aby jste mohli bance prokázat, že Vám ty příjmy chodí na účet, aspon min.rok to banky dooost chtějí! Manžel platí alimenty asi 5500kč, do toho měl ještě asi splátku 3500 a prošlo nám 2 900 000kč. Pokud by někdo chtěl, máme super finanč.poradce.. :)
Odpovědět
@zorrinka zajímavé, nám tam příjmy z pronájmu zahrnout nechtěli..koukám, že každý si to v té bance dělá po svém. Ale my spíš budeme bojovat s tím, že manželovi předchozí firma vyplácela peníze na ruku a můžeme to dokládat jen výplatníma páskama :(
Odpovědět
@petrsv1000 AHojky, promin, muzes mi prosim napsat, kde jste brali hypoteku? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm pkud má výplatní pásky za poslední půl rok a doklad o tom, že ty čustku co je na pásce přebral tak to je v pohodě, na ůčet to chodit nemusí, já to měl půl na půl, něco chodí na ůčet zbytek mi davají bokem, ale doklad mi vystavila v učtarně.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Hypoteční banka, sice mají o malinko horší urok než ČS ale ne tak přísné podmínky ke schválení.
Odpovědět
@petrsv1000 Dekuji
Odpovědět
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli není někdo ve stejné situaci jako my a hypo jim dali. Přítel má plat 30 000 kč čistého. Z toho jde 10 000 na splátky. Já jsem na rodičovské za 7600. Máme 2 děti. Potřebovali bychom 2 000 000. Tzn 100% hypoteku. Jde to v dnešní době vůbec? Platíme nájem 12000, takže si myslím, že hypo by sme utáhly. Ale nejsem si jistá, že by to tak viděli a ti v bance. Děkuji za každý postřeh. Popř kontakt na nějakého výborného fin. poradce.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka.n Ahoj, myslím že ano, jestli chceš, máme super finanč.poradce právě v čsob :)
Odpovědět
@zorrinka Já bych chtěla fin. poradce, který zastupuje co nejvíce bank. Aby nám nabídl tu nejlepší variantu. Ale kontakt mi prosím dej. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka.n všechny banky nepotřebuješ, stačí ty co mají nejlepší úrok, teď to je ČS a HB tedy ČSOB... ale je pravda že přes poradceho to bude lepší nemusíš obíhat banky....
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka.n odkud jsi? my mame super financniho poradce... mohl by popripade doporucit nekoho co nejblize ;-)
Odpovědět
@kacii Ahoj, jsem z Prahy, ale chtěli bychom se stěhovat na Liberecko. Děkuji za kontakty
Odpovědět
@petrsv1000 Ahoj, ale aby ti co mají nejlepší úrok nebyli moc nároční. Prostě tomu moc nevěřím, že by nám dali hypoteku. Tak jsem právě chtěla co nejvíc bank a třeba by se nějaká našla.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka.n jo to většinou tak bývá, taky u ČS jsme neprošli, ale u v HB už to bylo v pohodě, a schváleno bylo za dva dny. Je pravda, že musíš dodat potvrzení o výši příjmů, výplatní pásky za poslední půl rok a výpisy z účtu a odhad nemovitosti.
Odpovědět
@lenka.n najdi si na netu partners nebo ofb ...partners jsou lepši uřcitě tam najdeš šikovného poradce z tvého okolí
Odpovědět
@zorrinka : jsem taky na MD teda v listopadu mi končilo rd a o md budu ted žádat...poradila bys mi prosim co všechno od tebe banka chtěla? abych byla předpřipravena...děkuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Vyřizuji si již druhou hypotéku a musím uznat, že to co mi provádí Hypoteční banka jsem ještě neviděl. Dokládám jim veškeré dokumenty podruhé, jako by je někde ztratili. Přijde mi, že mi schválně házejí klacky pod nohy. To jsem bezproblémový klient, který se snaží jim vyjít vstříc, jelikož mám už podepsanou budoucí kupní smlouvu, musím to s nimi dotáhnout do konce. Kdybych ji neměl, OKAMŽITĚ jdu jinam až asi nabízí jeden z nejlepších úroků.. Prostě po mé zkušenosti Hypoteční banku už NIKDY... Držte se, a ať Vám vaše nové hypotéky či refinancování proběhne v pohodě a bez zbytečných starostí..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
koukám, že tady máte hlavně dobré zkušenosti. což se o nás říct bohužel nedá. hypo schválili, peníze se mají pouštět postupně (stavíme barák), ale oni se prostě zasekli a pustit nám už nic nechtějí. to, že je hypo schválená, nehraje teď roli.
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?