Hypotéka 2 000 000 Kč, je to možné při našem příjmu?

Je možné dosáhnout na hypotéku 2 000 000 kč když přítel je v plném invalidním důchodu ale zároveň má smlouvu na dobu určitou, kde si vydělá přes 20 000 čistého. Smlouva se mu vždy prodlouží na další rok. Já mám čistý příjem 15 000,-. Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Možné je všechno. Požádal jsem o odopověď křišťálovou kouli a ta mlčí, neboť má málo informací :-) Bude záležet na oboru zaměstnání vašeho přítele, kolikrát mu byla smlouva prodloužena, jaké budou vlastní zdroje, jaká bude hodnota zástavy a podobně.
Odpovědět
Záleží na bance. Zkoumají to různě. My to řešíme také, stejná částka. U Raiffeisen banky nám to vyšlo. I Equa banka byla dobrá. Komerční byla docel nepružná, chtěli toho hodně vědět, něco jsme obtížně sháněli ... Příjmy též nemáme kdo ví jaké, manžel je OSVČ a oficiálně má příjem jen něco málo přes 10 000,- Já mám kolem 20 000. Počítají příjmy za minulé období, různé banky za různou dobu (3 měsíce, 6 měsíců, 1 rok). Někde chtějí vidět smlouvu v práci (nevím, jak by prošla doba určitá), ale někde je to nezajímá. Někde zohledňují počet dětí v rodině, jinde ne. Takže bych to zadala nějakému poradci a oni vám to spočítají. Jen si myslím, že to u vás není nereálné. Navíc máte asi i příjem z inv.důchodu... My kupujeme starší dům a tam se zas řeší i to, jak je dům opotřebený... kdyby byl moc, je to překážka. Nikde nám ale nedali 100% hypotéku, máme 90% - má i lepší podmínky. Držím palce :-)
Odpovědět
logicky by vám měli vyjít vstříc ve vaší "domovské" bance, kde máte běžný účet - banka vidí, jaký máte reálný pohyb peněz na účtu... z mé zkušenosti UniCredit by vám mohl vyjít - jen je k hypotéce navaleno spoustu produktů (např. kreditní karta, běžný účet který je při neplnění podmínek zpoplatněn,..., díky nimž se dostanete sice se sazbou níž ale RPSN je třeba 2,5 % (s úrokem 1,69 %), ČS, tam po mě chtěli hrozně moc garancí, jistí si záda, jsou hodně konzervativní. Hypotéční se jevila také celkem slušně a byla daleko otevřenější. Za mě TOP Equa bank
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?