Hypotéka 2017 podmínky pro získání

Profilova fotka
Dobrý den, je tu někdo, kdo žádal ted v měsíci DUBEN 2017 o hypotéku? Jaké byly podmínky apod ..... a zda jste ji získali ... Předem děkuji za diskuzi.
Odpovědět
@iwettk zadny drasticky rozdil v procesu schvalování nenastal, ve zkratce LTV do 80% zbytek vlastní zdroje a nebo nezajisteny úvěr. zdražení úrokové sazby o cca 0,2-0,3 %.
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly dekuji. jen se chci optat zda nevite kdyz si chci vzit 2,5mil kolik musim mit cisty prijem ..... Naposledy kdyz sjem byli se ptat na hypoteku, tak pri castce 2,5 mil rikali ze prijem 37 tis cisteho .....
Odpovědět
Budu brat 85% hypo a urok 1.89% .Jako OSVC jsem dokladala zase DP a doklad o zaplaceni dane.
Odpovědět
@tometa A můžu se zeptat u jaké banky máte takový úrok?? Je podmíněn pojistkou, kreditní kartou apod?
Odpovědět
Aktuálně máme nabídku ČS při 80% LTV, fixace 8 let, úrok 1,94, částka přes 4 mio, doba splácení 30 let.
Odpovědět
@lnel tometa: a jaká je fixace a doba splácení? Tohle všechno moc hypotéku ovlivňuje.
Odpovědět
@lnel nic nemam v podminkach.Hypoteky mam vzdy jen u KB jelikoz tam mam skveleho hypotecniho specialistu.
Odpovědět
85% asi brat uz od dubna nebudete.@tometa
Odpovědět
@spaly ale ano,jeste jsem mohla i 90% ;)
Odpovědět
@tometa slovem budu brat hypotéku evokuje, že se na ni teprve chystáte.
Odpovědět
@spaly chystam se ji pristi tyden podepsat takze asi tak :-p
Odpovědět
@iwettk to se takhle nedá říct, záleží na tom, kolik je členů v domácnosti, jaké jsou další povinné výdaje, půjčky, apod.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já chci taky hypotéku, ale nechtějí mi jí dát, protože nemám vhodný pozemek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no jasny, spate sem se vyjadrila ..... 4 clenna rodina, pozemek by byl ke koupi v hodnote 550.000,- o velikoszi 1000m2, vydaje nyni nejsou drasticke, okolo 8tis jelikoz bydlime u rodicu, a vysi platu je okolo 35-40 tis cisteho a chceme si postavit novostavbu. ale v cem je problem ze nemame tech 10% nasporeno jeste .... koukala sem na netu na Raiffeisen stavebni sporitelna 1,88% nabizeji .... tak se i chci optat zda nekdo nema s Raiffkou zkusenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@iwettk tak uver u staveb.sporitelny ma sva specifika..my tedy aktualne mame u Reif vyjednanou sazbu 1,98 u LTV 80% a 2,39 u LTV 90%.
Odpovědět
Profilova fotka
@lnel na kolik by vam tu vychazela mesicni splatka se vsim vsudy?
Odpovědět
zdravim, o 2 tyzdne budem podpisovat hypo, vybral som si KB z dovodu moznosti prefinancovania (navysit) hypo i pocas viazanosti. predmetom kupy je nezasietovany stavebny pozemok. riesene cez financneho poradcu. cena nemovitosti 2 mio. 20% vlastne zdroje (cash) 3 roky viazanost 30 rokov splatnost urok 1.79% KB (nutnost posielat 15k na ich ucet) single, ~100k prijem, 0 deti
Odpovědět
@apostol a potvrzení, všechno v pohodě? Chtěli něco nestandardního? Z několika zdrojů zaznívalo, že budou mnohem přísnější kontroly, tak by mě zajímalo, jak to vypadá a jestli to nějak výrazně prodlužuje proces schvalování.
Odpovědět
@ookami_hime ave, prvy krat berem hypo, tak neviem ci dokumenty boli nadstandartne :) ale pytali si - potvrdenie o prijmne - vypis z uctu - navrh kupnej zmluvy - rezervacnu zmluvu - doklad o prechodnom pobyte (som slovak) - cestne prehlasenie o rodinnom stave
Odpovědět
@ookami_hime podminky jsou porad stejne.Loni jsem jednu hypo resila v prosinci a dalsi ted v dubnu a zadny rozdil.Jen jsem davala DP za rok 2016 a doklad o zaplaceni dane.
Odpovědět
@kacasa Přesnou nevím, ale do 15.000, bez pojištění, které nechceme, účet (musí být obrat 15.000 měsíčně, což je stejně splátka) a odhad zdarma. Když žádáš nad 4 mio (máme 4.050.000, dostaneš se na lepší úrok a stejně 20% můžeš bez sankce vrátit a prý má i lepší odhady. Hypoteční banka nám podhodnotila pozemek a dům o milion. ČS jsme původně zamítli okamžitě protože jsme tam měli v minulosti účet a vím jaký to byli zloději, ale hypotéka zatím nejlepší.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba můžu se.zeptat proč pro banku nemáte vhodný pozemek?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzazidkova Protože ještě nemám žádný :-) Výběr je mizerný a všichni za to chtějí nekřesťanské peníze :-) Zatím jsme tedy žádný vhodný pozemek nenašli.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba jo takhle , já už se lekla že bance něco vadilo zkrz pozemek a že vám tím pádem nedá hypotéku :-) tak to hodně štěstí při hledání parcely, je to o nervy :-D
Odpovědět
@vladimirsvorba :-) a jak vypadá vhodný pozemek?
Odpovědět
@lnel aktivni ucet u České spořitelny znamená příchozí platba ve výši 150% ze splátky hypotéky/měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@damada rovinka, cca 1000 až 1100 metrů, v Praze, s výbornou dostupností na vlak a MHD :-)
Odpovědět
@vladimirsvorba Pane Švorba taky jsme hledali takový pozemek, nakonec jsme našli 700m a bohate to stačí. Ideální je podle ne 800m a pohrát si z umístěním domu.
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly Pokud budu chtít bungalow 200 metrů a koeficient zastavitelnosti bude 20 %, tak to nestačí :-)
Odpovědět
@vladimirsvorba aha, tak v Praze to asi bude problém :-) ale kousek za Prahou pár takových ještě je
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?