Hypotéka 2017, jak se pohybuje úrok?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak je to ted s úrokem na hypotéku? Dává nějaká banka vůbec ještě úrok pod 2%? Bral jste si ted někdo hypotéku? Děkuji
Odpovědět
1
2
5
Nám teď končí fixace a Spořka nám dala 2,19%, je to prý nejméně, míň už dát nemohou :(
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, dávají. Ale úroková sazba by neměl být ten nejdůležitější parametr, obzvláště pokud je vytržený z kontextu.
Odpovědět
@vladimirsvorba Budeme chtít hypo na pozemek (vč. daně z nabytí) 2 mio. a z vlastních prostředků dáme 250 tis., tedy 1,75 mio, fixace 3 roky na 30 let.
Odpovědět
Profilova fotka
@luci987 to je 87% (pokud vam teda vyjde odhad pozemku na 2M) nevim, ale na tohle bude ziskat lepsi urok docela tezke...
Odpovědět
Ted mame podepisovat, pres 85% pry uz nejde, ale urok mame 1,79... Jo a dan uz pry nikdo nefinancuje...
Odpovědět
Profilova fotka
@luci987 To je LTV 87,5 % za předpokladu, že bude zástavní hodnota nemovitosti 2 mil. Když bude nižší, tak LTV může jít klidně i k 100 %. Zlomové pásmo pro zajímavé úrokové sazby je 85 % a za chvíli bude zřejmě jen 80 % (od 1.4.2017)
Odpovědět
Profilova fotka
@xmarg04 Daň zafinancuje téměř kdokoli, samozřejmě při splnění určitých podmínek.
Odpovědět
@vladimirsvorba Hypotecka i rb nam potvrdili, ze dan nefinancuji. Uz v prosinci avizovali a minuly tyden potvrdili. A to si troufam tvrdit, ze vzhledem k objemu hypotecniho uveru a pomeru vlastnich prostredku jsme pomerne zajímavý klient bez rizikovych faktoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@luci987 Ahoj, my sme dostaly u Monety úrok 1,79%, bohužel sme ale nuceni si vzít hypotéku někde jinde :-|
Odpovědět
My máme u unicredit bank 1,29% to je s poplatky a pojištěním RPSN 1,5% na 7 let.
Odpovědět
@kvasnicatomas ale kdy jste podepisovali smlouvu?
Odpovědět
@elentya 1,79% je super..jak to ze jste nuceni? :O
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@xmarg04 Tak to jste dostali špatné informace. Například RB to má takto: Spolu s úhradou ceny nemovitosti lze uhradit provizi zprostředkovateli prodeje nemovitosti i částku určenou k uhrazení daně z převodu nemovitostí, a to v maximální výši 4 % z kupní ceny nemovitosti. Výše úvěru se však musí vejít do LTV příslušného produktu.
Odpovědět
@elentya A můžu se zeptat jaká byla fixace? A to jste žádali teď někdy, nabídka je aktuální?
Odpovědět
@vladimirsvorba Nechci znehodnocovat vasi prirucku, nicméně financovani dane banka odmitla a odmita, jsem dokonce kmenovym centralovym zamestnancem rb a i přesto nelze.
Odpovědět
@xmarg04 tak buď nebyla daň uvedena v kupní smlouvě, nebo ta daň přesáhla LTV, jinak ho banka hradí
Odpovědět
@damada Samozrejme ani jedno, kdyby to tak bylo, nepsala bych, ze jsem klient bez jakychkoli rizikovych faktoru...
Odpovědět
Profilova fotka
@xmarg04 No vidíte a mému klientovi to zafinancovali naprosto v pohodě.
Odpovědět
@vladimirsvorba Zvláštní, ze jste si na klienta vzpomnel az ted a od zacatku nepsal "minuly tyden jsem to resil a bylo to tak a tak", nicmene je mi to ukradene, nehodlam nikoho presvedcovat, chtela jsem jen pripadne zadatele upozornit na možné komplikace... Hezky den...
Odpovědět
Profilova fotka
@xmarg04 Každopádně mi nějak nejde dohromady toto: A to si troufam tvrdit, ze vzhledem k objemu hypotecniho uveru a pomeru vlastnich prostredku jsme pomerne zajímavý klient bez rizikovych faktoru. Pod tímto vaším tvrzením si představuji LTV tak do 70 % a pak není třeba financovat daň z hypotéky, ale budete mít LTV 74 % a daň si zaplatíte z rezerv....
Odpovědět
@vladimirsvorba S cim vam to nejde dohromady? Nebyla tam zadna navaznost na to, ze by nam to melo komplikovat plany, byla to informace vedle, jak jsem psala vyse, hypoteku podepisujeme a dum kupujeme. Slo jen o nejefektivnejsi nastaveni pomeru vlastnich prostredku a hypoteky vzhledem ke koupi, rekonstrukci nemovitosti, ponechanim rezerv a dalším investicim, o cene vlastnich a cizich prostředků vzhledem k sazbam vam predpokladam nemusim psat, nicméně o tom tato diskuze nebyla.
Odpovědět
Profilova fotka
@xmarg04 Ano, vy jste tvrdila, že nelze zafinancovat daň z nabytí nemovitých věcí. A jsem na toto nepravdivé tvrzení reagoval, protože si myslím, že diskuze by měla být o faktech a o pravdivých tvrzeních. Přeji pěkný den.
Odpovědět
@vladimirsvorba :-D :-D A ja si myslela, ze se dialog pozna návazností replik. Nic, mejte fajn den...
Odpovědět
@luci987 Ahoj také letos budeme kupovat pozemek a stále nevíme jak je to s tou daní? Někdo říká 21% což mi přijde šílené a nebo jsou to ty 4% ? :) u nás by to dělalo nějakých 12 000 takže to není tak hrozné. Děkuji :)
Odpovědět
@playgirl123 daň z nabytí nemovitosti je 4%, DPH je 21% pokud jsou přivedeny sítě k hranici pozemku ..
Odpovědět
@plaintruth Děkuji. Ano parcela bude zasíťovaná a obec na ní dostala dotace, takže jak je to v tomto případě?
Odpovědět
Profilova fotka
@playgirl123 pokud kupujete od obce, která je plátcem DPH (nejsou to všechny obce), tak platíte 21 % DPH v ceně pozemku. Pak záleží na obci, jak to prodává. U nás jedna obec prodává za cenu X + 21 % DPH, jiná už má DPH zahrnuto v inzerované ceně. No a k tomu ještě daň z převodu nemovitosti 4 % ;-)
Odpovědět
@zmrz_lina Obec inzeruje cenu 295 kč za m2 Ale tuto cenu inzeruje již dva roky, tak nevíme zda už v tom DPH je započtené či nikoli.
Odpovědět
Profilova fotka
@playgirl123 no, to se musíte zeptat na obci ;-)
Odpovědět
@playgirl123 možná obec nebude plátce DPH, tak se vás to nebude týkat a je to osvobozené, pokud mají internetové stránky, tak někde v kontaktech by když tak mělo být uvedené IČO/DIČ a tady to jde ověřit: http://adisreg.mfcr.cz/cgi-bin/adis/i...
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?