Hypotéka 2018 - jaký úrok vám banky nabídli?

Obsah příspěvku se sám nabízí .... Jaké podmínky a jaký úrok vám banky nabídly? Díky za odpovědi.
Odpovědět
1
2
5
@lenka5731 1,99 equa v prosinci, když u nich máte ucet, ale jedině přes poradce. Osobně nabídli 2,19. Teď už je ale situace asi horší.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarad ted resil refinancovani. Zkousel KB, unicredit, csob, cs Vsude pres 2,5%. Zadal o cca 1mil, dum ma hodnotu 5, takze ltv naprosto smesna.
Odpovědět
Bratrovi fixujem hypotéku rok dopředu za 2.38% .Kamarádce refinancujem hypotéku za 2.29% a vše je u KB .Já mám hypo z ledna na byt 70% za 2.39% u CSOB ale mala častka takže lepší sazba .
Odpovědět
CS 2,39 bez pojištění ale se snížením za vedení účtu. Únor 2018.
Odpovědět
Profilova fotka
Refinanc rok a půl dopředu, 2,8 M, 70% LTV, leden u Hypoteční banky, 2,49 % přes poradce. Jinak KB nabízela 2,69 %
Odpovědět
Únor u KB 2.29%. Máme u nich veškeré účty včetně podnikatelských a dlouhou historii. Kamarád žádal měsíc po nás taky u KB, stejná fixace a úrok 3.29. Netuším proč =-)
Odpovědět
bylo by záhodno zmínit i ty doby fixace, takhle jsou to informace k prdu :-D
Odpovědět
Zavisi, kolik si beres HU, jaka je hodnota nemovitosti, co muzes nabidnout (jinou nemovitost, hotovost a pod., cili LTV) a na kolik let. Dale zda nebo bez pojisteni a jinych dalsich "podminek" spojenych s HU. Jinak ti to bude k nicemu. Idealne najit 2-3 nezavisle poradce, kteri delaji vice bank, zajit s jednotnym zadanim a nechat srovnat, popr. zajit pak osobne do bank.
Odpovědět
Zdravím, měl bych otázku ohledně čerpání hypotéky při stavbě svépomocí - do výsledné ceny nemovitosti se přeci promítá i práce, kterou ale u svépomoci odmakáme sami. Je na to u hypotéky nějaká klička? Abych si nemusel brát hypotéku na 2.2 mega, když stavba vyjde na 1.2 - 1.5?
Odpovědět
@bluepenguin My jsme např. sami psali kolik která fáze bude asi stát....takže si to můžete uzpůsobit. Každopádně u většiny hypoték se část (např. 20% ) nemusí dočerpat-takže u 2mio hypotéky vezmete jen 1,6mio.
Odpovědět
@bamak Těch 20 % je mi známo, jen mi tam pořád pár set tisíc nesedí. :D Jinak - co to v bankovním odhadu znamená "sami psali"?
Odpovědět
My ted aktuálně 2,59 s pojištěním u Raifeisen, fix 7 let, 5 letý fix za 2,49. Výhoda že nemusíme dočerpat až 50% a prokazovat vlastní zdroje (ikdyž máme, ale netřeba profinancovat hned ze startu atd.)
Odpovědět
Článek se načítá
my leden 60%LTV 2,29; 10 let fix
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo leden neni brezen. Kazdy mesic to jde nahoru...
Odpovědět
@bluepenguin Nechci sýčkovat, ale ke konci stavby možná budeš rád, že máš "pár korun" k dispozici navíc....a sami psali znamená, že banka chtěla jen půdorys, pohledy a pak nám dali seznam položek, kde jsme psali sumu za kterou to postavíme....pak to jen zkouknul a schválil jejich odhadce. Takže jestli za základovku napíšeš 150 tisíc, nebo 300 tisíc...pokud to nebudou úplné nesmysly, tak to neřešili. Dokonce nám sami radili abychom nadhodnotili ty první fáze-základovka, hrubá....abychom se pak nedostali do potíží. Odhadce pak jen přijel, řekl základovka 100%-uvolnili tu sumu, kterou jsme měli napsanou (nebo poměrnou část podle %, co odhadce napsal)
Odpovědět
@bamak Tak to zní zajímavě, jsem zvědav, co mi řeknou v bance. Jinak nepředpokládám, že by se stavba prodražila na skoro dvojnásobek oproti položkovému rozpočtu. :D
Odpovědět
v lednu se dalo udělat bez pojištění u spořitelny 90%LTV za 2,22 bez pojištění 8y fix- takže 2,29 s 60kou není zase taková výhra
Odpovědět
@spaly take mame u sporky, ano slo i 90 procent, ale u nas to nebylo treba.
Odpovědět
@jkjkj Ano ale jen říkám že když 90% LTV šlo za 2,22 80% by šlo tehdy tuším za 2,08. Ale zase máte 10 let klid, my kteří jsme si to na 1,69 zafixovali na pár let uvidíme kam až to vzroste.
Odpovědět
@spaly Na druhou stranu, pokud by se očekával tak raketový vzestup úroků, tak by banky nefixovaly takto nízko na 10 let....myslím, že to mají dobře spočítané, aby zbytečně nepřišli o peníze.
Odpovědět
@bluepenguin Dvojnásobek asi ne....ale ať počítám jak počítám....2,2-20% je cca 1,75....a to je jen o 250tisíc nad horní hranici vašeho rozpočtu ;-)
Odpovědět
Dneska schváleno 2,59% / 10let u CS bez pojištění. Fix na pět vycházel na 2,39%. Úvěr jsme začali řešit únoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@bluepenguin tak vy dodáte bance projekt, včetně Vaší představy o financování, ale oni si sami (jejich odhadce) vyhodnotí za kolik je reálné, že to skutečně postavíte. A buď se sejdete nebo ne. My si oproti rozpočtu "sundali" na svépomoc asi tak 600 tis. a prošlo. (tvrdíme, že postavíme za 3,125 mil., rozpočet je cca 3,8 mil.) Máme to u ČS a tou dobou kdy jsme to řešili banka počítala cca 4,5 tis./m3 stavby takže jsme na to poladili :). Ale manželova kolegyně s tím třeba měla problém a museli si zažádat o větší hypo než původně chtěli, aby jim banka věřila, že to za to už skutečně postaví...
Odpovědět
@kofejn To je luxus, kolik LTV ?
Odpovědět
@petr13 cca 73%
Odpovědět
@spaly ano na 5 let to slo lepe.. ale my to radsi volili jistotu. otazne je, jak se to bude vyvijet dal. to clovek nikdy neodhadne. jak rikam, my si v 2006 brali za 5,95 Rpsn bylo s poplatky 6,13.
Odpovědět
Profilova fotka
my teď hypo řešíme, a máme nejnižší nabídku od Monety 2,37% na 10 let fix.
Odpovědět
Profilova fotka
taky teď řešíme, máme 2,19 na 10 let fix s pojištěním u Unicredit, LTV 80%
Odpovědět
UCB, asi 1.99%, 5let. Ale toto pro mě není nejdůležitější faktor. Daleko podstatnější je absolutní výše splátky a flexibilita banky. To, že úvěr byl načerpán (tj. peníze na účtu protistrany) během 5-ti dní, kdy bylo potřeba ještě vystavit různá potvrzení, včetně zástavních smluv a dodatků, následně různých oprav, je naprosto famózní. Od dodání veškerých podkladů byly peníze na účtu do 48 hodin.
Odpovědět
@ptjj Ty jo, fakt? Přes finančního poradce? MOhu se zeptat na celkovou výši hypotéky? Máte u nich nějakou historii nebo jak se jde dostat na takovou sazbu?
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?