Hypotéka a dřevostavba

Zdravím, pokud firma vybavuje i koupelnu a záchod, je to v té ceně, tak předpokládám, že hypotéka se bere na celou tu cenu jako celek a toto vybavení se z toho nedává pryč. Ale jak je to v případě, že bychom si přímo od dané společnosti objednali k baráku například ještě krb a kuchyňskou linku? Měli bychom to asi jako celistvou dodávku, ale jak na to pohlíží banky?
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme s RDR a máme věci navíc. Vše, co jsme si nadiktovali, je v cenové kalkulaci. Nejlepší by bylo jít za finančním poradcem nebo do banky. Tam řeknou co a jak... Za nás tyto věci řeší a vymýšlí poradce.
Odpovědět
A vy teda na to máte hypotéku a máte hypotéku úplně na komplet to, co si tam k tomu baráku vymyslíte? Máte v tom i tu kuchyň nebo tu zařizujete zvlášť? Jo a když teď máte takhle čerstvou zkušenost - na forech jsem se dočetla, že k těm typovým domům jdou přidávat nějaké moduly nebo dodatečné věci (právě třeba kuchyň nebo další garáž nebo ták), ale vůbec nikde to tam nemůžu najít na stránkách (třeba i nějaký ceník apod). Nevíš, jestli to teda teď aktuálně nabízí a případně kde bych to tam našla? Líbí se mi některé jejich domky, ale třeba zrovna garáž skoro u ničeho nemají nebo mají jen pro jedno auto a my bychom potřebovali pro dvě :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Je potřeba to nakalkulovat pro každý dům samostatně, když se s nima potkáš, vše ti vysvetlí nebo předběžně spočítají, ale jakékoliv nadstandardní stavby obecne jsou u RDR poměrně nakladna zalezitost, radsi si moc nepridavat nebo radeji vybrat dům, který požadované parametry má v základu. My máme vybraný kubis 632 a modul navíc (= 60cm navic na bocni strane) je za 100 tis., garaz by pristavěli myslim, ze za neco pres 200 tis. (To by musela byt ze zlata ;) )
Odpovědět
Aha, já právě myslela, že někde najdu alespoň nějakou přibližnou nabídku k tomu. Každopádně děkuju :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nimie máme dům za cca 3mil včetně kuchyně vybavení a auta, hypo mám na 3,2mil, záleží na výšu platu, jinak vše jde zařídit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nimie ano bereme si hypo na vše. Mimo RDR budeme mít kuchyň na míru a třeba i studnu. Cenu ti řeknou, když si vše navolíš. První jsme udělali změnu dispozic místností a poté jsme si řekli změny jako např. Předokenní rolety, podlahové topení... Pak poslali cenovou kalkulaci, kdy odečetli to co mají ve standartu a přičetli cenu věcí navíc.
Odpovědět
@petrsv1000 tyjo a - pokud to není tajemství - přes jakou banku je ta hypotéka? Zjišťovali jsme právě u nějakých právních poradců, jak je to s hypotékou a říkali, že 100% nedávají skoro vůbec (nebo to jsou docela astronomické částky u příjmů), natož něco vyššího. My bychom si kvůli lepším úrokům brali spíš tak 90%, ale potřebovala bych právě, aby v té celkové hodnotě byla ideálně i ta kuchyň, koupelny, garáž a případně krb.
Odpovědět
@showme_a RDR umí zařídit i předokenní rolety? Tyjo, to jsem tam vůbec nikde nenašla. A nechci je zbytečně buzerovat, protože zatím dělám jen předběžný průzkum :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@nimie zatím jsem nepřišla na nic, co by ti nedodali. Jen tedy to třeba vyjde na víc než kdyby sis vybrala sama firmu na dodatečné dodělávky. Ale to už je mimo tuto diskuzi :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nimie máme HB, pozemek ze stavebka, takže hypo je 80%tní, úrok 3,5% ( 12/2012 ) už se těším na refinacování až spadnem se splátkama ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 jo takhle, aha :) P.S.: Co je HB?
Odpovědět
@showme_a chápu, tak to je fajn :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nimie Hypoteční banka ;-)
Odpovědět
je tostandartne dva roky, dá se to prodloužit zalezi jak u ktere banky
Odpovědět
@petrsv1000 aha, děkuju :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Jde to ze Vam fitma postavi a mate od ni hypoteku?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?