Hypotéka bez dokazování příjmů

Vysvětlí mi někdo,jak může být hypotéka bez příjmů? Jako nezaměstnány nebo ten kdo nechce prokázat příjmy? Nebo je to hlavně pro podnikatele kteří třeba nemůžou prokázat příjmy?
Odpovědět
Povětšinou se podepisuje čestné prohlášení, že máš dostatečné prostředky na její splácení, nicméně jsou vždy vyšší úroky, než když příjmy prokazuješ, což je logické. Navíc jsou zde i další omezení, nikde ti bez toho nedají 100% apod.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
no.. my jsme chtěli jen 20% zástavní hodnoty a stejně nám to nedali.. že prý hypotéka bez dokazování příjmů je jen pro podnikatele.. takže asi tak, manžel má přiznanou min.mzdu, dostává víc, ale bokem.. a bohužel, nikoho to nezajímá. Nedoložíš, nepůjčí.. cosi že i bez prokazování příjmu to oni zkoumají - výpisy z banky, daň. přiznání.. a podle toho se řídí.. Ale že platíme horentní sumy za nájmy a máme na to, to vědí, jen asi nevěří.. tak asi nezbývá než platit nájem dál :-p
Odpovědět
@deyana v kterej banke Vam to povedali ;-)
Odpovědět
@niccky.z dneska jsem byli jen v Raifce.. a nějak jsme už neměli náladu jít někam jinam.. Tak nějak jsme počítali s tím, že když chceme jen 20% zástavní hodnoty (přesněji 23,33), tak to vyjde.. My potřebujeme prostě hypo bez doložení.. jinak jsme v háji..
Odpovědět
@deyana ja bych skusila aj ine banky, mozno aj nejakeho poradcu lebo pokial viem tak je dost bank ktore ti poskytnu hypo bez dokazovani prijmu........a pritom nechcete od nich az tolko vela :-D
Odpovědět
@niccky.z Díky za radu.. ono to hledání je ubíjející.. u naší banky to zrovna neposkytují, tak budeme muset oslovit zase jinou konkurenci.. Raifka nám v podstatě řekla, že když budeme mít 3.spolužadatele, tak nám dají klidně o 300tis. víc.. ale že my dva na to nedosáhnem.. nicméně to budem zkoušet dál, protože už nás nebaví tolik přeplácet na nájmu.. hypo by nás vyšla na 20 let na nějakých 5000Kč, tady platíme skoro 10 do cizí kapsy, tak by to pro nás bylo i lepší.
Odpovědět
@deyana s tym vybavovanim hypo mame take skusenosti, nam to trvalo vyse roka, zacali sme ked bola kriza a to nas kazdo odmietol a rychlo odbil :-| takze sme skusali skusali a skusali a potom ani sami neviem ako ako podarilo sa zacatkom toho roku. Uz sme ani neverili ze nam to vyjde..............proste skusat skusat a skusat :-D A s tym najmem mas taky pravdu, platit nekomu inemu penizky to neni to naj reseni ;-) Dufajme ze Vam to vyjde podla mna by to nemal byt problem k nam boli velmi ochotny CSOB mozno by ste mohli skusit ich x-)
Odpovědět
Mně vychází na kalkulačce Hypoteční banky úrok jen 4,69% bez dokládání příjmu.. což je mi hooodně divný, většinou je to přes 7%.. škoda že u nás nemáme pobočku.. My jsme právě teď narazili na pozemek, který je za dobré peníze, ale tam by musela platba proběhnout rychleji.. rok určitě čekat nemůžeme.. pokud se nám to nezadaří, tak se do toho nejspíš vrhneme za nějakých 5 let, plánujeme 2 děti, takže až nastoupím zpátky do práce.. škoda jen těch peněz, co padly za nájmy :( tak přeju ať brzo bydlíte :)
Odpovědět
Profilova fotka
A to máte ty příjmy dohr tak nízké, že se jim nikde do hypo s dokaz nevejdete?, zvl na 20%??zkoušli jste to všude?, sdoložením?byla by škoda vyhazovat tolik za nájem tj fakt =-)
Odpovědět
@jptn Ahoj.. no příjmy dohromady oficiálně nějakých 15687Kč, platíme přes 6tisíc půjčky. Neofiko máme skoro 2x tolik.. jak kdy.. Takže s doložením vůbec.. bohužel :(
Odpovědět
Jo a taky mi přijde dost divný, že ty banky nezajímá, za jak dlouho budete bez půjček, jakoby s tím počítali snad napořád.. to by bylo úplně jiný.. to samý s tím, že ti odpadne placení nájmu když postavíš (koupíš)... oni to maj takový všelijaký ty svý propočty..
Odpovědět
Profilova fotka
Jako těch 6tsodeč z toho co píšeš?? tj to je dost málo..... jinak právě třeba MP vypočetla synovi na 1200000, příjem asi 14 tis ....
Odpovědět
Článek se načítá
No 6 tis. odečti a máš naše ofiko příjmy :) Bohužel nemůžeme doložit opravdové příjmy a to je celý problém.. Řekli nám, že odhadce bude odhadovat cenu ze stavby na klíč.. tak ta je cca 2,5mega, něco pozemek.. takže ručíš 3 milionama, chceme 700tis. a nechcou dát potvory :D Takových lidí, jako my, je moc. Chlapi makaj rukama pro podnikatele, on za ně odvádí minima, přiznává minima. Výhodný je to jen pro něj, ale nemít můj chlap tuhle práci, skončí za 10 tisíc ve fabrice.. takhle si vydělá 17, někdy i 23.. Ale v zimě je na ÚP, takže se z toho šetří na 2 měsíce zimy, což pro náš normální chod je třeba ušetřit aspoň 16tisíc). Do toho jsme teď měli autonehodu a výdaje.. to je pořád něco, ale žijem. Nemít tak vysokej nájem dalo by se založit i stavebko, snažíme se ještě dostat do obecních bytů, ale zatím to moc nevypadá. Takže není na výběr 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
No já vím dobře jak to spříjmy je.. ti mi nemusíš povídat....... ;-) no bez těch 6 tis je to málo.. to asi jo.. protože jak to klukovi sočetli se mi zdálo taky málo.. ako ta požad výše příjmů.... navíc mu to zam neposílá na účet.. taky na pásku přizn jen něco- a pro banku kde má účet, je tudíž v případě úvěru zast nemovitostíBEZ PŔÍJMU- přestože tam vkládá a přjem by donesl doložený plus výpl pásky..... takže musel hledat jinde.....je to těžký, no naštěstí mu to u MP vyšlo.. a se zaměst by se nadalo dohodnout, že by alespon na potvrzení mu to napsal tak aby vám to vyšlo???
Odpovědět
@jptn To on právě nechce.. snad by to i domluvit šlo, ale když mu pak strhne ze mzdy ty "náklady" na přiznání mzdy (vyšší odvody), tak z toho teda nevyžijem.. Ono to pár tisíc hodí.. navíc některá banka to chce za předešlejch 12 měsíců... málokterá dneska chce jen za ty 3 měsíce.. což by se snad nějak dalo udělat..
Odpovědět
...těma vyššíma odvodama nemyslím odvody za zaměstnance, ale za zaměstnavatelel.. on je opatrnej na prachy..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?