Hypotéka bez doloženi příjmu u své banky

Profilova fotka
Dobry den,ahoj ..... Chci se zeptat, zda ma nekdo zkusenosti s hypotekou u sve vlastni banky, jen pres obrat? Mame v bance RB obrat 36.00,-/mesic .... Jde o to, ze ja jsem jeste na rodicaku a pritel ten si bude delat po novem roce bankrot .... Do prace pujdu nejdriv cca v puli roku (to uz ditko bude mit 2 roky) a dalsi syn ma 5let .... Kdyz jsme zvladly ty roky platit uvery apod a jeste jsme si zili ¨kralovsky¨jakoze jsme detem dopravaly neco navic tak i hypoteku zvladnem ... co jsme si doma pocitali vydaje+prijmy apod .... pozemek máme o rozlove 770m2 Da se pozemkem rucit + novostavbou ¨budouci¨? nebo je lepsi aby nekdo z rodiny jeste rucil prijmem? Je mi jasny, ze od 1.1.2017 budou nove podminky .... Taky budem i s financnim poradcem z Partners mit sezeni .... Jen se ptam, na zkusenoti apod .... Predem dekuji PS:zadne urazky prosim apod .... ;-)
Odpovědět
Zdravím. :-) nyní zařizujeme hypotéku a uver ze stavebka a u obojího chtěli jak výpis z účtu, tak potvrzení příjmů od zaměstnavatele. Zkuste se raději poradit ;-)
Odpovědět
Tím bankrotem myslíš osobní bankrot? Tam myslím platí, že po dobu 5 let si nesmí vzít žádný nový úvěr. Takže by byla hypotéka jen na tebe? Pak se obávám, že na obrat na účtu nikdo koukat nebude, to ještě tak maximálně u podnikatele na podnikatelském účtu. Obrat na účtu není záruka ničeho - teoreticky byste mohli mít ušetřeno těch 36 000 a každý měsíc je poslat tam a zpět.
Odpovědět
Profilova fotka
@iwettk Vím, že RB nabízela hypotéku bez doložení příjmu na základě obratu pro podnikatele. Nicméně nevím, zda se něco nezměnilo po 1.12.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u bankovní hypotéky určitě budou chtít doložení příjmu a bezdlužnost. Jedině pak nějakou nebankovní a toho bych se asi obávala :-(
Odpovědět
Svět se fakt zbláznil... Dvě děti, vy na mateřské, přítel osobní bankrot a chcete si někde půjčit nějaký ten milion na domeček snů? Nechci byt sprostý, tak radši nic psát dát nebudu....
Odpovědět
@lopp Tak to je snad vec dotazovane, jestli o barak pak prijde v exekuci nebo se povesi na nejblizsi tram kvuli dluhum, pripadne bude zit stastne az do smrti obklopena penezi, po tom vam je uplne... nic. Nechtela analyzovat jeji zivot z vaseho pohledu, jen radu a zkusenosti. Pokud je nemate, tak snad neni takovy problem zdrzet se komentare? Odbornici a analyzatori vaseho typu me vzdy dostanou, z jednoho prispevku na netu si hned udelate kompletni profil cloveka a radite mu, jak ma a nema zit :D Smesne a ubohe.
Odpovědět
Profilova fotka
No tak ... podnikame taky ... kdyz by to bylo nutne, tak to vezmem pres firmu .... samozrejme ze to bude napsane na me ... tam jsou obraty vyssi(podnikatelsky) nez na beznem uctu. akorat jsem se chtela vyhnout (zda by to slo) vzit si uver na podnikani apod .... ale asi nic nezbyde .... navic, taky mam rodinu, kdo by klido rucil prijmem apod ..
Odpovědět
Profilova fotka
@luca321 nebankovni, tam od nich ruce pryc .... Jenom me zajimaji rady, zkusenosti apod .... Samozrejme, podnikame + chlap ma jeste praci a ja tez nastoupim do prace, takze to zas bude o necem jinym .... akorat nas ted tlaci cas .... a jeste ke vsemu ted jsou nove podminky ... tak to se svet fakt zblaznil :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@losoun me jen slo o dotaz, zda se hypo da dat i bez dolozeni prijmu popripade s rucenim nemovitosti, rucenim druhe osoby jejiho prijmu apod ..... Slo mi o zkusenosti, zda nekdo mi napise, ze to zkousel apod .... Samozrejme, ze budeme mluvit i s osovnim fin.poradcem .... Jojo, taky me zarazi, jak nekteri tady pisou se slovy ze svet se zblaznil, ze kazdy by chtel to a to jen tak ci zadarmo .... je mi jasny, ze nic neni v zivote zadarmo a za vse se plati .... ono, kdyz jsme mesicne davali 30.000,-(komplet-jidlo, nafta,domacnost, uvery apod) pryc a ted davame uz jen 10.000,- tak si myslim, ze tech 20.000,- zas navic utahneme .... Ano, muze se stat cokoli, to se muze stat kazdemu ... prijde o praci, v podnikani to pak nepujde apod ..... To by jsme se nemohli do niceho pak poustet a byt jen tam kde jsme (bydlet doted doma v jednom baraku s rodici)
Odpovědět
Profilova fotka
@iwettk Pokud nechcete podnikatelský úvěr, který je možné získat na základě doložení dvouletého obratu a Vašeho daňového přiznání, tak moc možností asi nemáte. Existují sice i hypotéky bez dokládání příjmů, které fungují tak, že banka jako příjem započítává veškerý příjem klienta na běžném účtu, ale jejich úrokové sazby jsou o dost vyšší než u běžných hypoték. Navíc u hypotéky bez dokládání příjmů nabízejí banky LTV maximálně do 85 %. Zkuste se podívat na nabídku mBank. Když jsem si to zjišťoval, tak jejich podmínky byly u těchto hypoték zdaleka nejlepší. Ale možná se to od té doby už změnilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda DEKUJI :) jste prvni clovek co mi dokazal odpovedet slusne a i neco malo poradil :) aspon mam uz predstavu ohledne bank ..... dekuji
Odpovědět
@iwettk Zkusila bych jit pres financniho poradce.....co jsme jako jedinci v bance nedokazali tak on ano....bohuzel jsme taky sazeli na obrat na uctech, ktery mame slusny, ale ani v jedne bance nam to neproslo a vsechny chtely danove priznani z dvou let nazpet a braly jako zaklad pro hypoteku obrat ponizeny o naklady, coz je u zivnostniku klasika 60%, takze narok na hypoteku temer 0. Dve banky nam nabidly hypo bez dokladani prijmu ale s procentem 2,5-3, bezne procento je dneska kolem 1,6. Cim vice vlastnich usetrenych penez, ktere muzete do stavby vlozit, tak procento rapidne klesalo dolu. Napriklad v CS se dokladaji prijmy u zamestnanych lidi 3 mesice nazpet, pak jestli nezvazit moznost aby manzel sehnal docasnou praci, kde bude "papirove zamestnany". A jeste hodne zalezi na tom kolik si berete, na 1-2mil jsou podminky mnohem prisnejsi. Za 20 000 (o kterych mluvite) splatky dostanete neco kolem 5,5mil - to se o Vas banky poperou a paradoxne je mnohem snazsi takovou castku dostat.
Odpovědět
Článek se načítá
@iwettk Od 1.12. se dost zpřísnili podmínky, takže i nebankovní půjčky by měli být přísnější....fin. poradce se v tom asi bude orientovat nejlépe a bude vědět, jak ev. hypo zjískat.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci se do tohoto témtu plést, protože si myslím, že je to ekonomická sebevražda ( a naštěstí to v bance neprojde), ale některé příspěvky by bylo lepší hned smazat, neboť obsahují závažné faktické chyby.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?