Hypotéka ČSOB nebo ČS

Ahoj všem, s manželem máme již vyřešený projekt našeho vysněného domečku a tak jsme ve fázi výběru vhodné hypotéky. Delším sondováním trhu a návštěv bank jsme skončili na dvou nabídkách a to u dvou výše uvedených bank. Rozpočet domu je 3 miliony a potřebujeme k dofinancování 1,5 milionu z hypotéky. Plán je prostavět své zdroje a pak si podle potřeby čerpat hypotéku. Cílem je co nejnižší úvěr a splátka i když měsíční příjmy máme dobré nechceme být zatěžování velkými výdaji. Máte dvě nabídky ČSOB - 1,5 mil. fixace 7 let na 35 let s urokem 1,91 % ČS - 1,5 mil. fixace 8 let na 35 let s urokem 2,04 % nebo fixaci az 10 let 2,09 % V Čsob nás překvapil poplatek 0,5 % za rezervaci ročně. Máte příme zkušenosti s oběma bankami jak se chovají, komunikují atd. S manželem se přikláníme k té ČS na 10 let, přece jen mít 10 let jistý úrok 2,09 to nezní špatně. Plán je umořit hypotéku pokud zdraví dovolí právě do těch 8-10 let celou jednoročními splátkami. Což by se na úrocích projevilo v neprospěch ČS pouze cca 12 tis kč. Díky moc za postřehy a doporučení.
Odpovědět
V ČS umí pěkně maskovat jakékoliv skryté poplatky, ač se považuji za poměrně dost vzdělaného v oblasti výpočtů a problematiky úvěrů, stejně mě v ČS napálili s úvěrem na pozemek. S ČSOB zkušenosti nemám, ale abych nepsal zbytečně, tady si můžete spočítat úsporu při různých mimořádných splátkách. Jako orientační výpočet Vám to určitě postačí. https://docs.google.com/spreadsheets/...
Odpovědět
@cybermole Co se týče poplatků tak jsme pečlivě s manželem vše prošli a vzhledem k situaci, že plánujeme prvně postavit za své a pak dofinancovat vychází nám ideální stav podepsat smlouvu, postavit hrubou stavbu včetně pozemku pozvat odhadce ten zjistí, že v pozemku a hrubé stavbě je hodnota poloviny odhadu stavby a banka uvolňuje celých 1,5 m k čerpání pak jen vyčerpeme podle potřeb a rovnou splácíme. Odhadem 10 let během kterých každý rok umoříme bezplatně cca 80 - 150 tis podle toho jak se bude dařit
Odpovědět
Chápu, ale ČS jsou někdy mistři ve skrývání poplatků. My kupovali pozemek na úvěr s 4,5% p.a. Jak už je to u ČS zvykem, za poskytnutí úvěru se platí a banka vždy nabídne poplatek zahrnout do úvěru. Což normální člověk pochopí následovně - půjčuji si částku x a poplatek je y. Tedy úvěr by měl být na částku na částku x + y. Situace je ale jinak. Úvěr je stále na částku x a poplatek y se splácí bezúročně z prvních splátek. Co se tedy stane - v našem konkrétním případě 2,5 měsíce splácíme poplatek a mezitím se stále úročí částka x bez snižování jistiny. Konkrétně z 5 tis. poplatku je ve skutečnosti 13 tis.
Odpovědět
My mame ucet v CSOB 10 rokov a tiez sme zvazovali ponuku CS a CSOB (asi zari 2017 bola ponuka) a sadzby boli na fix 5 a 80% LTV pod 2 % u oboch.. Nakoniec sme zvolili CSOB - dovod, ze nam ako klientom dali viac vyhod + este splatit stavajucu hypo v podstate "bez poplatku" ak vycerpame novu.. Zavisi co je pre Vas vyhodnejsie... My sme riesili aj to, ze ci u CS je vyhodne mat zalozeny bankovy ucet bezny a to mi moc neprislo ...
Odpovědět
@yvettka83 diky moc za info. prakticky v porovnani co jsem porovnala tak obe banky nabizi shodne zdarma odhad, vedeni hyposky, ucty zdarma, uroky se lisi minimalne u delsi fixace je na tom lepe CS. U CS je jen otazka zda dovoli vyjimku na 35 let. Takze asi rozhodnem pocitove. Ucet ma manzel v CS a fixace 10 let za 2.09 zni skvele. Jedine co mi prijde ze CSOB je na tom lepe komunikacne online a celkove je jednani lepsi.ale mozna to je jen prvotni pocit.
Odpovědět
@cybermole u nas poplatky prakticky zadne nejsou jen splatky a cca 2x odhad za 1500 kc behem stavby. Prvotni odhad zdarma, vedeni, ucet a vyrizeni hypoteky taky.
Odpovědět
@yvettka83 - preto sme volili CSOB ze tam sme a uz tam mame nejake vyhody :-) inak by sme aj viac zvazovali CS, ale slo nam o predcasne splatenie prvej hypo co nam CSOB umoznila bez poplatkov takze sme sa takto rozhodli ..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?