Hypotéka dříve než je potřeba

Máme dům, který má určitě větší cenu než výše předpokládané hypotéky, ručili bychom tímto domem, ale momentálně víme, že dříve než za rok bychom určitě rekonstrukci nezačali. Lákají nás však velmi nízké úroky a obáváme se, že brzy budou stoupat. Co si o takovém jednání myslíte?
Odpovědět
nejlepší je se informovat u bank co nabízí. Slyšel jsem o nabídce, že uzavřete hypotéku a čerpáte až za rok.
Odpovědět
@hondrle Je pravda že jsme se o to zatím nezajímali nijak podrobně, ale mysleli jsme, jestli to někde nefunguje tak, že když ručíme domem, tzn. ručení je vyšší než výše hypotéky už od počátku, banka by nám tudíž mohla poslat peníze a už by ji nemuselo zajímat, za jak dlouho je budem čerpat, pokud budem splácet. Nebo to tak nefunguje?
Odpovědět
Profilova fotka
@neslinka Zažádat si můžete již teď, část peněz můžete vyčerpat také teď. Podmínkou následných podmínek bude do určité doby, většinou 2 let od podpisu hypotéky, doložit souhlas s užíváním, případně kolaudační souhlas, pokud rekonstrukce podléhá ohlášce nebo stavebnímu povolení. Nicméně přijde mi to zbytečné, řešit to již teď. Během roku se může dost věcí změnit a co pak?
Odpovědět
Profilova fotka
@neslinka my máme hypotéku teď s tím že čerpat začneme do dvou let ale účel se pprokazuje tak bych řekla že pokud nechcete americkou hypotéku tak vám celou částku jen tak nepošlou. My budem mít hypo na 50 % a přesto podmínky čerpání jsou dost přísné.
Odpovědět
Profilova fotka
@neslinka pokud chcete rekonstruovat až za rok tak je na hypo brzo... úroky se nijak drasticky měnit nebudou....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?