Hypotéka je výhodnější pro manžele nebo spolužadatele?

Slyším na to dost rozdílné názory :-S . Máme nejdřív koupit byt a pak se vzít, nebo se vzít a žádat o hypo jako manželé??? Co se vyplatí???
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My jsme si brali hypo jeste pred svatbou.... ptali se nas, jestli jsme manzele.... tak jsem se ptala, jestli by to neco zmenilo, kdybychom uz byli... a bylo mi receno, ze jako manzele musime zadat oba, takhle by mohl zadat jen jeden.... ale jinak by to pry zadnou zmenu neprineslo......
Odpovědět
my nejdřív pořídili dům, až pak se vzali. Ale ne plánovaně, protě to tak vyplynulo. U stavebka je to jedno, výhody z toho stejně nemáš.
Odpovědět
My se nejprve vzali a pak až žádali....a bylo nám řečeno, že je to výhoda...ale fakt nevím, co je lepší... =-)
Odpovědět
Já mám právě problém, že přítel má ofiko příjem jen 8.000,- HM, ale žádat jen sama bych stejně asi nemohla, protože by to nestačilo na to co chceme... Navíc by mu měl šéf před žádostí napsat ještě nějaký vedlejšák, aby to bylo lepší... Byt chceme koupit tak za rok a zároveň by jsme se chtěli v létě vzít a já teď řeším dilema jestli začít plánovat svatbu, nebo ještě rok počkat... Jenže až zase koupíme byt, tak nebude na svatbu, atd...
Odpovědět
broucina a jaká vám neřekli? Já jsem slyšela něco o nižších úrocích, ale naopak zase, že ti do toho započítávají budoucí děti a tím se ti snižuje příjem :-S .
Odpovědět
Ja zadala jeden uver jako svobodna a druhy jsme zadali uz jako manzele a jakozto dve vydelecne osoby jsme meli moznost vzit si vic penez ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
bobtail: a ještě je rozdíl v tom, že když jste manželé, tak vám započítavají do výdajů jen 1 domácnost - když jste spolužadatelé, tak 2 domácnosti!!! ;-) Nebo tak mi to řekla alespoň paní v bance! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my žádali jako manželé a bylo nám řečeno, že když jsme manželé, tak máme i vyšší bonitu, než kdybychom žádali každý zvlášť (případně jako spolužadatelé), což paradoxně znamená nižší úrok. Co je na tom pravdy, nevím :-N Jen z práce vím, že lépe prosperující firma má lepší podmínky než ta méně prosperující. Nějak tu bankovní politiku nechápu :-N
Odpovědět
Profilova fotka
tak my jsme byli spoluzadatele a pocitala se nam jedna domacnost (asi ta na kterou jsme si pujcovali) ... fakt nam rekli ze rozdil v tom neni..... jen kdyz jste manzele... tak si nemuze vzit hypo jen jeden z manzelu
Odpovědět
dedulka: děkuji x-) . to by měla být velká výhoda :-)
Odpovědět
Byli jsme žádat nejdřív jako svobodní - nepůjčili by nám dostatečně velkou částku na vyhlédnutý byt. Několik měsíců nato jsme žádali už jako manželé a půjčili nám vše, co jsme potřebovali, a půjčili by ještě mnohem víc. Takže bonita nám teda vyhupsla fakt hodně. (Platy bohužel ne :D)
Odpovědět
kamila tak to je supééér :-D . A bylo to u stejné banky???
Odpovědět
Článek se načítá
Jo, u komerčky. Sice jsme si od nich nakonec tu nevzali přímo tu hypotéku, dali jsme přednost překlenovacímu úvěru u Modré pyramidy, což je ale vlastně taky komerčka. Bonita byla zhruba stejná na hypotéku i stavebko, ale u stavebka nám přišly lepší ostatní podmínky.
Odpovědět
My jsme žádali jako spoludlužníci u stavebních spořitelen a ani u jedné nebyl problém, podepsali jsme čestné prohlášení, že bydlíme v jedné domácnosti, takže se nám počítala jenom jedna a ne dvě a jinak nám řekli, že je to úplně stejné, jako bychom byli manželé... jeden úvěr máme od lišky a druhý od modré pyramidy a u obou nám řekli to samé.
Odpovědět
Holky moc děkuji ;-) . Zatím mi to tedy vychází tak, že svatbou nic nezkazíme x-)
Odpovědět
bobtail: Jaká výhoda to je, to nám neřekli...a já se po tom ani tenkrát nepídila...ale třeba tu bude něco vzdělanější. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Zadala jsem sama a nemela jsem zadne problemy ;-)
Odpovědět
já žádala ještě za svobodna a manžel má úvěry už po svatbě a žádal sám, akorát musel doložit i moje příjmy, jinak jsem tam teda kromě podpisů, že jsem automaticky jako manželka spoludlužník vůbec nefigurovala.
Odpovědět
Ahoj, my si brali hypotéku před svatbou, protože kdybychom žádali oba dva, tak by nám hypo nedaly, protože jako OSVČ jsem měla ofic.plat 3500,-, takže přítel si zažádal sám(mě zatajil :) a dostal ji a mě uvedl jako majitele 50% bytu, stejně tak na katastru, v bance nebyl problém, že byl žadatel 1 a majitelé nakonec 2. Ale prý v nějaké bance to nejde (ale už si nevzpomínám, ve které).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky, já mám spoření u Lišky a před svatbou jsem se tý poradkyně ptala a říkala jsem jí, že si ten úvěr chc vzít jen na sebe, protože manžel je živnostník. A ona říkala, že to nebude problém i po svatbě jen na mě. No a tedka je po svatbě a chtěla manželův příjem, tak jsem jí říkala, že dotoho manžela tahat nechci, a ona že jsem vdaná a že už musíme vystupovat oba dva!!!!! No takže super. Naštěstí moje výplata stačí na těch 500 tis. co si chceme vzít, ale u podpisu smlouvy tam manžel být musí!!!! Tak nevim, ale bylo by asi lepší to udělat před svatbou =-) Doufám, že to klapne, příští čtvrtek jdeme podepsat žádost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
katty: mno tak takova "poradkyne" se asi zrovna ridila heslem:"odkyvam vam cokoliv, hlavne uz bezte" :-( To je fakt naprdlacku. Ted si vem, ze by trebas Tvuj prijem nestacil a nebo by vam manzelstvi prineslo jine "komplikace" pri zadosti....mno a pak co? Muzes tak akorat jit podekovat pani urednici :-p Ach jo, radeji si clvovek musi vsechno 100 proverit, nez uveri ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
bobtail: my jsme zadali uz jako manzele a take nam bylo receno, ze to zvysuje bonitu (plus do se ve stanoveni bonity zohlednuje vzdelani zadatelu, povest a renome firmy, ktera Te zamestnava.....a ja nevim co jeste, ale musim rict, ze me to tenkrat opravdu rozesmalo :-)
Odpovědět
Katty - přesně to nám taky říkali, že máme "štěstí", že nejsme manželé, že jinak prostě manžel manželku "zatajit" nemůže, kdežto když si žádá svobodný, tak nikdo nemůže zjistit, že není sám a proto min., které mu musí zbýt je nižší než u ženatého (no nevím, co je na to pravdy, dokonce nám bylo řečeno, že manželům i když jsou bzdětní se napočítává do minima k přežití i to, jako by měli 2 děti)
Odpovědět
Ahoj holky, a kdyz ma nekdo podilovy manzelstvi???tak by to melo jit, ne?aby se neuvadel pak manzeluv prijem. ale jinak muzu rict, ze moje zkusenosti s moji poradkyni fakt hruza. jednou rekne tak a po druhy onak a nebo nevi :-N
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme si brali úvěr u lišky před svatbou a jelikož jsme chtěli být majiteli bytu oba,tak jsme si museli vzít úvěr každý z nás a to půlku. Příjem ale dokazoval jen přítel, a uvedli jsme společnou domácnost,ale vyšlo to tak,že stačil ručit jen on! (Já jsem dělala teprve 2 měsíce a oni chtěli výpis příjmů za rok zpátky)
Odpovědět
to se vyplatí zamlčet partnera a tudíš ,,přijít,, při posuzování úvěru o jeho plat? A vyjde líp, že jsem jakože v domácnosti sám? =-) To životní minimum , který ten partner (zamlčenej) potřebuje je menší, než přihlédnutí k jeho platu, ne? =-) jakože mi přijde že se musí spíš vyplatit ho přiznat...teď záleží asi na platu té druhé osoby... Třeba co ženská na mateřské ??? Zamlčet, nezamlčet??? =-)
Odpovědět
záleží na tom, kolik kdo z vás bere, u někoho je výhodné to a u druhého ono.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky Tak včera u nás byla pani z Lišky. Je to tak, že když jsme manželé a manžel je živnostník a odvádí nulové daně,tak jako jááá táhnu nás dva. Teda to nehrozí, ale víte jak to myslim :-D Kdybych uzavřela smlouvu za svobodna, tak by to bylo jen na mě a jen můj plat by živil jen mě ;-) Takže jsme to podepsali i manžel. Protože čekáme miminko a ta rekonstrukce prostě je nutnáááááá x-)
Odpovědět
Já si myslím, že je úplně jedno, jestli jste manželé, nebo ne, jedno by to nebylo jen v případě, kdybste chtěli žádat jen jeden. V manželství, kde je SJM to nejde. O bonitách vám můžou vykládat paní na přepážkách v bance, ale věřte, že ony vědí prd, viz příspěvek katty. Scoring obsahuje mnoho faktorů a vzniká na základě dlouholetých pozorování. Zjednodušeně řekněme, že pokud za poslední roky budou lidé ve věku 20-25 velkými potížisty ve splácení, bude pak zrovna tento věk handicap a tak to platí o všem. Samozřejmě velmi zjednodušeně. Úvěrový pracovník toto neví proto, že je to tajemství banky a vzorce dělají analytici na několik let. Úvěrář to jen "hodí do straje".
Odpovědět
Azafata - přítelovi zrovna ty "body navíc" udělaly hodně. Hned mu ochotně nabídli o skoro 1M víc :-D (co si pamatuju, tak + bylo: věk, vzdělání, délka posledního zaměstnání, pozice a obor, zdravotní stav)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?