Hypotéka na 2 miliony

Profilova fotka
Dobrý den, budeme stavět a chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost. Pozemek je psaný na přítele, momentálně pracujeme na projektu. Na zákkladovou desku by jsme meli mít vlastní peníze. Přítel si hypotéku bude brát sám na sebe, bere kolem 22-23 tisíc čistého. Myslíte, že mu někde dají hypotéku na 2 miliony. A jestli budou koukat na to, že desku budem mít hotovou. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
pokud nemá jiné závazky a hodnota pozemku je alespoň 400 000 kč bude to v pořádku.Při tom příjmu se dostanete cca na 2,5-3 mil s 30 letou splatností. Osobně bych řešil hypotéku dříve než bude ZD a to z důvodů zdražování.
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo, určitě začneme řešit dříve. Jiné závazky nemá. Pozemek stál okolo 300 tisíc. děkuji za Vaší odpoved
Odpovědět
Začněte klidně řešit hned, uzavření hypo není za týden a v teto době není na co čekat. Podmínky jsme měli podobné, hypo před rokem bez problému.
Odpovědět
Profilova fotka
@annabell92 děkuji moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly od rijna uz rozhodne 2,5 -3mil ne. Neprojde na dti. 22tis cisteho je za 9 let 2376000
Odpovědět
Zrovna řešíme hypotéku ....od 1.rijna při příjmu 40 tisíc nám.bylo řečeno že splátka může být.max 10500 měsíčně ...takže obávám se že dva miliony bude problém ....požádejte dříve než bude v platnost to nové nařízení ČNB
Odpovědět
@emanuellaa to je nějaká blbost, pri čistém měsíčním příjmu 40000 si můžete podle toho zákona půjčit až 4 320 000..
Odpovědět
Profilova fotka
@tess188 nejdříve si požádejte o hypotéku, ale až pak řešte základovou desku a to z těchto důvodů 1.) samotný pozemek ( pokud ho dáte do zástavy ) má vyšší hodnotu než se základovou deskou. Divná logika odhadců banky 2.) pro získání hypotéky budete potřebovat vlastní úspory. Odhaduji 10%. Takže vlastní prostředky v bance se Vám budou hodit pro další prokazování
Odpovědět
@emanuellaa to ze vase splatka muze byt maximalne 10500 je zpusobene zrejme jinymi závazky... @jumpmans psal jsem nyní a ne v rijnu, nevidím důvod cekat na hypotéku do října....teda pokud bude tady tazatelka schopna dostavet do dvou let od podpisu. a taky těch 9 let není pro banky zatím závazné jen je to doporučeno.
Odpovědět
@kossakowski1980 Ad 1: mne to právě přijde mnohem logictejsi. Já jako potenciální kupec si taky radši koupim pozemek čistý bez nějaké základové desky,kterou bych musela pracně odstranit nebo ji přizpůsobovat projekt. A to při současné ceně pozemků není úplně ideální.. A bance jde jen o to, zda a za kolik to případně prodá k umoreni zavazku
Odpovědět
@spaly žádné jiné závazky nemáme...ale finanční poradkyne vypočítala že dle té nové normy může být hypotéka max 45%prijmu ale v tom už se započítávají i životní minima na dvě osoby a dítě ...řešíme hypotéku u hypoteční banky a ta to takhle prý bude mít nastavené ..říkám jen co nám bylo řečeno :-) proto jsem opozornila radši tazatelku až to řeší hned :-)
Odpovědět
@emanuellaa Omlouvám se zakladatelce a dovolím se vtírnout s dotazem: mám to chápat tak, že pro kalkulaci možné maximální měsíční splátky vezmu svůj čistý příjem, od něj odečtu životní minimum a teprve z této částky můžu počítat 45%? BTW, v jakém rozmezí se pohybuje životní minimum z pohledu banky dnes? Děkuju za odpověď.
Odpovědět
Článek se načítá
@emanuellaa nevím jak je zkušená vaše fp ale, asi bych se podíval někde jinde- takhle ta nová norma nefunguje...
Odpovědět
Profilova fotka
@emanuellaa souhlas se @spaly. 45% se bere z čistého příjmu - je to teda součet VŠECH splátek, ale žádné životní minimum se od toho neodečítá viz čtení https://www.cnb.cz/miranda2/export/si... článek V. bod 3.
Odpovědět
Takhle funguje většina finančních poradců. postrašit, že později už něco nepůjde nebo půjde za mnohem horších podmínek. Oni potřebují kšeft hned, ne později (je tam větší riziko, že si to pak vezmete třeba přes někoho jiného).
Odpovědět
@petr13 osobně teda pracuji jako FP, a je mi jasná pověst tohodle povolání. Ale je to tak ze vším- automechanici, zedníci, doktoři a vše je o lidech. Svou práci dělám tak, ať se za ní mohu vždy postavit, ale zrovna teď u hypoték není na co čekat.Ano je třeba si vše rozmyslet, ale pořád se zdražuje a lze pořád dostat hypo za 2,2- 2,5% což je pořád pěkné. Až to bude přes tři bude to horší.
Odpovědět
@tess188 Ano a ano. Jiná věc je to, zda Vám budou 2 mio stačit a také to, jak to budete řešit do budoucna. Nemaluj čerta na zeď, ale neshody se stávají a je lepší na to myslet dopředu než řešit co jsem v minulosti opomenul. Pozemek s hypotékou napsán pouze na jednoho není zrovna perfektní výchozí situace vyjma případu pokud samozřejmě nefinancuje úplně vše. Z 22 bude splátka cca 10 (jasně, záleží na nastavení), takže mu zbyde 12. @spaly osobně bych dříve řešil rozepsání majetku a až následně hypotéku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?