Hypotéka na byt, chceme ale stavět, ale jsem na mateřské

Prosím o radu, a taky bych chtěla poprosit ať mě tu hned neukamenujete!!! Na podzim to budou 3 roky co máme hypotéku na byt, takže bude fixace. Narodilo se nám miminko a naskytla možnost koupit levně pozemek. Ten budeme kupovat tento podzim, s tím, že do 5ti let se musí postavit. Teď co dělat, když pronajmeme byt, budou nám sice nájemníci platit hypošku, ale kdo mi zaručí, že tam budou, že budou platit, byt nezdevastují. Když ho necháme, nikdo nám druhou hypo nedá, jsem na mateřské a přítel má příjem cca 17tis, možná by byla možnost, že by mi naši ručili jejich barákem, ale mám hrozný strach, bude to MOC! Má někdo ještě nějaký nápad? Děkuji moc :)
Odpovědět
Vím, že by šlo prodat, zatím bychom byli u našich než se postaví, prodá atd... ale je to škoda prodávat když už je to naše v uvozovkách...
Odpovědět
@kahira ahoj, zvážila bych to... vzhledem k příjmům partnera a mateřské bych se do toho nepouštěla. A co se týká zastavení domu rodičů, tak do toho bych se nepouštěla už vůbec. Co bude když partner třeba přijde o práci, nebo onemocní atd? Když máte možnost koupit pozemek a na ten byste měli, koupila bych za hotové pozemek, zastavila bych ho a jela bych postupnou stavbou, pokud máte fix na ten byt na 5 let, počkala bych pak, po fixaci bych zkusila zažádat o refinancování a zvýšení hypo na dostavbu domu... nevím, jestli by to šlo, ale to bych si zjistila. Dům rodičů bych nezastavila ani náhodou....nebo se zkus zeptat zda je do 5 let zahájení stavby nebo kolaudace, případně zda je možná výjimka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?