Hypotéka na jednoho z manželů

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda nemáte zkušenosti s hypotékou na jednoho z manželů... Bohužel jsem se před 3lety dostala do bankovního registru, tudíž je mi jasné, že já hypo nedostanu - ale mohl by ji dostat manžel bez toho aniž by brali ohledy na mě? Je zaměstnaný na dobu neurčitou, už 9let u jedné firmy, příjem cca 18tis..... máme dvě děti (já mám smlouvu také na neurčito, příjem 15tis)... jiné závazky nemáme.
Odpovědět
Hypotéku pravděpodobně může dostat, ale asi nebude v kdoví jak závratné výši...
Odpovědět
potřebujeme 1,5mil...
Odpovědět
Bude hodně záležet na době splatnosti hypotéky, např. pokud byste si ji vzali na 30 let, tak by to reálné mohlo být. Ale je určitě nutné mít zúžené SJM, abyste do toho nebyla počítána a také počítat s tím, že děti "zhoršují" hodnocení žadatele. A také brát ohled na věk manžela, protože když si vezme hypotéku na 30 let, tak mu může být max. 40 :-) Ale to už je hodně hraniční. Do toho se započítávají také výdaje, hlavně tedy, jaké další závazky máte.
Odpovědět
manželovi je právě 32let - a bez dalších závazků - nyní platíme jen nájem, nikde nic jiného nemáme..... navíc má u banky dobrou historii splácení, půjčku od nich měl a bez problémů splácel...
Odpovědět
Tak to si myslím, že by snad nemusel být velký problém. Ale určitě bych zašla do banky a tam hypotéku rozjednala.
Odpovědět
Dle mého, pokud máte dluh, díky kterému jste se dostala do registru již splacen, můžete si po nějaké době zažádat o výmaz z registru. Pokud by vám byl záznam vymazán, můžete bez problémů o hypo žádat společně... Alespoň si myslím, že to tak je. Zkuste se na tom registru informovat.
Odpovědět
Zápis v registru bývá 5 let, pak je automaticky smazán.
Odpovědět
jj, ještě mi zbývá 23měsíců..... vím o tom, že to je na 5let, právě.... splaceno to bylo v březnu 2013
Odpovědět
Mám za to, že jsem někde slyšela, že si člověk může zažádat o předčasný výmaz z registru. Tady o tom něco píší: http://jaknafinance.eu/jak-na-vymazan...
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme stejný problém, manžel byl v registru jako spoludluznik. Banka hypo pouze mě nedala. Pry to nejde,pokud jste manželé automaticky bude proverovat oba. U nás to dopadlo špatně, zkoušeli jsme mnoho bank a nikde neuspěli. Nakonec jsme dostali úvěr ze spoření, nebylo to tak výhodné jako hypotéka ale pro nás jediné možné řešení. Je to cca 3 roky zpět.
Odpovědět
Profilova fotka
Banky mají svoje vlastní registry, ty nemají s registry dlužníků nic společného. Takže ať už provedou výmaz nebo ne, banka má stejně svojí evidenci. Na jednu stranu plat manžela na hypo je to docela nízký (s dětmi v závěsu) a vás tam jako dlužníka přihodit asi nemůže. Bude to složitější a ne každá banka to schroustá
Odpovědět
Profilova fotka
Zkusila bych cmss, tam jsme i my, s tim malem co mesicne mame a dvema detma (ja jsem na rd) dosahli na 1,3mil.. Mozna by to slo u nich nejak poresit
Odpovědět
Článek se načítá
Když jste manželé, vždy musíte brát hypo. společně. Nejde to jen na jednoho. A pokud je člověk v registru tak mu málo kdo něco dá. Ještě jsem se s tím nesetkala.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulisek16 V bankovních registrech je každý, kdo má úvěr od banky. Jaký negativní záznam tam máte vy? Ne všechny prohřešky znamenají stopku. Pokud to je závažný delikt, tak vám zúžení SJM nepomůže, vzhledem k nevysokým příjmům manžela. Pokud to je mírný delikt, pak by to někde průchozí být mohlo.
Odpovědět
@vladimirsvorba měla jsem kontokorent (5000,-) u čs - více jak rok mi na účet nechodily peníze(měla jsem účet u jiné banky a ten u čs nepoužívala).....pak jsem otěhotněla a šla to do čs doplatit - jenže už to bylo posláno vymahačské firmě, tak jsem jim to zaplatila - ve středu - a v pátek jsem dostala obsílku od vymahačské firmy.... tak jsem je jen zkontaktovala s tím, že jsem dluh splatila přímo čs a že jsem netušila že už to mají oni v řešení.... samozřejme ihned po splacení dluhu jsem účet zrušila, ale byla jsem bankou upozorněna, že jsem v bankovním registru a že po dobu 5let mám stopku s bankovníma půjčkama.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to si budete muset ještě dva roky počkat...
Odpovědět
@vladimirsvorba tak to jsem asi slyset nechtela.... ale moc vam dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?