Hypoteka na koupi pozemku a vystavbu RD

Profilova fotka
Dobrý den, s manželem přemýšlíme o RD. Teď jen teoreticky, dá se získat hypotéka, ze které koupíme zasíťovaný pozemek od obce a následně začneme svépomocí stavět RD? Jde mi spíš o to, jak se tato hypotéka čerpá, co musíme doložit atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano dá, jen to není klasická hypotéka, ale jedná se o předhypoteční úvěr, neboť obec nemůže zastavit ten pozemek (respektive může, ale velmi složitě). Bance doložíte vaše příjmy, doklady totožnosti, návrh kupní smlouvy, někdy si banka vyžádá územně plánovací informaci. A ještě se bude muset udělat odhad toho pozemku. Banku je třeba vybrat takovou, aby uměla tu předhypotéku a zároveň aby vám pak půjčila i na tu výstavbu a neměli jste problém s příjmy, čerpáním a podobně.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba dekuji za odpoved.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@barca1990 Dobry den, urcite lze. U UCB jsme si zazadali o hypoteku na koupi pozemku (pozemek od mesta) a pak jsme po vsech ouradech zazadali o druhou na výstavbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@luczisha dekuji za odpoved 🙂
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@vladimirsvorba Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je možné, vzít si hypotéku na koupi pozemku (1.800 000Kč) a dále pak na dům (do 3.000 000 Kč) na klíč. Vlastní prostředky 750.000 Kč. Lze si půjčit 90% LTV na pozemek a pak na dům? Také jestli to není utopie po finanční stránce. děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@ajina200 Dobrý den, bude záležet na tom, jak vyjde odhad na cenu budoucí, tedy jaká bude hodnota domu po jeho dokončení. Podle těch vašich čísel by to dát mělo, ale realita může dopadnout jinak. Nejdříve tedy kupte ten pozemek a až budete mít hotový projekt, na jehož základě odhadce stanoví budoucí hodnotu domu, tak budete vědět, jestli to vyjde a nebo bude třeba ještě něco ušetřit.
Odpovědět
Dobry den, dekuji za odpoved. Kdyz bychom si tedy zatim vzali pouze hypoteku na pozemek, je tam nejaka lhuta, do kdy musime zacit stavet a nebo je to jedno kdy, i kdyby treba za tri roky? Dekuji, zdravi Alena
Odpovědět
Profilova fotka
@ajina200 Skoro u všech bank je jedno, kdy začnete stavět.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?