Hypotéka na starší dům a rekonstrukci

Zdravím, už jsem půl dne strávila pročítáním zdejších příspěvků, ale pořád se nemůžu dostat k jádru věci |-| . Nahoďte mi prosím jen typ hypotéky, jak byste to řešili vy - zběhlí stavbou. Uvažujeme o koupi staršího domku (700.000,-kč) a jeho rekonstrukce nás vyjde na cca 500.000,-Kč. Poraďte, jakou zvolit hypotéku 8-) , naspořeno nemáme nic, budeme vše řešit přes hypo. Stačí, když napíšete typ, ostatní si vyhledám sama, jen se v té záplavě informací momentálně ztrácím :-S
Odpovědět
To nabizi vetsina bank,najdi si solidniho poradce,ktery nedela jen jednu banku.Ale pravdepodobne treba u Hypobanky je to bezny pripad.Zalezi na odhadu stavajiciho domu a ceny po rekonstrukci,na to pozor,v tom byvaji hlavni rozdily. Je dost poradcu,co se Ti budou venovat i po mailu,jestli bydlis daleko od mest :)
Odpovědět
Jak říká ondrej190, ideálně řešit přes poradce. Jinak znalec odhadne současnou a budoucí hodnotu nemovitosti. Dá se kromě jedné výjimky čerpat max. do 100% současné hodnoty nemovitosti dle odhadu. Takže vám banka vyčerpá 700 000.- Kč na koupi, potom byste měli něco prostavět a pak Vám na základě faktury a nebo protokolu o stavu stavby (nebudete muset dokládat faktury) banka pustí další část. Jestli nemáte nic, tak bych zauvažoval o kombinaci s úvěrem ze stavebního spoření, kde si jde vzít peníze do 500 000.- Kč bez zástavy, abyste mohli rekonstruovat takřka v jednom kuse. U některých stav. spořitelem můžete úvěr předčasně splatit s max. 1% poplatkem. Další variantou je dočasně zastavit ještě jednu nemovitost a po ukončení stavby ji vyvázat. Ideální by bylo půjčit si po schválení hypo na začátek rekonstrukce v rodině, kdyby byla možnost. Jakmile budete mít postaveno, tak můžete peníze vrátit z úvěru.
Odpovědět
Tak já přidám i svou zkušenost. Koupili jsme dům za 1mil. s tím, že jsme si půjčili ještě 300tisíc na reko. Také jsme neměli žádné našetřené peníze. Hypotéku máme u ČS a max. spokojenost, nemusíte ani dokládat faktury, to byla pro nás výhoda.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci být za toho zlého, ale myslím si, že se nevejdete do 100% zástavní hodnoty nemovitosti. Očekávám, že budoucí hodnota nemovitosti po rekonstrukci za 500.000,- Kč bude maximálně 1,1 mil. Kč. Pokud to tak dopadne, dá se použít k dofinancování ještě úvěr ze stavebka. Spíš vás ale upozorním na to, abyste si to opravdu bezchybně spočítali, ať se nedostanete měsíční bilanci do mínusu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?