Hypotéka na výstavbu domu

Dobrý den, chtěl bych se obecně zeptat, jaké máte v současnosti zkušenosti s hypotékami na výstavbu? Jde mi o formu výplaty peněz, za jak dlouho byla hypotéka vyřízena, cena odhadu atp. V současnosti jsme s manželkou ve fázi žádosti o stavebního povolení. Máme pozemek, na němž není žádný závazek. Výstavba domu by měla stát kolem 3 M korun. Vlastních prostředků máme 1 M. Já mám pracovní úvazek na dobu neurčitou, manželka má na dobu určitou. Dohromady máme příjem cca 70 tisíc hrubého. Rádi bychom si půjčili 2.1 M. Rádi bychom si vzali hypotéku bez životního pojištění, nutného obratu na účtě apod. Je pro nás přijatelné pojištění nemovitosti, které by nám ponížilo úrokovou míru. Doporučili byste nám na základě vašich zkušností nějakou banku? Např. jsem četl hodně rozporuplných informací ohledně Mbank ve smyslu, že je tam velmi obtížné hypotéku získat. Děkuji
Odpovědět
Dobrý den, máme něco podobného, hypotéka 2,5mil., z toho 500tis. šlo na splacení pozemku a 2mil. na výstavbu, hypotéka trvala cca 14 dní a čerpání bylo pak už rychlé. Máme od Unicreditu a první čerpání 1mil. Po vyčerpání prvního čerpání pozvat odhadce zda byl milion proinvestován a pak puštění zbytku,tedy dalšího milionu. Máme to s nízkou úrokovou sazbou 1,69%, 85% hypotéka, fixace 5 let. Co se týká Vašich příjmů, tak jste v pohodě. Na naše příjmy, kdy já pracuji a přítelkyně je na mateřské nám mohli půjčit až 3,4mil., příjem cca 40tis. S bankou jsme neměli žádný problém, ale je to určitě o lidech na jednotlivých pobočkách. první odhady zdarma, odhad na druhé čerpání je za polovinu. Ručili jsme pozemkem a stavbou budoucí, tedy projektem a stav. povolením. Zdravím :)
Odpovědět
@marekwo Z toho, co píšete, tak je to podle mě v pohodě. Ale konkrétní nabídku stejně nevyřešíte u stolu, budete to muset obejít a zkusit. Začal bych bankami, kde máte svoje účtu, tam máte nejsilnější vyjednávací pozici. A nenechte si vnutit žádné jiné produkty, když jsem loni sháněl hypotéku, tak jsem měl čím dál víc dojem, že hypotéka je jen vějíčka na úplně jiné produkty. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vždy je to velmi individuální. Těch faktorů, které jsou pro výběr vhodné banky důležité, je mnohem víc. Doporučení vám dám tedy takové: najděte si ve svém okolí zkušeného finančního poradce, který vám pomůže s výběrem vhodné banky. Pokud jste z Prahy a okolí, klidně se na mě můžete obrátit. PS: Ani mBank bych nezavrhoval, v lednu mi schválili úvěr za dva dny (a dokonce 100% LTV), ale jak říkám, vždy je to individuální, vždy je skupina lidí, kteří na některou banku budou nadávat a jiní jí budou chválit.
Odpovědět
@atilius Taky mám ten pocit, že hypotéka je hlavně vábnička na ostatní produkty. Jak říkáte, budu si muset obejít banky, nechat si udělat návrh a pak se rozhodnout u jaké jít do odhadu a následné žádosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj já mám hypoteční banku - půjčka 3Mio a čerpání peněz bylo bez dokládání faktur. Takže se to občas i hodilo.. Bylo tam i napsáno, že se může přijít někdo podívat a zhodnotit stav proinvestovaných peněz, ale za 3 roky nikdo nikdy nepřišel. Ale sjednával jsem to s Partners. Nevím jaký by měli přístup kdybych tam šel vyloženě jen jako normální klient.
Odpovědět
Profilova fotka
My vyrizujeme u hypoteční. Budeme mít cca 1800000,- z toho 400 tis na vypořádání majetku. Důležité pro nás bylo nemuset dokládat faktury... Spoustu si uděláme sami, přátelé jsou řemeslníci, zedníci... Takže tak. Co jsem zjišťovala, zatím skoro všude chtěli aby byla zastávající nemovitost tedy náš dům k rekonstrukci pojisten a pojištění pro neschopnost splácet či úmrtí, to si každý volí individuálně... U mbank mám konto ale úvěr nevyšel, podmínkou bylo mít vlastní příjezdovou cestu, ale ta je soukromá. Nakonec po dlouhem úřadování u hypoteční stačí potvrzení o místní komunikaci či pokud má ulice název... Dostali jsme obojí, takže paráda 😊 hodně štěstí při vyřizování.
Odpovědět
Profilova fotka
mě doporučil kolega z práce Partners - řešil hypotéku ve Frýdku Místku - já se obrátil na Partners - ozvala se mi poradkyně z Havlíčkova Brodu. Hypotéku mám bezdokladovou u Komerční banky - 1,79 - pokud budeš bez životního pojištění je to tuším o 0,1 nebo 0,2 víc. Myslím, že kdybych jednal přímo z bankou tak bych dostal horší sazbu. Problém jsem měl, že jsem si chtěl půjčit 2,5 milionu, ale dům odhadli, že bude mít hodnotu 3,8 milionu a že to za ty peníze nemůžu postavit, nakonec to nějak dopadlo.
Odpovědět
Děkuji všem za přínosné podněty. Smlouval jste někdo v poslední době úrokovou míru? Předpokládám, že když byly hypotéky 3-5%, tak byl prostor větší než je teď.
Odpovědět
Profilova fotka
@marekwo ač to na můj vkus nemá logiku, tak poradce - zprostředkovatel, kterému banka musí vyplatit provizi - stejně vyjedná lepší podmínky, než bys vyjednal ty sám. Určitě bys to zvládl, podle toho, co píšeš, ale ten poradce umí to "B", to smlouvání o úrokové sazbě, kam až ta-která banka klesla u jiných klientů, má přehled o tom, co je kde za kolik a ví, co na koho platí.
Odpovědět
@hbboy 1,79 by byla možná dobra sazba bez jakéhokoliv pojištěni, navic vecina poradců řekne musíte mít pojištěni a pak stejne neni potřeba. Popravdě jeste jsem se nesetkal, ze by banka vyžadovala životní pojištěni... Vždy ti byl výmysl poradce, jediné co banka muze požadovat je bankovní pojištěni
Odpovědět
@hbboy Tak za mě Partners už nikdy více...je pravda, že vše je o lidech a mohla jste narazit na někoho solidního, ale já mám velice špatné zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly kdyz jsme ještě premysleli o refinanci hypo na byt, tak nabídka KB byla 2,09, ale povinne rizikové živ.pojištění (resila jsem to přímo s nimi). Takze ne vždy je to výmysl poradce.
Odpovědět
Článek se načítá
@zmrz_lina Záleží na objemu úvěru navic jejiž zažil člověka v bance který podminoval schválení úvěru pravé tímto pojištěním
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 no co vím, tak třeba Partners jsou placeni jinak - není to za zakázku, ale mají normální fixní plat od Partners
Odpovědět
Profilova fotka
@jonnyj nevím, jak velká firma Partners je a jakou má strukturu. Jednou z možností je, že lidi, pracující pro firmu (jakoukoli), jsou jejími zaměstnanci (nejenom externími spolupracovníky), pak mají fixní plat. Provize jsou pak příjmem firmy a z nich jsou zaměstnanci vypláceni. Většinou to znamená, že firma má ještě "lepší" podmínky u banky, než samostatný poradce - zprosředkovatel, t.zn. inkasuje ještě větší provizi od banky, která dává ještě nižší úrok, než kdyby žadatel žádal sám. T.zn., banka si ještě víc snižuje své příjmy a tím méně to chápu, pokud ovšem tam nehrají roli nějaké "místní" nebo "jiné" vlivy. Ale praxe ukázala, že je to tak, že zprostředkovatelé, či samostatní nebo firemní, jsou daleko úspěšnější v úvěrech, než samotní žadatelé
Odpovědět
@jonnyj Firma partners má MLM strukturu a jsou placeni od výkonu, pokud dělaji pod odnoží Parntners market, jsou placeni fixně(minimální mzda) zbytek z výkonu. Ohledně vyjednávací pozice u bank, ve většině případů platí, pokud tam přijde zástupce firmy která dělá pro banku hypotéky v hodnotě cca 100 mil kč měsíčně dostane od dané bankovní instituce větší slevu, než když do banky přijde Alois Novák. Na druhou stranu vše je o lidech a na tom jak se domluvíte, konkrétně zmiňované Partners obzvlášť v mém okolí jsem slušného poradce nepotkal, všichni mají naučenou básničku jak nějaká sekta, s tím že o tom ví naprosté prd. Bohužel se tam velmi často stává, že člověk, který seděl ještě před měsícem u linky a o bankovnictví věděl jen z reklam se nyní snaží radit. Jak ale říkám- v každé firmě jsou špatní a dobří poradci- někde je jich však větší procento než jinde. Nikdy se mi však nestalo, že by poradce z Partners "vyběhal" lepší sazbu než já. Poslední případ Partners:1,99% : Já:1,69%( a pozor u stejné společnosti za stejných podmínek) Jinak doporučím vždy si informace alespoň ověřit od třetí strany.
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly ty jsi také poradce?
Odpovědět
@esmeralda2 Ano jsem. Snad to zde mohu napsat jen pro mne je ve společnostech OVB, ZFP, Partners,Broker consulting... A jim podobnych až moc velká šance ze poradce je nekvalitní...jak však rikam vse je o lidech ale v těchto společnostech je je jich počet(tech špatných) a fluktuace velmi vysoká.
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly Ano vše je o lidech a musím se přiznat že Partners nemám ze svého okolí (Kladno) ale z Pardubic. A poradil dobře nejen ohledně hypo, ale také při úrazu, když pojišťovna nechtěla platit za úraz celou částku.. A toho si cením :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?