Hypotéka - nezávazná poptávka

Zdravím chtěla bych poradit. S přítelem v dubnu začneme stavět dům a máme vlastní pozemek, chceme za hotové ještě postavit základovou desku a obvodové stěny a příčky. Hypotéku chceme až na střechu a dostavbu s tím, že budeme ručit pozemkem a rozestavenou stavbou. Přítel je teď bohužel na nemocenské, ja na rodičáku, ale žádat si chceme až v červnu, příští měsíc by se měl vracet do práce, má sice smlouvu na určitou, ale počítají s ním i do budoucna. Chtěli jsme obejít banky a nezávazně se poptat, jake mají podminky a co my musime splňovat. Ale odradila nás příbuzná, že když si to obejdeme, tak nás budou lustrovat a dají nás do evidence někam a další banka nás pošle někam... A třeba nás vyřadí i na půl roku a nedostaneme nikde nic... Jak to tedy je? Když se pouze nezávazně poptáme, ne že přijdeme a chceme hypo dejte nám 2 mil. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Nezávazně se ptát můžete kdekoliv. Nevidím důvod, proč byste se hned měli dostat v bance do nějakých seznamů..Taky jsem to tak udělal. Obešel jsem více bank a pak jsem si jednu konkrétní vybral. Nebyl v tom problém.
Odpovědět
Nejjednodušší to bude řešit přez nějakého šikovného finančního poradce. Jinak rozpracovaná žádost už je vidět v registru - mi jsme před podpisem hypotéky v ČS na poslední chvíli cukli - v registru bylo vidět že jsme ji odvolali a rok by jsme tam hypotéku nedostali
Odpovědět
Děkuji právě chceme zatím vědět podmínky co požadují a za co člověk vše plati a až pak se rozhodnout kde žádat. A teda když pak žádáme je problém žádat jinde když u jedné nedostaneme hypo? Nebo se vztahuje pouze na tu konkrétní banku to omezeni?
Odpovědět
Profilova fotka
@caprice89 On je tedy rozdíl v tom vědět jaké mají jednotlivé banky podmínky, úrokové sazby atd., a v tom nechat si udělat prescoring jestli na hypotéku dosáhnete. To první v registrech vidět není. A to druhé zase ano. A to Vás znevýhodňuje. Osobně bych si našel fakt šikovného finančního poradce a probral celou situaci. Protože pozemek bez základové desky bude mít větší hodnotu než s ní. Prostě ho znehodnotíte. Pokud máte pozemek a peníze na hrubou stavbu tak bude lepší vzít hypotéku než začnete stavět a mít nižší LTV. A tím pádem lepší úrok.
Odpovědět
Profilova fotka
1)pracovní poměr na dobu určitou - to není žádná výhra, spíše přitěžující okolnost 2) nemoc sníží průměrnou mzdu 3) rodičák taktéž žádná výhra - banky obvykle počítají jen do určité výše Pokud nebudete podepisovat žádost, tak vás nikam ukládat nebudou
Odpovědět
@kossakowski1980 na to už je trochu pozdě, vše máme objednane a připravené v dubnu začít a materiál uhrazeny... Nikdo nepočítal s tou neschopenkou jinak bychom už žádali dávno :-( a kdybychom ručili tím co budeme mít a ještě další nemovitostí tak by to bylo lepší?
Odpovědět
@vladimirsvorba V jedne bance co se ptala známá a řekli, že by stačil z práce písemně příslib prodloužení smlouvy.
Odpovědět
Profilova fotka
@caprice89 To je sice pěkné, co někdo řekl v jedné bance vaší známé, ale taková informace už druhý den nemusí vůbec platit... Prostě musíte vybrat banku, kde bude největší pravděpodobnost, že to bonitně projde.
Odpovědět
@caprice89 ja bych skutečne oslovila poradce, je to zdarma, nic neplatíte a urcite Vám vyjedná lepší podmínky nez vy osobne pri obíhaní bank.
Odpovědět
Profilova fotka
@caprice89 Pozdě to není. Jen to chce řešit s bankou než na pozemku něco postavíte. Musíte myslet konstruktivně z pohledu banky. A ta vnímá rizika a hodnotu jinak než vy. Tak to prostě je. Vl.
Odpovědět
@kossakowski1980 vzhledem k té neschopence nám teď stejně nic nedají, ale poptat se určitě půjdeme co nejdříve co kdo požaduje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?