Hypotéka od České spořitelny z aktivním účtem - zkušenosti

Prosím má někdo aktuálně hypotéku od ČS s podmínkou aktivního účtu u nich?
Odpovědět
pokud něco potřebuješ vědět, máme, ale bez podmínky, účet totiž máme u nich vedený
Odpovědět
@petra39 Ano.
Odpovědět
Profilova fotka
My také máme
Odpovědět
Profilova fotka
@petra39 ano mel jsem. V podstate stacilo nastavit splaceni hypo z jejich uctu a jednou mesicne tam poslat penize na splatku. Pak jsem postupne presel do EP takze ted to uz neresim protoze ucet pouzivam jako hlavni transakcni a hypo jsem refinancoval.
Odpovědět
Ano jak píše jumpmans, stačí si na ten účet měsíčně včas přeposlat výši splátky a o víc se nestarám, mám účty v jiných bankách, tak mám nastavený trvalák na přeposlání do ČS.
Odpovědět
My teda kromě podmínky alespoň jedné příchozí platby máme i povinnou platbu kartou ČS 1x měsíčně.
Odpovědět
@lucye559 povinná platba kartou? Tak to koukám. Mně musí odejít z účtu 3 platby a přijít na účet výplata.
Odpovědět
My máme v podmínce, že musí přijít 1,5 násobek splátky hypotéky. K tomu tři transakce měsíčně. Myslela jsem si, že bude stačit tam poslat pouze částku, která je shodná se splátkou. Tahle podmínka se mi právě moc nelíbí
Odpovědět
@petra39 teké máme hypo u ČS, podmínky pro používání účtu si už přesně nepamatuju, používám účet u ČS jako hlavní účet, takže je bez problému splním - vedení mám už teď zdarma, takže proč ne ... Nicméně není přece problém si těch 0,5 splátky posílat trvalým příkazem druhý den zase zpět. Nic to nestojí.
Odpovědět
@dzus to sice nic nestojí, ale musím mít tři transakce. Takže jedině posílat na třikrát. Chtěla jsem vědět jestli stejnou nabídku mají i ostatní nebo to jde i jinak
Odpovědět
Já mám pouze povinnost posílat tam 1,5 násobek splátky. Je to napsaný i tu https://www.google.cz/url?sa=t&source... A potom pokud chci mít účet zdarma, tak ještě musím jednou zaplatit kartou. Jinak žádné povinné platby.
Odpovědět
@dertoas asi každému nabízí individuálně
Odpovědět
Článek se načítá
@petra39 ano, to je samozřejmě možné. Mají tak nějak netransparentní podmínky.. Každý to má asi jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, mám dotaz, který mi vrtá hlavou...Je "sleva za splácení z aktivního účtu" povinná při braní hypo?? Tzn. jednou z podmínek tam je příchozí 1,5 násobek splátky každý měsíc na účet...Pokud ale někomu dojde MÉNĚ než 1,5 násobek splátky hypo na účet/za měsíc, tzn. pro něj sankci?, to velký problém? Máte příchozí 1,5 násobek všichni v podmínkach hypo u ČS? Nebo lze tuto podmínku nějak zrušit a slevu z aktiv.účtu nevyužívat?? Děkuji za objasnění..Omlouvám se předem, ale jsem v tomto nováček :-).
Odpovědět
@modroocko91 já tuto podmínku mám. Pokud bych nechtěla ten účet, tak mám o půl procenta vyšší úrok ročně. Jinak pokuta tam je pokud nepřijde ten 1,5 násobek. Teď si ale nejsem jistá kolik. Pokud to porušíte jednou,tak se nic nestane.
Odpovědět
Mám pocit, že v podmínkách mám, že to kontrolují jednou ročně a musím to splnit aspoň 10 měsíců.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji za odpovědi...A co když by mi tam 1,5 násobek z výplaty prostě nechodil? :-| děsný tohle...10 měsíců je stejně většina roku..jako ze by se ti o 0,5 % každý rok úrok navýšil? Nevěřím vlastním očím čeho je banka schopná.. |-|
Odpovědět
@modroocko91 proč se nezeptáte toho, kdo vám hypotéku vyřizuje nebo si prostě do banky zajděte nebo zavolejte. Také mám ČS, ale už si nepamatuji tuto podmínku. Když ale bylo potřeba něco zjistit, zavolal jsem tam a vždy mi naprosto ochotně odpověděli.
Odpovědět
Profilova fotka
Už vyřešeno, špatně jsem spočítala ten 1,5 násobek :-),omlouvám se. Děkuji a přeji krásný den!
Odpovědět
@modroocko91 Mela jsem stejnou podminku. Pokud bych nedodrzela, pak zaplatim vyssi urok. A to je takovy problem tam poslat penize a treba je hned poslat jinam? Zadej trvaly prikaz a nemusis se o to starat. 0,5% by mi za to stalo. Nebo si vem hypoteku jinde, kdyz ti to nevyhovuje.
Odpovědět
Profilova fotka
tak asi každá banka, když si u ní vezmete hypotéku tak si u ní musíte zřídit účet, aspoň u KB a spořitelny to tak je jinde nevím - zcela normální, ty tři pohyby mám také a částka, která musí měsíčně dojít v obchodních podmínkách
Odpovědět
Profilova fotka
bamak..problém není, pouze se informuji. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?