Hypotéka od Equabank - zkušenosti

Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost s hypotékou od Equabank? Jaké jsou třeba podmínky získání, jestli je problém (třeba i u jiných bank) se získáním hypo a zároveň k ní i nějakého menšího úvěru...
Odpovědět
Profilova fotka
No já hypo od Equabank mám. Potíže nebyly, ani to netrvalo dlouho. Resp. trvalo to stejně jako u jiných bank :) Nabídli docela dobrej úrok. Já mám u nich účet kupu let, takže nevim jak by to bylo u někoho kdo nemá. Každopádně po schválení a proplacení hypo se mi na účtu ještě objevil předschválený úvěr automaticky.. Jinak celkově podmínky získání byly akorát procenta vlastních peněz (min 15%) tušim.. a taky bacha aby vyšel odhad nemovitosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Jaké předpokládané LTV by jste měl u vaší hypotéky mít? A jaký bude účel?
Odpovědět
LTV pravděpodobně 100% - koupě pozemku & postavení domu
Odpovědět
Profilova fotka
@radmik Tak to jsem vám ušetřil hodně času, protože jste si vybral banku, která výstavbu vůbec nedělá. Když budete chtít poradit, tak se na mě klidně obraťte.
Odpovědět
@vladimirsvorba Tak v tom případě bych poprosil o radu :-) rád bych koupil pozemek tak zhruba do 1mega a dům by se měl vejít tak do 2,5mega, ideální by byl ještě menší úvěr na nějaké nejnutnější zařízení tak max 300k (opravdu hodně max, spíš o 100k méně). nicméně jsem v tomhle úplný analfabet, informací moc nemám, ale rád si nechám poradit od zkušenějších....
Odpovědět
Profilova fotka
@radmik Popravdě 100% hypotéku na takovou částku bych už hodně zvažoval .. politicky korektně řečeno. Budete mít napálený úroky si myslim a to tak že dost. Nehledě na to, že 100% tušim dělá jen pár bank a ještě vám osolí nějaký drahý povinný pojištění.
Odpovědět
@radmik pokud chcete jít do takovéto akce bez koruny vlastních úspor, tak Vám dobrou radu k nezaplacení : určitě to nedělejte !
Odpovědět
neříkám, že nemám korunu vlastních úspor..jen že bych chtěl 100% hypo...
Odpovědět
To si ale trošku protiřečí. Pokud máte něco našetřeno, tak o to logicky ponížíte hypotéku a nebudete muset platit úroky za ty zapůjčené peníze navíc. Ale pokud chcete stavět za 4miliony a nemáte našetřeno alespoň cirka 20% ( což je 800tis) tak bych do toho nešel, viz rada od mp77. Je potřeba si uvědomit, že ne každý si může dovolit cokoliv - každý se musí přizpůsobit svým možnostem. Nechci nic přivolávat, ale takto by jste mohl hodně špatně dopadnout. Zvažte tedy raději buď počkat a našetřit si a nebo něco skromějšího.
Odpovědět
Ahoj, je tu nekdo dalsi, kdo ma zkusenosti s hypotekou u Equa Bank? Prave se rozhlizim po hypotekach a ta od EB vypada docela dobre. Zitra si delam kolecko u nekolika bank, ale rada uslysim i vase zkusenosti s tim, jak slo vyrizeni, jestli jsou tam nejake skryte poplatky nebo je neco, co vas prekvapilo - at uz prijemne nebo neprijemne? Diky, Alena
Odpovědět
Profilova fotka
@kiya55 lepší je poptat finančního poradce, za prvé nemusíš nikde běhat a za druhé ti vyjedná hypo přímo na míro pro vás ;-) a podle mě i s lepším úrokem ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Ja poradce take mam, ale jednou uz jsem tohle resila a zjistila, ze jsem v bance dosahla na lepsi urokovou sazbu nez mi nabidl tehdejsi poradce, coz bylo prekvapeni. Takze si chci nejdriv obejit banky, zjistit, kde se co nabizi a pokud mi poradce dokaze nabidnout neco lepsiho, necham si to zaridit pres nej, ale spolehat se jen na nej uz ze zkusenosti nebudu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kiya55 i tak se to nechá řešit, to pak ale ten poradce stojí za .... :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@doog No my třeba měli našetřeno dost a přesto jsme si vzali na pozemek 100% hypo. On ten dům pak schroustá ještě cca 500 tis., na který se většinou hypo nedává (venkovní úpravy, kuchyň, plot atd.), takže nevidím důvod, proč si nevzít 100% hypo na pozemek a úspory si nechat na dovybavení bytu a nehádat se s bankou, jestli mi na to půjčí nebo ne. Zvlášť při dnešních nízkých úrocích. Jinak náš poradce (jindy skvělý) mí taky poslední hypo nějak nedokázal vyjednat a musela jsem si to v bance zařídit sama. Ne vždycky je na něj spoleh
Odpovědět
@slabici radmik ale píše, že chce 100% hypo kam chce zahrnout jak pozemek, tak dům, tak vybavení.. (viz jeho příspěvek) pak tedy logicky nevím, kam by šli ty naspořené peníze.. a opět se budu opakovat: platit úrok za zapůjčení peněz které nutně nepotřebuju, je dost velký luxus na to, aby si to člověk ještě promyslel. Pokud má slušnou výplatu a malé výdaje, tak není problém nějaký čas počkat a našetřit. Pokud ovšem nedokáže našetřit ani když nemusí splácet tu 100%ltv hypo, tak by ho to časem jedině finančně sežralo.. A jak píšu, pokud příjmy má takové, že si bezproblému našetří, tak je lepší si prostě rok počkat a půjčit si o to méně a šetřím už jenom na tom, že mám místo ltv100 ltv 70%, čili nižší úrok.. neberu ani v potaz že přeplatím daleko méně, protože budu mít úrok z nižší částky. To že si teď vezmu více abych měl všechno tip ťop (například za mě terenní úpravy zahrady a vůbec klidně rok vydrží než si zase došetřím, vybavení opět nemusím mít hned to nejlepší (kuchyň + sociálky tedy ano - to se pak těžko přebudovává, ale jestli budu mít starší sedačku v obyvaku nebo postel reps. skříně, tak mě to taky nějaký ten rok nezabije pokud na to nemám) tak na tom ve finále stejně zase prodělám. Vy tu zátež sice rozložíte do více let, ale kdyby jste si na něco rok počkali, finančně vás to vyjde lépe a nejste tak zadlužení.. Ale je to názor od názoru. Někomu nevadí, že mu do stáří visí na krku dluh, někdo se zase raději chce s tím vypořádat co nejdříve a tak o tom více přemýšlí a hledá "kompromisi" únosné pro jeho situaci a výhledy do budoucna, byť se musí v něčem momentálně omezit.
Odpovědět
Nejsem žádný expert. My si také chtěli původně půjčit vyšší částku než jsme si nakonec půjčili (přesně jak píše doog na to dovybavení), ale pak jsme narazili na to, že bance musíte něčím ručit a když nemáte dost vlastních peněz na stavbu, tak pak musíte třeba ručit domem rodičů. A to se nám nelíbilo, nechtěli jsme do toho nikoho zatahovat. Takže jsme nakonec zvolili variantu, půjčit si od banky míň, vrazit do toho víc svých úspor a dovybavit dům a zahradu udělat postupně časem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?