Hypotéka od GE money bank

Zdravím. Bral jste si někdo v poslední době hypotéku od GEMB na výstavbu domu? Jak jste čerpali peníze a jaké jsou vaše zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
U GEMB moc lidí hypotéku nemá, jejich tržní podíl je mizivý. Ale třeba se tu někdo najde.
Odpovědět
Zajímaly by mne pohnutky, proč si brát hypotéku od GE, když i zaměstnanecké sazby jsou daleko vyšší než u jiných bank.
Odpovědět
Poměrně slušná úroková míra + odhad/dohlídky zdarma + žádné nucení do zbytečných pojišťovacích produktů.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Obnovuji tuto diskuzi, líbí se mi nabídka od nynější GE Money Moneta bank, má někdo hypotéku, nebo se chystáte? Velmi nízká úrok. sazba i skvělé podmínky... Budu ráda za každé info. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem a šla od nich. Na konci fixace naprosto děsný jednání. Pokaždé jsem měla problém s podpisovým vzorem, nebyli schopní pomoct, aby se mi podpis povedl (nikdy si nepamatuju, jak se podepíšu). Rádi za jakékoliv prodlení okamžitě nařizují exekuci
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici a můžu vědět v jaké době to bylo? Ted se toho pry u nich dost změnilo... ale i tak děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari Už je to pár let, cca 2012 (?) Ale nevěřím, že se něco změnilo, má tam účet i syn a vím, co s tím má za problémy (a to tam nemá hypo)
Odpovědět
Hypotéku u nich mám. Uzavřeno před 3 roky, úrok 2,79%. Nic navíc jsem neplatil, úrok v té době byl nejlepší co jsem sehnal. U mě zatím spokojenost, za dva roky končí fixace tak uvidím.
Odpovědět
Profilova fotka
@musac děkuji i vám za informaci. To co nám nabídli, nám žádná banka tady nenabídla a proto sháním více informací! Moji rodiče mají u GE účet už X let a jsou spokojeni, ale bez hypo. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Já znám právě "jen" lidi, co tam mají účty (ne hypotéky) a ti jsou všichni spokojeni... Ale děkuji za názor!!
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme měli hypotéku u GE 3x, ale vždy na byt. Takže účet jsme tam měli asi 15 let a nikdy nebyl problém. Až teď na domek nám jejich supervisor strašně snížil odhad na pozemek (ze zcela nepochopitelných důvodů) a navíc paní hypotéční na Proseku byla poněkud neschopná, takže jsme rychle změnili banku.
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari A copak vám nabídli?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@vladimirsvorba Vy jste nějak zvědav :-) účet bez poplatků, za vyřízení hypo nula a za odhad taktéž. to je pro mě důležité a úrok 1,85 což se mi líbí. Máte jiné informace které by mě mohli zajímat??
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 Čekám na telefon od specialisty na hypotéky, tak si pak udělám obrázek sama také, je to dost o lidech....
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari Tak to není žádná hitparáda :-) Ale záleží na parametrech obchodu. Pokud bude LTV do 80 %, tak to není žádný zázrak, pokud bude vyšší, tak to GE asi ani nezvládne.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Proč by to nemělo GE zvládnout? Hypo máme na 80%. Tak mi doporučte lepší. Ale bez vstupních poplatků nám to nenabídla banka (krom asi Spořitelny) žádná. A úroky jsou u všech skoro podobné, tak nevím co je pro vás ta hitparáda :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari Třeba proto, že dělali vše jen do 80% LTV. Dnes sice papírově umí udělat za určitých podmínek 85% a u bytů i 90% LTV, ale moc bych tomu nevěřil. Lepší vám doporučovat nebudu, protože o tom vašem případu nevím nic, kromě toho, že nechcete platit vstupní poplatky :-) Když ten odhad dopadne špatně, tak si ho ráda u jiné banky ještě zaplatíte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A když dopadne špatně u jiné banky za 4500,- poplatek tak co? Zaplatím další?
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari GE bych se nebála, pokud trefíte někoho schopného (a těch je asi většina, my prostě měli tentokrát smůlu). Fakt jsme tam byli spokojeni. Ani poplatky za předčasné splacení nebyli nějak katastrofální. Ještě bych si možná zjistila, jak to bude, pokud GE v ČR skončí (viz zprávy).
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 Myslíte že končí GE Money a mění se na Moneta Bank? Nebo úplný konec???
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari Je normální za služby platit, i když to spousta lidí nerada slyší... @kolobezka1 Pokud by Moneta Money Bank v ČR končila, tak klienty prodá někomu jinému, žádný stres.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Ježiš to je jasné, že se za služby platí, ale proč platit když mi to nabízí zdarma? Asi bych to víc neřešila... Jsem ráda za názory "normálních" lidí, kteří u banky jsou, či byli. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari ne, ne, jen ta změna na Monetu. Klidně do toho jděte. Dokud nepodepíšete smlouvu, tak vždycky jde ještě couvnout - kdyby byl nějaký zádrhel (ale to platí u všech bank). Jinak stejně nízký úrok dnes nabízí i jiné banky, zrovna tak neplacení poplatku (máme oboje jinde). Vedení účtu - tam asi záleží, jaký účet chcete.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 A můžu vědět kde máte účet, klidně do zprávy, děkuji!!!
Odpovědět
mám u GE hypo na byt (3roky), nyní vyřizujeme prodej bytu a hypo na RD, opět u GE. Za nás spokojenost, jen je potřeba natrefit na někoho "kompetentního" kdo ví co nabízí - před 2 měsíci jsem natrefila zřejmě na úplnou káču, pro kterou bylo jediné řešení naší situace prodat byt - jít do nájmu s 6měsíčním synem - koupit RD. Jinak to dle ní prostě nešlo..teď to řeší někdo jiný a vše v pořádku. Hypo dávají i 90%..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Přeji hezký den, měla bych také dotaz ohledně hypotéky u Moneta Money Bank (dříve GE Money Bank). Dělala jsem si průzkum mezi bankami a nejvíce mě právě zaujaly podmínky u této banky - úroková sazba 1,69 %, vstupní poplatky pouze 1000 Kč za čerpání na návrh na vklad, a dále možnost, že když budu mít na běžném účtě finanční prostředky v hodnotě do 20 % zbývající jistiny, tak se mi budou měsíční úroky počítat z výše rozdílu mezi jistinou a zůstatkem. Podobné podmínky má i Fio Banka, s tím rozdílem, že úroková sazba se může snížit až na nulu (za předpokladu, že na účtě budu mít stejně jako je zbývající jistina), ale úroková sazba je 1,99 %. Nemáte náhodou někdo zkušenosti s těmito bankami, příp. že byste dokázali poradit která z těchto bank je na hypotéku lepší? Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Z těchto dvou asi Moneta. Jaké máte předpokládané LTV?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?