Hypotéka od Hypotečky - máte někdo zkušenost?

Profilova fotka
Zdravím, dlouho tady nebyl žádný příspěvek k hypotéce od Hypoteční banky. Má někdo? Jak jste spokojeni? Výhody a nevýhody? Co říkáte na Hypoteční zónu pro správu svého úvěru? Co vyřízení úvěru a následné čerpání? Bylo bezproblémové?
Odpovědět
Profilova fotka
@pajapo máme od hypoteční a jsme prozatím spokojeni.Uvidíme až nám skončí fixace. Hypoteční zona za mne super vše přehledně na jednom místě. Hodně štěstí při výběru.
Odpovědět
Profilova fotka
Porovnávat zatím nemůžu, pro nás bylanejvýhodnější. Hypoteční zóna je super, vše na jednom místě, člověk má o všem přehled, vidí případně co musí bance ještě doložit, dá se přes ní řešit spousta věci. Řešení problémů a odpovědi na dotazy ze strany banky, téměř okamžité. Taky jsem zvědavá, co nám nabídnou po skončení fixace, ale to si ještě počkáme.
Odpovědět
Hypoteční zóna je naprosto famózní. Je tam fakt všechno vidět (kolik dlužím, kolik jsem splatil, kalendář splátek, všechno co mi kdy poslali mejlem nebo poštou, co po mně chtějí a kdy), úplně intuitivní na hledání. Je to dost možná nejlepší informační portál, se kterým jsem kdy pracoval.
Odpovědět
Pajapo potvrzuju vše, co píšou uživatelé nade mnou. Hypotéku u Hypotečky mám teď úplně čerstvou, sice přes ČSOB, ale naprostá spokojenost. Vše vyřízeno rychle, bez průtahů, banky - obě - reagovaly svižně, žádné zbytečné obstrukce, nebyly mi vnucovány žádné zbytečné produkty bokem. Vzhledem k tomu, že už od dob pádu a přesunu z banky IPB mám účet v ČSOB, mi odpustili řadu poplatků. Obsluha úvěrového účtu přes Hypoteční zónu je přehledná a snadná, opět jak už napsáno, lze si stáhnout jakýkoliv dokument, klient může potřebné vkládat sám i bez návštěvy banky (u nás to bude LV po provedení všech zápisů např...). Za mne: můžu jen doporučit.
Odpovědět
jo a ještě jak píše suchos, další hodnocení přijde při konci fixace, možná i při žádosti o dřívější splacení. Tak snad budu pořád tak nadšená a spokojená :-D
Odpovědět
My máme také u Hypotéční banky a zatím jsme spokojeni. Máme chvíli, v listopadu jsme dočerpali. Dočerpáno na dva odhady, hypotéční zóna super přehledná. Byla pro nás v té době nejvýhodnější.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za příspěvky. Potvrdila jsem si, co jsem si o tom myslela. Přeci jenom bych ještě měla pár dotazů: Jak je to s čerpáním u hypotečky/ČSOB? Je jim skutečně jedno, kdy a kolik proinvestujete ze svých zdrojů? Jen je potřeba prokázat, že na dostavění máte? Schvalování našeho úvěru bylo totiž naprosto bezproblémové, nic jsme nemuseli dokládat (stačí že mám účet u ČSOB já). Vše proběhlo tak hladce, až se toho trochu obávám... Na co si dávat hlavně pozor při podpisu úvěrové smlouvy?
Odpovědět
Profilova fotka
My mame pres csob a letos jsme refinancovali, pred temi 5 lety tedy neslo nic posilat pres hypo. Zonu nebo jak se to jmenuje, ale i tak jsme to zvladli v pohode. Mozna jsme i meli stesti na poradkyni, ale vse vysvetlila a letos i volala, ze konci fixace, ze nam vyjednala stejny urok jako pred 5 lety atd. Takze za nas super!
Odpovědět
@pajapo Měli jsme to stejně - manžel měl dlouhá leta účet u ČSOB, čímž mu tam předschválili nějakou supervysokou hypotéku. Tak vysokou částku jsme si nebrali, takže jsme nic nedokládali, moje příjmy je nezajímaly vůbec... (před požádáním o hypotéku jsme z manželova účtu udělali náš společný, takže jsem disponent s právy, takže tak jako tak moje příjmy vidí..). Před podpisem smlouvy chtěli, abychom měli patřičnou výši těch vlastních zdrojů na účtě - bylo to na spořicím účtě, nemuselo být na běžném. Jinak nic neřešili. Jediné, co jsme my řešili, tak aby manžel nemusel mít 2 pojistky - jednu životní a druhou ještě navíc k hypotéce (původní návrh z banky, že je to jako ok.. ale byly to peníze navíc). Jen si upravil životní pojistku tak, aby ty částky seděly na případné krytí i pro hypotéku. Sjednávali jsme v roce 2017, za ty 2 roky všechno super, hypoteční zona - manžel si moc chválí, protože když něco přišlo papírově, tak to nikdy nemohl najít, když potřeboval. Někdy sice déle hledá, ale to spíš proto, že se s tím ještě moc neseznámil. Takže za nás doporučujeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janickafff Moc děkuji za příspěvek! Proces schvalování jsme měli téměř totožný. Jen jsme doložili, že na účtech máme to, co tvrdíme a víc neřešili. A přesně jak píšete... jsem u ČSOB 10let a taktéž žádné příjmy dokládat nechtěli. S pojištěním to máme podobně, taktéž jsme nechtěli a budeme řešit zvlášť svou životní pojistkou ;-) Čerpání u Vás probíhalo bezproblémově? Svoje zdroje jste si vyčerpali, kdy jste chtěli? (některé banka tlačí do toho, aby člověk nejprve prostavěl ze svého...)
Odpovědět
Cerpani bylo v pohode, cerpali jsme na 3 castky. Vzdy prisel pan odhadce, podival se a pak prisly penize na ucet. Prvni penize jsme tusim obdrzeli jeste pred zakladovou deskou, takze nebylo potreba "prostavet nasi spoluucast". A pak vzdy kdyz uz penize dochazely, jsme zavolali do banky, ze bychom chteli dalsi a myslim, ze to trvalo cca 2-3 tydny-nez prisel odhadce a nez byly penize pripsany. No a ted finisujeme a serazujeme, co potrebujeme hned a co pozdeji, aby nam to nejak vyslo:-D stavime castecne svepomoci a nekdy je to masakr:-D preji hodne stesti se stavbou a at je vse dle Vasich predstav;-)
Odpovědět
@janickafff Dobrý den,teď aktuálně řešíme hypotéku.Chci se zeptat,kolik se splácí během čerpání úvěru?(Jde mi o to,zda při hypo 3mil.,my vypočítali splátku 14.tis.,tuhle částku budu splácet hned při čerpání nebo je to jinak?).Díky za radu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@janap26 dokud čerpáte, tak platíte jen úroky z půjčené částky. Když si tedy např při prvním čerpání půjčite 500tis, tak při uroku 3 procenta budete platit 1250 Kč měsíčně.
Odpovědět
@petr13 Díky :-)
Odpovědět
@janap26 dobry den, je to tak, jak pise pan petr13, splatky se navysuji podle odeslane castky hypoteky-jakmile budete mit vycerpanou(=poslali Vam vsechny hypotekove penize na ucet), tak platite celou castku. Alespon my jsme to tak meli:-) takze mame na ucte sice jeste nevycerpane penize, protoze jsme zatim nezaplatili vsem remeslnikum, ale hypoteku jsme uz vycerpali celou (3 splatky), tak platime:-)
Odpovědět
Při dnešních cenách bych s hypotékou určitě počkal, než půjdou procenta/úroky dolů.
Odpovědět
@kryptos1 to byste taky mohl čekat třeba 10 let :) prognózy do příštích let jsou spíš ze to bude ještě stoupat než klesat, průměrný úrok za posledních 25 let je okolo 4 procent, takže v tomto ohledu jsou 3 procenta ještě fajn :)
Odpovědět
@petr13 Jasně, uvidíme, já tomu moc nerozumím, každopádně si pamatuji, jak mi před několika lety všichni říkali vezmi si hypotéku, pak to půjde nahoru. No tak to šlo nahoru, ale pak zase dolů. To stejné očekává i teďka, na hypotéku nikdo už nemá, tak se bude zlevňovat :)
Odpovědět
My mame tedy spatnou zkusenost. Hypotecka nam po neustalem dokladani vseho mozneho schvalila hypoteku se 2 chybami v podminkach cerpani. Vzhledem k tomu, ze developer chtel uverovou smlouvu dolozit do 31.12., tak v HB rekli, ze se to podepise tak, jak to je, a podminky cerpani se v lednu opravi dodatkem. V lednu vsak odmitli dodatek udelat a pozadovali novou zadost o hypoteku. Vse se schvalovalo znovu. Nyni jsme museli tu puvodni podepsanou a necerpanou hypo ujoncit, aby nam tu novou schvalenou dali podepsat. Prisel nam nyni dopis, ze za ukonceni 1. hypo je sankce pres 50 tis. Kc, pokud bychom tu druhou novo hypo nepodepsali. Takove praktiky opravdu nechapu. Za nas Hypotecni banka alias CSOB uz nikdy nikdy nikdy !!! Zlata Komercka...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?