Hypotéka od Unicredit Bank, máte zkušenost?

Profilova fotka
Uvažuji o hypotéce s manželem, ale ještě nejsme přesně rozhodnutí u jaké, ale co jsem koukala, tak nejvíce se mi líbila od Unicredit Bank. Máte někdo zkušenost?
Odpovědět
1
2
5
@spygy ahojky taky jsme o nich uvažovali, měli dobrý úrok, ale když jsme tam byli na schůzce, tak stačila informace, že oni poskytnou úvěr až po vyčerpání vlastních peněz a šli jsme za dvě minuty pryč. Nevím jak to máte vy, ale loni měli tuto podmínku. nakonec máme od mbank.
Odpovědět
Profilova fotka
@mattyna a ta je na tom jak, nemám s mbank zkušenosti?
Odpovědět
@spygy ¨my zvolili variabilní sazbu, zatím se za ten rok ani o setinu nezměnila a máme 2,99% . vycházelo to ze všech nabídek nejlíp a i schvalování proběhlo celkem rychle a v pohodě. Tam jim nevadilo, že svoje peníze utratíme až po vyčrpání úvěru. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mattyna no, jenže mi ještě budemem mít problém, jelikož nemáme svoje prostředky a budeme potřebovat 100%
Odpovědět
@spygy aha, no tak poptat můžeš více bank a uvidíte ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mattyna jojo,to jedině
Odpovědět
Profilova fotka
@spygy 100%HU vám dá např.třeba Hypoteční banka, pokud dosahnete příjmama není problém.
Odpovědět
Profilova fotka
S UCB na hypotéku zkušenosti bohužel špatné. Díky jejich administrativní chybě se nám zvedl o 0,5% úrok, nasadili zdržovací taktiku. Když jsme celou záležitost řešili, i přes stížnosti nechtěli svou vlastní chybu kompenzovat, s tím, že už to nejde (hmmm!!!) Tak jsme na nic nečekali a přešli jinam a jsme spokojení...
Odpovědět
Profilova fotka
@ajove a ted máte u koho?
Odpovědět
Profilova fotka
Nakonec našim potřebám nejlépe vyhovovala spořitelna, refinanc proběhl bez potíží... Tak hodně štěstí při výběru ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mattyna Manžel taky začal uvažovat o mbank. tak uvidíme :)
Odpovědět
Profilova fotka
@spygy Já jsem v Unicredit bank byla asi před týdnem poptat se, jaké mají podmínky hypotéky a nepřišlo mi to nijak extra, podle mě hodně podobné jako třeba u ČS, ale pár věcí mají víc zpoplatněné, které má třeba ČS zdarma nebo levnější. Všechno je ale individuální, podle klienta. Mají super úrok 2,99%, ale musíš si brát max. 85% hypo ne víc, jinak je úrok vyšší a někdy o dost :-( My budeme pravděpodobně potřebovat 90% hypo a u UCB se na mě díval divně a říkal, že se nedostaneme na dobrý úrok, ať našetříme, abychom měli 85%, ale 5% z 2 mil. je tolik peněz, že bysme museli šetřit ještě dost dlouho =-) U ČS není problém, vůbec se nedivili, že chceme 90% hypo... Ještě chceme zajít do ČSOB, do Hypoteční b. a KB, pa uvidíme. Držím palce! ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lenka.han82 ahoj,nám vyřizuje hypo naše finanšní poradkyně právě přes Uni credit bank a věříme jí, dělá to již několik let.Tohle je ale všechno velice individuální věc, každý má jiné požadavky a podle nich banky prostě reagují.Nemůžeš dát na to, kterou banku kdo z nás má - jeden má nějaké své finance, další má různou výši hypotéky, další může mít na prodej nějaké jiné nemovitosti a tím splatit úvěr najednou, atd.......držím palce při správném výběru.Určitě bych ale tohle dala k vyřízení někomu, kdo se v tom dokáže orientovat.Já se např.byla sama zeptat u ČSOB a výsledek????Katastrofa.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaraja Já jsem ale přeci psala, že je to velice individuální podle potřeb klienta :-) Nikde v příspěvku jsem nenapsala, že dám na to, kdo má u koho hypotéku....Nicméně myslím, že finanční poradce není sice vůbec na škodu, určitě je to dobrý, jenže jsem nenarazila na nikoho, kdo by po mě po finanční analýze, kterou udělá, nechtěl xy kontaktů jako "odměnu" za svou práci. Já žádný kontakty dávat nechci a proto nemám finančního poradce :-) myslím, že to budeme muset zvládnout sami :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Mám a spokojenost,,,při konci fixace jsme uvažovali o refinancování, ale zůstali jsme,.. opět nabídli nejlepší podmínky..Poradce jsou zdarma.
Odpovědět
Ahoj, pokud máte známého, který se věnuje hypotékám tak bude určitě nejlepší nechat si od něj poradit. Já nikoho takového neznal, ale chtěli jsme také nabídky od víc bank. Použil jsem web http://www.onlinehypo.cz/ našli mi výhodnou hypotéku a papírování také vyřídili.
Odpovědět
Nejlepší je jít nejdřív tam, kde máte nějakou historii, to znamená účet. Když máte někde účet, tak vám dávaj úplně jiný podmínky. Pokud chcete variabilní hypotéku, tak určitě UniCredit bank, protože se na ní hodně zaměřují, ale pokud chcete normální fix, tak radši jinde, např. Hypoteční banka má teď dobré sazby. A nikdy nedoporučuju uzavírat si k hypotéce to pojištění, co vám sice sníží sazbu, ale na pojistném jim to zase vrátíte a navíc jsou to fakt nevýhodný pojistky, většinou je všechno ve výlukách. Lepší je si udělat soukromé životní pojištění, kde si rovnou i spoříte a občas z toho můžete část hypotéky spláchnout :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Opět poprosím o radu zkušenější.Uvažujeme o hypotéce u UCB,vychází nám zatím nejlépe.A hlavně chceme pojištění pro případ ztráty zaměstnání.Co si myslíte o pojištění u této konkrétní banky.Má někdo vlastní,nebo zprostředkovanou zkušenost s uplatněním????Nebo máte nějaké lepší typy na banku a připojištění jinde??? děkuji za vaše odpovědi.Nika Doplňuji:pozemek již máme a budeme si brát 70% hypotéku.
Odpovědět
Profilova fotka
Pojištění Cardif k hypotéce od UCB je jeden z nejdražších zbytečných produktů na trhu. A proč chcete pojištění pro případ ztráty zaměstnání? Nemáte finanční rezervy? A víte, kdy bude pojišťovna plnit? Pracovní poměr nesmí skončit dohodou nebo pro porušení povinností. A většina pracovních vztahů se ukončuje dohodou.
Odpovědět
Máme a už se těšíme pryč. Administrativní chyby ve smlouvách, nesplněné sliby, na několikrát dělané smlouvy, hotové v nejzazším termínu, ředitel pobočky nekomunikuje. Absolutně nedoporučuji!
Odpovědět
Musim rict,ze taky mam a taky jdu pryc.Nesplnene sliby,vse je na posledni chvili jinak,nekompetentni pracovnici na pobocce,kazdy pracovnik tvrdi neco jineho.Problemy-draze resitelne-na posledni chvili,kdy uz tusi,ze nemate cas jit jinam....Abych jim nekrivdil,nektery druh hypoteky maji nejlepsi na trhu a usetril mi desitky tisic Kc.Takze i pres vsechno to za to stalo. Cardif je jina kapitola.Mam zkusenost s pojistenim na smrt a invaliditu a je to podle me absolutni podraz,ktery nemuzete odhalit predem.Pojisteni se sjednava na 5 let a pak znovusjednava.Takze kdyz behem toho onemocnite,uz vas nepojisti a roky draheho placeni jsou v cudu.Vetsina invalidity zacina dlouhodobou nemoci,ktera casem znemozni pracovat.V tomto jsou z obliga. Otresne . Neverim,ze ztrata zamestnani bude lepsi. A bez pojisteni nejsou jejich hypoteky az tak vyhodne.
Odpovědět
Se vším, co zde zaznělo, nezbývá než souhlasit. UCB sice nabízí nízké úrokové sazby, ale u toho pojištění Cardiff je poměr cena / výkon opravdu velmi nepříznivý. A ještě větší problém je kvalita a přístup. Pamatuji si, že jsem před pár lety dělal 5 hypoték u UCB všechno bez výjimky skončilo průserem. Je to samozřejmě hlavně o lidech, ale ani metodicky není tahle banka nic moc. Pokud byste vážně někdo uvažoval o Unicreditu, znám v rámci republiky zatím 1 spolehlivého úvěráře, ale osobně doporučuji se této bance vyhnout.
Odpovědět
Aha,tak to se asi poohlídneme jinde.Píšete přesně toho,čeho se bojíme.Naslibují hory doly a skutek utek :-( Když ptáčka lapají,hezky mu zpívají...jenže kde to není falešně???Já vím,že kdybych to tu vše pročetla,byla bych chytřejší a nemusela se ptát na něco co se již probíralo,ale kde vzít čas???Našla jsem kvůli domečku druhou práci a trošku nestíhám :-( I teď porušuji nastolená pravidla a snídám s noťasem :-( Naštěstí manžel odjel s dcerou na závody a nevidí mě ;-) Co jsem tady večír ještě prolítla,tak si na každou banku někdo stěžuje.Mě tedy z příspěvků tady nejhůř vyšla ČS a nejlíp Hypoteční banka.Pak už to bylo jako na houpačce,takže nejspíš lidský faktor na obou stranách.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme UCB, čerpali jsme v prosinci vše ok, a jednání bylo dost rychlé.. To pojištění mi přijde na prd, ale vzali jsme si ho kvůli úrokové sazbě. Tu máme 1.79% Jsme spokojení, ale hypo nám taky hodně zařizoval poradce, na kterého můžu dát kontakt.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Taky máme hypotéku u USB a nestěžuji si. A k pojištění bylo dražší ale ke není? Smlouvy jsme dostali jeden den doma na procent a další den se podepisování. Do tři dnu jsme měli první část penez na úctě. Komunikace je v pohodě. Když potřebujeme čerpat dodáme odhad a do dvou dnu Máme peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Doporučuji hypoteční :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
UCB nejhorší banka. nesmyslný poplatky, 200 za vedení hypotečního účtu, 69 za vedení účtu, poplatky za platbu inkasem. K HÚ nutnost nějaký pojištění Cardif který stojí 600 kč měsíčně a musíte ho zaplatit předem formou navýšení hypotéky. Při refinancování do jiné banky jsem to pojištění musel zaplatit ze svého, protože z hypotéky se tohle pojištění nedá platit, to má jen UCB nějakou specialitu.. Dále nutnost používat kreditní kartu. Po přechodu s HÚ do Fio banky budu splácet při stejné splátce o 6 let mín a to je sakra rozdíl a ještě navíc bez jakýchkoliv nesmyslných poplatků a pojištění, které si můžu udělat u koho chci.
Odpovědět
@ivanc1 hm zvlastni, prave u nich hypoteku resime, ve smlouve mame vedeni hypo uctu zdarma, vedeni normalniho uctu zdarma, cardif je sice drazsi ale za to je lepsi urok, nam nabizi 1,59 a i po porovnani napr s KB to porad vychazi lepe.... kreditku kartu take mit nemusime-
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?