Hypotéka - peníze na rekonstrukci

Ahoj, pořídili jsme nemovitost, už na ní udělali pár změn (část střechy, okna, pár příček, začali jsme s elektřinou) a nyní jsme dospěli do bodu, kdy potřebujeme pomoci s financováním rekonstrukce (s tím jsme počítali). Rádi bychom si tedy vzali hypotéku. Na lístečku máme vypsáno co všechno nás ještě čeká a do čeho potřebujeme investovat (a že je toho dost), ale absolutně nejsme schopni odhadnout, co kolik může stát. Vůbec nevíme jak nyní postupovat. V pondělí se chystáme do první banky, zjistit jak to celé vlastně funguje, ale rádi bychom měli už předem představu. Vůbec nevíme, kolik budeme na rekonstrukci potřebovat. Jak jste prosím postupovali vy, když jste vyřizovali hypotéku na rekonstrukci? Jak jste odhadli částku kterou budete potřebovat? Ještě dodám že se jedná o celkovou rekonstrukci, takže částka bude asi celkem vysoká. Budu moc ráda za každou radu. Děkuji a přeji hezký zbytek víkendu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@soonsoon Na toto je dobry nejaky projektant nebo rozpoctar,co Vam udela cenovy odhad. Akorat ne vsichni Vam udelaji realny rozpocet, ale vemou jen tabulkove ceny mimo realitu. Chce to nekoho, kdo zohledni zpusob vystavby, moznost smlouvat ceny materialu, atd. V bance pak pro hypoteku po Vas takovy rozpocet budou chtit a na zaklade neho pripadne penize pujci (KB, CS, asi i ostatni)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, je třeba začít rozpočtem, který si můžete udělat i sami, ale projektant má přeci jen víc zkušeností (a u větších rekonstrukcí bude projekt potřeba). No a pak už to je jen vybrat vhodnou banku, aby jste v té bance prošli, tedy aby jste nedělali zbytečně odhad. Výše úvěru by měla obsahovat rezervu, aby jste provedli celkovou rekonstrukci a ne aby vám pak 400.000,- Kč chybělo.
Odpovědět
ahoj, my rekonstruovali byt- rozpočet jsem dělala já a v pohodě. Vzala jsem si tady na MS kolik cca dávají lidi za okna - např. 8 000 za jedno, vynásobila počtem oken, to stejné dveře, vchodové dveře, podlahu jsem vzala 500,- /M2 standart a vynásobila plochou bytu, obklady v koupelně to stejné, v katalogu siko jsem prošla kolik stojí cca wc, geberit, umyvadlo jaké by se mi líbilo, vana, sprcha, v kuchyni jsem se orientovala podle průměrné ceny 1m kuchyňské linky ( cca 8 000) a zase vynásobila metry, které jsme na linku měli vyčleněné. zednické práce to jsme dali fakt přibližně, když si zedník vezme 300 na hodinu, cca kolik jim to zabere. výmalbu nám dělal známý za děkuju, barvu jsme si kupovali, takže to jsem věděla. + jsem na závěr přihodila nějakou rezervu. Realita byla taková, že jsme se v průběhu rekonstrukce rozhodli jít cestou kvality za cenu toho, že teď po roce bydlení nemáme ještě nový gauč, ložnici stále původní a postupně vybavujeme. Ale původní linku jsme zvětšili o cca 2 m ( 20 000 navíc, máme panel - zase x navíc), vše máme na míru a prostě zařizujeme postupně. Každopádně na ten návrh bance toto stačí.
Odpovědět
Děkuji všem za rady. Banky už jsem nějaké oběhli, a teď se pokouším sestavit rozpočet :) @jenies Děkuji moc, ušetřila jsi mi počítání (podlahy, linka atd...) :)
Odpovědět
@soonsoon rádo se stalo :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?