Hypotéka přes realitní kancelář - zkušenosti

Ahoj, máte někdo zkušenosti s hypotékou přímo od realitní kanceláře? Liší se výrazně od sazeb z bank a jiných finančních institucí?
Odpovědět
@alcaaa ahoj, nám ji nabízela realitka když jsme kupovali byt - vzhledem k příšerné zkušenosti s realitkou bych si od nich nikdy peníze nepůjčila.Myslím, že kterákoli banka ti nabídne lepší podmínky a navíc tyto finanční společnosti mi připomínají cofidis, home credit atd... (tedy novodobou lichvu) ...za mě bych volila některou z ověřených bank.
Odpovědět
Profilova fotka
Realitní kanceláře nemají své hypotéky, ale zprostředkovávají hypotéky pro banky. Po zkušenostech s realitními kancelářemi bych se tomu ale vyhnul velkým obloukem a našel si kvalitního finančního poradce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale já bych do toho nešla. I tak se mnoho realiťáků chová jak hovada. Svěřit jim hypotéku bych si nelajsla. Nejšílenější zkušenost máme s Broker reality - na prohlídce s námi hovořil pán, pak se najednou slova chopila paní (do té doby jsme mysleli, že je to majitelka) - a dost nepříjemně se vyptávala, jak to máme s financováním, kdo nám to zařizuje, jméno poradce ap. Odcházeli jsme dost zhnuseni a s dojmem, že pokud si přes ně nevezmeme hypo, tak nám to stejně nedají. (a to, že pak zorganizovali "pseudodražbu" už je kapitola jiná). Takže přes realitku nikdy - raději sama jednám přímo s bankou, domluvím si konkrétní podmínky a nastavím si hypo tak, abych na tom netratila. Anebo požádat nezávislého finančního poradce - mají kalkulačky, tak mohou provést aspoň první srovnání.
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla luxusní zážitek s "finančním poradcem" realitky. Po telefonu mě hodinu vyzpovídal a já odpovídala. Pak mi řekl, že navrhuje schůzku, kde to podepíšeme. Na mojí otázku "Co chce podepisovat", začal něco o tom, že všechno řeší osobně, ale že do Prahy jezdí málo, že se můžeme sejít někde na půli cesty. Navrhla jsem mu, ať mi tedy nabídky financování pošle do emailu, že si je ráda prostuduji v klidu doma. Začal být agresivní, že tohle on nedělá a urazil se. Do emailu mi poslal 2 věty. Jedna z nich byla, že mi nabízí hypotéku od 1,49%. Nic víc. Prostě profík každým coulem.
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi na tom, s kym RK spolupracuje. Napr muj partner dela hypo pro realitky. Ale je to nezávislý poradce, ktery dela hypo vsech bank. Ale pokud by meli na vyber jen napr dve banky, tak bych do toho nesla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?