Hypotéka s roční fixací a ukončením

Ahoj, máme předschválenou hypo u KB a než to podepíšeme, rád bych se na něco zeptal. Hypo máme na dřevostavbu, kterou zaplatíme cca v září 2017 z hypotéky a až prodáme byt, chceme hypotéku doplatit a zbavit se jí. Poradce nám zařídil hypo u KB s roční fixací. Takže podepíšeme smlouvu teď v únoru a od té doby prý běží fixační období a na konci tohoto ročního období můžeme celou hypo doplatit bez sankcí a poplatků za předčasné ukončení (únor 2018). Hypotéku začneme čerpat cca v září, tedy 7 měsíců po uzavření smlouvy. Jestli to dobře chápu, během této doby neplatím zatím nic. Až v září vyčerpám hypo, budu do konce února 2018 platit pouze úroky, je to tak? Přikládám ilustrativní tabulku.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud tam nemas zadne pojisteni, tak skutecne zacnes platit az po cerpani - t.j. od toho 7. mesice. Pokud hypoteku vycerpas najednou tak potom bys mel mit ve splatce jak urok tak jistinu (do konce unora) a pri otocce fixace muzes splatit.
Odpovědět
Profilova fotka
Logicky - po vyčerpání úvěru už splácíte anuitně, tedy ve splátce je úrok i úmor.
Odpovědět
Takovou tabulku dává KB standardně, je to modelový příklad, který říká, že první rok jenom postupně čerpám a platím jen úrok, pak ukončím čerpání a od té doby už splácím úrok i jistinu. Ve Vašem případě, pokud čerpání bude v létě, jednorázové, vyčerpáte celou částku, tak budete platit anuitní splátku (úrok i jistinu). Pokud ale budete v létě s čerpáním začínat, vyčerpáte jen část hypotéky, další část budete potřebovat třeba v říjnu a další v listopadu, budete celou dobu platit jen úrok z vyčerpané částky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?