Hypotéka se záznamem v registru

Dobrý den, chceme si s přítelem vzít hypotéku. Jelikož měl v minulosti exekuce, které jsou už více než dva roky zaplacené, na doporučení fin. poradce si nechal udělat žádost o úvěr, který mu byl schválen. Myslíte, že je reálné, že projde i hypo? Díky za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Já s tím měl problém, také záznam v registru úvěr schválí to není problém problém je v tom že se dostanete do b nebo c a dostanete horší úrok tzn že se vám hypo zdraží.
Odpovědět
Jasně, o vyšším úroku nám bylo řečeno, taky pak záleží o kolik by byl vyšší...je to holt daň za 'blbost'... snad to nebude tak zlý a hlavně opravdu doufám, že to bude jedinej zádrhel..
Odpovědět
Asi jedina moznost je mit kvalitniho zkusenseho poradce a ten by mel mit prehled, ktere banky jak jsou schopne a jak prisne. Myslim, ze neni v moznostech jednotlivce obehat banky sam a zjistit... jinak bych asi doporucoval uz pri podani zadosti o uver, nebo pri zjistovani moznosti na trhu mit uz vlastni vypis z registru a mit vse podlozene, ze vse je vyrizene, mozna mit i pripraveny pruvodni dopis, kde svou situaci vysvetlujete atd. A dat bance hned na zacatku najevo, ze vite o tom problemu...podle me lepsi zpusob, nez si treba podat v bance zadost a usmivat se, jak jste super klienti a pak by u jednoho z partneru vypadlo z registru takove problemy.
Odpovědět
Veškeré zařizování bychom sami nejspíš nezvládli, máme poradce, už s ním spolupracujeme přes 3 roky a s naší situací je obeznámen, výpisy z registrů máme, na základě těch jsme vlastně dali vše dohromady. Teď sháníme jeden papír, jako potvrzení od jedné společnosti, že již u nich není žádný dluh. Ale je to vše dlouhé a můj optimismus začíná mít trhliny :-| přesto věřím, že to vyjde!
Odpovědět
tak snad vam to vyjde :) Nebojte se :) zalezi asi i na tom, jak velkou hypoteku budete chtit, jake LTV atd...:)
Odpovědět
Děkuji, věřím v to, přítel je z toho hodně nervózní. Hypotéka by měla být na 2,2mil., nemovitost vybranou máme. Co je prosím LTV?
Odpovědět
Profilova fotka
@barobela musíte mít část svých prostředků, hypotéka už se dnes nedává 100%. LTV 80% znamená, že vám banka půjčí 80% hodnoty nemovitosti, zbytek musíte doplatit ze svého
Odpovědět
Profilova fotka
Loan to value - podíl půjčených peněz k hodnotě zástavy.
Odpovědět
Aha, to máme, to už je zařízený, jen jsem neznala tuhle zkratku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?