Hypotéka u KB a registr dlužníků Solus

Ahoj, chceme zažádat o hypotéku u KB, ale manžel je v registru dlužníku SOLUS. V mládí nezaplatil nějakou fakturu O2, pak se 2× stěhovali a pokud mu chodilo nějaké upozornění, nedostal jej. No..loni se na to přišlo, ptž už to přešlo na exekuci a to už nás kontaktovali – spíše mě. Hned jsme to řešili a vše zaplatili. Výmaz z registru je až za rok po uhrazení dlužné částky ( u telekomunikačních společností ) a to bude za 2 měsíce, ale žádat chceme už teď. Paní na prodej nemovitosti docela spěchá. Myslíte si, že je to velký problém? Nebo banky přihlížejí i na to, že za dva měsíce bude ze solusu vymazán a částku jsme zaplatili hned, co jsme se o ni dozvěděli? Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elisenika Nám bylo řečeno, že žádosti o hypotéku ztroskotají právě na tomto...na to se u předběžného schválení dívali jako první :-| ...podle mě to problém bude a nejen, že budou čekat na výmaz...ale taky je dávají až po nějaké době od výmazu...
Odpovědět
@elisenika Napište na SOLUS, že nesouhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů a požadujete, aby informace o Vás neuchovávali. SOLUS je povinen pak vymazat Vaše údaje. Sám jsem to dělal. Jediný registr, z něhož se nelze vykroutit, je bakovní, jelikož ten se řídí bankovním zákonem, ale pokud měl problém pouze s operátorem, tak v tomto registru by záznam neměl být...
Odpovědět
@flakac pouze s operátorem, manžel totiž žádný účet nemá, takže ani žádná bankovní historie..jen ten solus :-(
Odpovědět
@elisenika takže jak jsem psal...odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů a je z toho venku...Banka v Solusu neuvidí nic...
Odpovědět
@flakac A nevíte jak dlouho bude trvat ten výmaz ?
Odpovědět
@elisenika myslím, že to trvalo tak dva týdny. Měli by poslat dopis...
Odpovědět
@elisenika tohle nedávno řešila kamarádka a pokud nebylo něco zaplaceno tak jste v černé zóně,po nějaké době spadnete do červené a pak do žluté,ze žluté do čisté bez zápisu.Nezaplacená faktura se do SOL. nezapisuje,muselo dojít k odpojení a naslednému penále/dluhu.Bohužel KB je na tohle hodně přísná a pochybuju,že Vám půjčí :/
Odpovědět
@dandaa Znovu opakuji, SOLUS nemá právo uchovávat Vaše údaje, pokud s tím nesouhlasíte. Já sám jsem měl škraloup a napsal jsem jim dopis, že pokud byl mnou někdy např. při podpisu nějaké smlouvy udělen souhlas, pak jej odvolávám a nepřeji si, aby uchovávali dále mé údaje. Dostal jsem následně dopis s informací, že již dále nevedou v databázi mé údaje, což jsem si ověřil následným výpisem ze SOLUSU, který byl čistý.
Odpovědět
@flakac SOl. nemuze ale banka muze takze tim ze Vas oni "vymazou" neznamena ze mate vyhrano ;)
Odpovědět
@dandaa Kdybyste četla všechny mé předešlé příspěvky, tak byste zjistila, že jsem to tu již psal. Banka může uchovávat mé údaje, protože se řídí jiným zákonem než je zákon na ochranu osobních údajů. Toto však uchovává ve svých registrech NRKI a BRKI. Je velmi pravděpodobné, že škraloup u operátora zde vůbec nebude uveden. Mimochodem, můj škraloup byl u banky, byl uveden v obou registtrech a přesto jsme u jedné banky hypo dostali. A to tam ten škraloup budu mít ještě dva roky zapsaný. Mám s tím osobní zkušenost, sám jsem si tím vším prošel, proto vím přesně, čeho lze dosáhnout. Jen díky tomu, že jsem se nespokojil s takovými tvrzeními, s jakými přicházíte Vy, tak už stavíme.
Odpovědět
@flakac v tom pripade mate rict kde jste si pujcil a taky priznat ze se nekdo z urcite banky za Vas zarucil v tom pripade lze dosahnout hypo.Ze zkusenosti me kamaradky bohuzel muze zadat az ta rok ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac My se teď ale nebavíme o jedné bance, ale o komerčce a ta je poslední dobou fakt přísná (samozřejmě je to o tom kdo tam je), ale pokud to tak je..ať to @elisenika udělá, ale ať dřív do banky nechodí.... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@dandaa nikdo se za mne nezaručil...Neznamená, že když to vy neumíte nebo Vaše kamarádka, že to nejde. Je pravda, že spousta bank mě odmítla, dokonce ani hypoteční poradkyně mi neuměla pomoci, nakonec jsem si to vyběhal sám. Máme hypotéku od ČS s velmi slušným úrokem 2,49% bez povinnosti pojištění. Neříkám, že jsem nadšený z toho, u jaké banky to mám, ale dokázal jsem to. @ffiinnkkaa jasně, proto říkám, ať se zbaví záznamu ze Solusu, protože to jde a pak jde do Komerční banky. Prvotní posouzení ve většině bank nemá co dočinění s tím, kdo sedí za klávesnicí. Zadají údaje a systém sám prohlídne registry, posoudí informace a sdělí, zda ano nebo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac Ano já vím :) Ale to byla reakce na to, když už se to banka doví, že je nějaký "problém"
Odpovědět
@flakac jelikoz jsem narozdil od Vas clovek ktery vse plati vcas takze jsem nikdy nebyla v registru a hypoteku jsem dostala a za super urok prave u KB .Ale kamaradka holt neplatila vcas tak se alespon ponaucila. Snad bude mit tazatelka stesti a vyjde jim hypo na vysnenou nemovitost ;)
Odpovědět
@dandaa nesuďte člověka na základě mála informací, které máte. To byste musela odsoudit i manžela tazatelky a další, kteří nepatří mezi notorické neplatiče, pouze jednou prošvihli termín nebo zapomněli. Vůbec netušíte, za co jsem se do registru dostal a jak je to jednoduché získat záznam. Přeju Vám, ať Vás ta zkušenost nikdy nepotká.
Odpovědět
@dandaa je to blbost, ja jsem v registru Solus s POZDE zaplacenou fakturu u Vodafone. Takze dluh mam 0Kc, ale zapis tam mam a zapsali me tam hned po druhe upomince. Problem byl v tom, ze jsme v te dobe prevadeli cisla pod manzela a proste nam to uniklo. Rozhodne jsem odpojena nebyla a penale taky nemela. Btw unicredit nam nabizi urok 1,59 u hypoteky.... ;-)
Odpovědět
@mitote zapisuji po druhe upomince za kterou si uctuji 180Kc.Coz neni ze jste zaplatila pozde treba o dva dny ale minimalne o 14dni. Pokud vyrizujete hypoteku tak u Vas zapis problem nebyl a aspon vi tazatelka kde se ptat na hypoteku za nizky urok.
Odpovědět
@dandaa ja fakt nechapu o co Ti jde... Otazka znela jinak a ty tady akorat pises jak je hrozne ze nekdo zaplatil fakturu 14dni po splatnost atp... Muj muz dela OSVC a 99% zakazniku plati po splatnosti, takove student agency nikdy nezaplatilo driv nez 4 mesice po splatnosti a po mnoha urgencich. Nikdo tu po Tvych soudech netouzi
Odpovědět
@elisenika Zdravím, my jsme s manželem měli podobný problém. Zapsán v Solusu a bohužel o tom nevěděl. Bylo to právě kvůli O2, kdy před X lety zapomněl odhlásit telefonní linku, když se stěhoval ke mně. To že někde něco dluží jsem se dozvěděli až pomalu po 3 letech a okamžitě uhradili. Ale když jsem se byli ptát po hypotéce, tak záznam tam byl s 0 Kč. A následné kroky: 1) musíte mít uhrazené všechny dluhy vůči členské společnosti (společnosti, která vás tam nechala zapsat) - což my měli 2) nesmíte mít u společnosti aktivní smlouvu - což my už také neměli 3) odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů. Časově to vychází bohužel celkem na dlouho. To, že vás O2 vymaže jde celkem rychle cca do 10 dnů (musíte se nejdřív spojit s O2, ty to musí zpracovat a následně posílají pravidelný týdenní report do Solusu s vymazáním). Co je větší problém, že právě KB si stahuje údaje ze Solusu zpětně a to až v polovině měsíce, tzn. že teprve 15.5. budou mít aktuální údaje za duben. Jestli to však pomohlo a již v manžel nebude evidován bankou, to Vám nepovím. My čekáme na toho 15.května. :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?