Hypotéka - vaše názory

Ahoj, potřeboval bych poradit,zda někdo má zkušenosti :) Máme momentálně pozemek na hypotéku u KB s tím,že cca necelý rok máme za sebou a momentálně jsme se rozhodli pro stavbu,ikdyž jsme plánovali později. Máme projekt na stavbu a muj dotaz zní, zda banka dá teď hypotéku 2 mil. na stavbu a zda se dá ten zbytek z hypotéky na pozemek převést do jedné. Pozemkem rovnou i ručíme u KB. Děkuji za názory a tak :)
Odpovědět
@hanluk Není jednodušší se zeptat přímo v KB? Tohle je podle mě specifický případ, na který musí odpovědět v KB....
Odpovědět
@atilius Určitě, jen jsem chtěl vědět dopředu,jestli to tak někdo také neměl. Ale díky.
Odpovědět
My to tak taky budeme mít, ale u ČS, řeší se to prý individuálně, podle toho, jaký je zrovna platný úrok, takže taky nevíme, jestli budeme mít hypotéky dvě najednou, nebo jednu sloučenou. Schválně dej pak vědět, co Ti řeknou v KB, prosím, taky mě to zajímá..:-)
Odpovědět
Pokud chcete mám kontakt na pravdu schopného člověka v KB v Praze. Myslím,že ve sloučení by problém být neměl,co vím od známých.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamaradi meli podobny pripad, potrebovali rozsirit hypoteku o dalsi nemovitost a banka jim to provedla uprostred fixacniho obdobi, jednalo se sice o Hypotecni banku a ne KB, ale i kdyz nemam o pruznosti KB moc velke iluze, tak s navysenim uveru by nemeli mit problem..
Odpovědět
Profilova fotka
KB umí připravit hypotéku s účelem "výstavba" a s účelem "splacení hypotéky na pozemek". V úvěrové smlouvě bude přesně napsáno, jaká částka půjde na stavbu a jaká na splacení hypotéky na pozemek. A pak v rámci čerpání této nové hypotéky splatí hypotéku na koupi pozemku. Ale pozor - pokud by to bylo mimo konec fixace sazby, pak hrozí pokuta za předčasné splacení. Takže je otázka, jakou fixaci úrokové sazby jste si u hypotéky na pozemek zvolili. Dneska jsou sazby hodně nízko, takže by se vám asi určitě vyplatilo sloučení obou hypoték.
Odpovědět
Profilova fotka
@dandaa to by mne zajímalo, kdo to je... můžete mi to dát do IP?
Odpovědět
Mockrát díky za info, určitě pak napíšu jak jseme dopadli :)
Odpovědět
@dandaa Kdyžtak poprosím také o kontakt a jméno, děkuji :)
Odpovědět
@bibim Tento pripad uz mam v CS za sebou. Hypoteka na pozemok, najsledne nova hypoteka na pozemok+dom. Novou hypotekou sa splatila stara hypoteka cca po 3/4 roku splacania. Na novej hypoteke som dostal lepsi urok nez som mal na starej - zrovna som sa trafil do padu urokovych sadzieb. Ziaden problem to nebol.
Odpovědět
@hanluk měli jsme to presne tak. Novou hypotéku na pozemek a vystavbu jsme refinancovali starou hypo jen na pozemek. A bylo to mimo fixaci, jen jsme prostaveli sve zdroje v zacatku. Dali nam pokutu, ta se rozpustila do urok. sazby, ale i tak jsme se porad dostali na lepsi urok nez předtím. Takze navyseni není pro banku problém, jen aby sedel odhad jak ma a musíš dolozit dostatecny prijem.
Odpovědět
Ahoj, takže po sezení jsme dopadli takto: Buď nová hypotéka na stavbu,nebo sloučit dohromady a zaplatit pokutu za předčasné splacení. Spíš by jsme brali variantu druhou s tím,že co máme naspořeno,postavit za to základy a pak přijde odhadce a odhadne pozemek i se základovkou + stavbu budoucí a tím by jsme mohli ručit,pokud to odhadne tak jak má,jinak budeme muset ručit ještě něčím. Jinak na 2 miliony úrok 1,93 na 30 let s FIX 5 let. cca 7800kč/měsíc. Se schválením by nebyl problém ani s větší částkou,kterou ale nepotřebujeme a to jsem dokládal menší plat,než skutečně mám a přítelkyně na mateřské. Pravda, záleží na té bonitě klienta. Rovnou prověřujou, zda nedlužíte a tak. Jelikož dluhy. paušály atd atd jsem si hlídal vždy jak měl,tak to probíhá zatím úplně v pohodě. A díky za Vaše příspěvky.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?