Hypotéka - zálohy

Zdravím všechny co stavěli, nebo staví. Chtěl bych se zeptat na zkušenost s hypotékou a stavbu svépomocí. V podstatě máme nějakých 10% vlastní prostředky. Skoro celou hrubou stavbu staví firma a platit chce až po dokončení což je pro banku super, protože zaplatí na základě odhadu. Mě, ale zajímá, jak jste řešili zálohy například na okna, kuchyň, a především vybavení koupelny. Zálohy na kuchyň a okna dáme z těch 10% to je OK, ale 130 000 za koupelny bych uplně dávat nechtěl. Otázka zní, jak jste řešili toto vy? Díky
Odpovědět
Podle me, byste meli mit vice svych prostredku. Ono pokud banka bude platit podle nejakyho odhadu kolik to muze stat, tak jak budete resit, kdyz realne pak bude cena vyssi? Kdyz mate hypoteku, meli byste si vzit vic penez, at mate na dokonceni a radeji pocitat s tim, ze to bude drazsi. Az 20% nemusite z hypoteky vecerpat. A nemusite resit, kde na to vzit.
Odpovědět
Profilova fotka
My cerpame postupne a z toho pak platime.kdyz dosly penize, udelal se odhad, poslali dalsi vetsi castku a zas postupne platime a stavime.
Odpovědět
Co se týče stavby domu a pozemku tak máme 20% svých které se dali pri podpisu smlouvy o smlouvě budoucí a 40% dostane firma v průběhu od banky dle odhadu a zbytek po kolaudaci.Nam staví dům velká firma takže tam nejsou zálohy potřeba . My si sami zařizujem kuchyň,plot ,navrh zahrady a na to vše máme našetřeno takže zálohy jdou z našich peněz . U domu je potřeba mít našetřeno víc než 10% ...ale tohle každý vidí jinak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?