Hypoúvěr Modrá pyramida 2017

Profilova fotka
Ahoj všichni, tento týden jsme absolvovali schůzku ohledně hypotéky v Modré pyramidě, poradce nám nabídl variantu Hypoúvěru - 85% s úrokem 1,79% a fixací na 6 let. :-) Bylo nám řečeno, že hypoúvěr se skládá z 1.fáze překlenovací úvěr (6 let) a dále posledních 11 let 2. fáze přidělený úvěr 3,49 (garantovaný úrok), během splácení můžeme dávat i něco navíc a hypoúvěr si krátit, či že není problém jednorázově dát větší částku...podmínka je pouze zřízení účtu u KB..vše vypadá super, byli jsme již u Hypotéční a v Raifce a ty nenabídli nic moc... Včera volal poradce z Modré pyramidy, že ČNB již mění nebo co na 80% takže tyto podmínky a nízký úrok budou možné do 10. 3. ;-( Procházím si diskuze všude se píše buď o úvěru ze stavebního spoření či o překlenovacím úvěru..hlavně vše stašího data Nemáte s nimi někdo zkušenost, zda je to opravdu tak super nebo nás čeká nějaké překvápko? Moje obavy - po fixaci, pokud bude někde lepší úrok, půjde v pohodě přejít k jiné bance?, dále máme developerský projekt a stavba bude zkolaudovaná v lednu 2018 - bylo nám řečeno, že poté se dělá odhad - co když bude odhad nižší? (nemovitost i s pozemkem za 2.600.000,-) Budu moc ráda pokud někdo poradí či napíše svou zkušenost 8-)
Odpovědět
1
2
To by me taky zajimalo....nam ted nabidli po telefonu 1,6% a pak 3,49, stejne jak u vas, ale resime hypo okolo 4 mil. Prijde mi to jako kombinace hypotecniho uveru a stavebniho sporeni....clovek dosporuje, ma defakto preklenovak a pak klasicky uver... Osobne mi to prijde zvlastni, citim v tom nejaky hacek, napriklad pokud by slo o refinancovani za 6 let apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@veda_brush já jsem si stáhla jejich všeobecné podmínky a tam je všude o tom spoření, ale zas nám neříkal, že bychom si třeba museli u nich nějaký spoření zřídit... jako vypadá to dobře, příteli se zas nezdá jakto že si mohou dovolit dát tak nízký úrok oproti jiným bankám.. no já se ho na to refinancování ptala a říkal, že když bude někde nižší můžeme přejít, ale nemyslím si, že by to bylo tak jednoduché...jinak na poplatky jsem se ptala a ujistoval me ze budeme platit jen odhad jinak nic a ze je potreba pouze dolozit prijmy..
Odpovědět
ja mel driv preklenovaci uver (250 000) ze stavebniho sporeni (u jine sporitelny)a vypadalo to uplne stejne jak ten jejich hypouver... splatku sem mel cca 2000, 1100 sem platil urok a zbytek bylo na sporeni a stim, ze jak dosahnu cca 1/3 tak se to preplo na klasicky uver (nizsi urok)....a mohl sem a taky sem i posilal vic... dalsi vec je divne, ze vam rekli ze urok budou drzet jen do 10teho....aby na vas netlacili, protoez se boji ze jim pujdete jinam... My osobne zkusime spis asi klasicky hypotecni uver, i kdyz bude drahsi asi o 0,4%...
Odpovědět
Profilova fotka
@veda_brush jasný, no řekl, že některý banky ty změny už mají jiné na ně čekají..takže včera volal aby mě informoval, že už dostali zprávu o změnách takže mě to může držet do 10. 3 pak se to mění...nevím co je na tom pravdy, ale úrok je dobrej a vidina hezké splátky je super...no nevím jeste nás čeká schůzka u ČS a v realitce tak uvidíme..
Odpovědět
jake bylo jednani u hypotecni banky ? chystame se tam ... :) Ja si osobne radeji davam pozor...ze ted to na prvni pohled muze vypadat super, ale aby clovek pak nezaplakal...
Odpovědět
Hezký den, jen bych tady byla opatrná u vyhodnocování toho, že dostáváte sazbu 1,79% - předpokládám, že to totiž bude fungovat tak, že celých prvních šest let budete platit 1,79% z celé půjčené částky, ačkoli si současně vedle budete "spořit" další sumu, kterou Vám ale jako splacenou započtou až po šesti letech. Zatímco pokud byste měli klasický hypoteční úvěr, už od první splátky je její součást splátka úroku, ale také splátka dluhu (jistiny), takže po šesti letech můžete mít úvěr třeba o čtvrtinu nižší než ze začátku... a průběžně se tím snižuje i úrok, který s každou další splátkou platíte..... ve vaší variantě budete platit pořád stejnou sumu.... nemám teď moc čas to počítat, ale 1,79% u překlenovacího úvěru, je mnohem horší (víc přeplatíte), než 1,79% u hypotéky .... máte nějakou nabídku za banky na normální hypotéku?
Odpovědět
@mavanka Pekne shrnuto, takze to vlastne fakt je fakt uver ze stavebniho sporeni, kteri se tvari jako hypoteka a potrebuje zajisteni....:) @denisak1 v navaznosti, co napsala mavanka, bych se u modre pyramidy zeptal, kolik bude za 6 let zaplaceno na urocich a kolik "splaceno - nasetreno". A pak bych se zeptal klasicke banky, klidne s urokem pres 2%, kolik bude za 6 let splaceno a kolik na urocich...:)
Odpovědět
Profilova fotka
@veda_brush v hypoteční jsme přímo nebyli, hypoteční specialistka v MM reality nám dělala nabídku kdy nám řekla že hypoteční vychází nejlépe..
Odpovědět
Profilova fotka
@mavanka mě se to furt nějak plete...uz v tom mam gulas..na klasickou hypoteku jsme se ptaly v Raifce ta nabidla 2,19% a predbezne jsme zjistovali u hypotecni ta nabidla 1,89..ceka nas jeste ČS..
Odpovědět
@denisak1 me kontaktovali z te modre pyramidy na zaklade chytreho honzy...tak kdyz uz, jeslti by jste se tam taky nedostali na 1,6% jako ja..
Odpovědět
Profilova fotka
@veda_brush zkusila jsem vyplnit chytreho honzu v kolonce chci lepsi nabidku tak uvidime..diky
Odpovědět
Profilova fotka
@veda_brush myšlenka dobrá, ale aby to šlo porovnat, tak by to musely být lehce srovatelné produkty a to ani náhodou nejsou. Každopádně, pokud řešit bydlení přes stavební spořitelnu, tak v tuto chvíli jedině přes Buřinku, která má překlenovací úvěr splácený anuitně, tudíž se to chová jako hypotéka a dá se to porovnat.
Odpovědět
Článek se načítá
@denisak1 chtěla jsem napsat přesně totéž jako @vladimirsvorba. Jestli to chcete řešit hypoúvěrem od stav. spořitelny, tak jedině tu Buřinku, kde se to chová jako klasický úvěr. A navíc tam ještě lze i těch 85%. Nehledě na to, že co si tak vybavuju, Modrá pyramida dělá docela problémy při refinancování...
Odpovědět
Profilova fotka
Produkt se jmenuje Úvěr od Buřinky, aktuálně za 1,79 % p.a. na šestileté fixaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba děkuji za info na Buřinku jsem teď koukala a produkt Úvěr od Buřinky je pouze do částky 800.000,- aspoň to tak píší na internetu..větší částku nabízí Hypoúvěr od Buřinky když jsem zadala parametry do kalkulačky naskočil mi úrok 2%...
Odpovědět
Profilova fotka
dneska jdeme do České spořitelny tak se zeptám na hypotéku i úvěr a uvidíme kolik nám nabídnou úrok a jaké podmínky...
Odpovědět
Profilova fotka
@damada právě toho refinancováním se bojíme aby s tím nebyl problém no..na Buřinku se zeptáme..
Odpovědět
Profilova fotka
@denisak1 Menší překlep, správně je Hypoúvěr od Buřinky http://www.burinka.cz/srv/www/content...
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba jasný myslela jsem si to..jo tohle jsem taky našla ale když dam dalsi informace tak už píší o 2% tak nevím jestli to není starý...každopádně jdeme dnes do České spořitelny tak se zeptám a řeknu že nabízeli za 1,79% a uvidíme..mám účet u spořky a jsou dokonce garantem našeho developerského projektu tak na ně sázím že by mohli nabídnout nejlepší podmínky..
Odpovědět
Profilova fotka
Jenom připomínka, u Modré Pyramidy splácíte nejdříve celé úroky a poté až jistinu. Problém je při refinancování - to se pak budete divit. My jsme měli nabídku z Modré Pyramidy a za těchto podmínek jsme do toho nešli - ale měli jsme štěstí, že nás na to známý upozornil - z podmínek to není pro obyč. smrtelníka úplně patrné (řešili jsme to listopad/prosínec 2016).
Odpovědět
Profilova fotka
ahojda tak včera v ČS hypotéka s úrokem 2,39%, když bychom si vzali pojištění tak úrok 2,19% 30 let, fixace 5,8,10 let...ptala jsem se i na ten Hypoúvěr od nich nyní mají úrok 2% fixace na 6 let...ptala jsem se jaký je tedy mezitím rozdíl a bylo mi řečeno že na hypotéce splácím nejprve jen úroky pak u refinancování to je že úvěr refinancuji úvěrem a hypo hypoškou...takže vlastne mi rekla ze v tom zass nejaky rozdil není...nám se právě líbilo u té modré pyramidy, že nám řekl že ke každé splátce můžeme dávat něco navíc a ta doba překlenovací se nám bude krátit a že jednorázově větší částka taktéž nevadí..vytiskla jsem si všeobecné podmínky tam jsem na nic moc zvláštního nenarazila přijde mi to podobné jako všude jinde..a u té Modré pyramidy po fixaci jak to tedy je oni úrok zvednou dle trhu nedá se domluvit? nebo kde je u nich zakopaný pes?
Odpovědět
Tak to je samozřejmě nesmysl že nejdřív celé úroky a pak jistinu.mám to od nich a je pravda že v začátku je to tak půl na půl. Teď zrovna řeším konec fixace, tak že mám přesná čísla.
Odpovědět
Profilova fotka
@denisak1 no, jenže překlenovací doba u úvěrů jako je Modrá pyramida se nezkracuje jen na základě "došetření", ale i doby. Takže i kdybyste vkládali víc, tak dokud nedosáhnete na určité číslo stanovené výpočtem, do kterého se zahrnuje i doba splácení, tak máte smůlu a platíte pořád celé úroky...
Odpovědět
Profilova fotka
@sobii máte hypoúvěr od Mordé pyramidy? budete tedy řešit refinancování nebo už Vám nabídli úrok s další fixací?
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina už jsem z toho jelen :-D :-D
Odpovědět
@denisak1 přesně jak píše zmrzlina: pozor na parametr "hodnotící číslo". I když budeš mít naspořeno potřebných 40%, překročíš minimální nutnou dobu splácení (dříve byla 2 roky, jak dnes nevím), tě spořitelna jen tak nepustí. V dnešní době bych do meziúvěru u stavební spořitelny nešla, někomu sice vyhovuje určitá jistota do budoucna, ale je to bohužel a) u větších částek hodně drahý produkt b) koule u nohy, pokud chceš něco řešit. Nabídka hypotéčních bank je velká. Osobně mám s MP ne zrovna dobrou zkušenost, jednání pracovníků přímo na centrále na Bělehradské při uvolňování splátek katastrofální. Financovala jsem přes ně rozestavěný developerský projekt, faktury a podklady vše dodáváno včas, při urgenci platby klidně přišla odpověď "ano, mám to na stole, ale dneska (pá) už musím jít, jede mi bus z FLorence na chatu, podívám se na to v pondělí... - toto byly bohužel slova kompemtentní osoby. Jediné štěstí bylo, že developer nevymáhal penále z prodlení, byť šlo o dny, v kumulu by to už bylo docelo dost. Pročti si články a diskuse o chování stavebních spořitelen v poslední době a raději zamiř do normální banky. Sice nové instituty zákaz zatížení a zcizení taky nic moc, ale jako klient budeš mít víc manipulačního prostoru, pokud budeš potřebovat cokoliv v průběhu splácení měnit. Jo a změna úrokové sazby po 6 letech, u mě nic neměnili, proč by, platila jsem (je to už nějaký rok, omlouvám se) úrok o ca 2,5% vyšší než byl v té době aktuálně na trhu nabízený. A to ani nekomentuju to, že jsem je jako bývalý klient, který platil a splatil předčasně, před rokem oslovila, ať zašlou nabídku pro určitou situaci... asi mají dost klientů, banka a další SSPoř. reagovaly okamžitě, MP se ani nenamáhala..co dodat, klient jim sám leze do oprátky a nic... :-|
Odpovědět
@denisak1 ano.2.29 % na čtyři roky fixace.
Odpovědět
Profilova fotka
tak dneska nabídka Hypoteční banka hypotéka 1,89% s pojištěním (cca. 850,-/ měsíc) fixace na 5 let 30 let.. :-)
Odpovědět
@denisak1. super úrok.
Odpovědět
@denisak1 od té Buřinky budete mít nižší úrok na delší dobu a bez pojištění :-) Nebyli jste tam nakonec?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?