Jak bez banky financovat koupi, stavbu, rekonstrukci?

Profilova fotka
Ahojte,nyni řešime to,že chceme novy dum,bud stavet nebo koupit,ale banka nam nepujči jsme v registru.Divala jsem se na nebankovni sektor..když opomenu uroky,tak stejne pujci 50-70% z odhadu,pak jsou firmy,ktere Vám postavi dum a splacite ho formou najmu,ale moc tomu neveřim..nabizi to Ekonomicke stavby např---ale hodne se o nich pise,že nejsou solidni atd--tedy zbyva pronajem. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@reny3 ježiši od Ekonomických staveb ruce pryč !!!!! Tak buď počkat až bude registr čistý, nebo poptat banky kde vám pučí aspoň něco a pomalu začít. Máte aspoň něco našetřeno ? Nebo aspoň pozemek? Začínat s nulou není moc dobré....
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj,pozemek mame 1500m2 z toho 500m2stavebni,ale stoji tu stary dum..ktery opravujeme,chtely jsme novy..taky nas napadlo postavit tu druhy..jj..asi fakt počkat,požádat banku o vymaz,mame překlenovaci uver u Česke spořitelny..kde mame i zaznam...ptala jsem se poradce a řikal,že by to i šlo..tak uvidime..jj,vim ES jsou velice nesolidni a nechceme sveřit svuj život a detí..nekomu,kdo nas muže obrat o zbytek toho co mame.
Odpovědět
Profilova fotka
jj o Ekonomickych stavbach jsem slysela uz v roce 2007 - nebrat!!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@reny3 Tak pokud už máte starší dům, tak bych ho pomalu opravoval, ikdyž cenově to vyjde nastejno, ale zase máte základ ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nas sen je novy dum,manžel je velmi zručny..např-.zakladovou desku a dřevostavbu by krásne zvládl..vi vše okolo stavby,tento barak --ja tomu řikam zřicenina..tu neustale opravujeme a kde nic tu nic...jeden rok spadla střecha do dvora a druhy rok spadla cela stodola..haa..sranda co...proste i opraveny stary barak je stale stary barak.. Jinak špekulujeme jak se dá..tento dum bychom klidne pronajaly....zaplatilo by nam to pulku hypoteky..ale když nam banka nepujči?Tak je to na nic..mohly bychom pak ručit vlastne dvema domy--
Odpovědět
@reny3 Jestli mohu doporucit - na nebankovni subjekty hooodne pozor, abyste neprisli i ten dum, co mate. Nemuzete treba nejakou dobu pockat a zazadat o vymaz z registra? Neznam duvod, ale vim, ze existuji moznosti, ze po nejake dobe zazadate o vymaz a pak s tim neni vubec zadny problem. Ale na nebanky opravdu pozor, abyste nakonec nerovnali pujcku dalsi pujckou z pujcky. Clovek si rekne, ze ne, ale nebanky vi jak na to a kdyz v tom neumis chodit (co vetsina z nas neumi), tak to muze nekdy dopadnout hodne zle. A jak tady radi - Ekonomicke stavby neeeee
Odpovědět
Profilova fotka
linee,dekuji za odpoved...já se proste nemužu smiřit s tim,že slušná a pracujici rodina,nema možnost noveho bydleni...manžel to už vzdal,ja stale přemyslim jak nad tim vyzrát..ale asi nevyzraji....nebankovni sektor to je posledni možnost...a s velkou neduverou..přijde mi,že každy chce každeho jen oškubat...bez ohledu.
Odpovědět
Profilova fotka
@reny3 A nemůžete starý dům s půlkou pozemku prodat a z utržených peněz financovat nové bydlení? To mi přijde jako jediná možná cesta, protože úvahy o nebankovním sektoru apod. jsou fakt finanční sebevražda. Stačí si pustit v televizi Krotitele dluhů nebo Suma sumárum. Všichni si myslí, že to nějak ukočírují, ale skoro nikdo to nezvládne.
Odpovědět
@reny3 Požádejte o výmaz z rejstříku a mělo by být po problému. Pokud už máte všechny závazky vyrovnané a můžete to doložit, výmaz z rejstříku by neměl být problém. Sice Vás to bude stát nějaké peníze, ale určitě lepší než se spoléhat na nebankovní sektor. Nebo to opravdu rozparcelovat a tu část s domem počkat a z toho pak financovat stavbu nového.
Odpovědět
Tak pokud já vím, evidence v rejstříku je 4 roky, bez ohledu na to, jestli jsou již v této chvíli závazky dorovnané. Takže to nejde hned !
Odpovědět
@rizek Evidenci lze vymazat,kdyz nejste dlouhodoby neplatic. Pokud se o to nezazada,tak to tam samozrejme zustane. Jinak treba hypotecni banka s mensim,jednorazovym a jiz dorovnanym prohreskem,nema problem.
Odpovědět
Profilova fotka
Tento pozemek nepujde rozparcelovat..předni čast je stavebni a zadni zahrada...to nepujde...jinak by to bylo realne postavit třeba na druhe strane dum..ale to je práve zahrada...nebo když nad tim tak přemyslim,jedine prodat stary dum a kousek dvora..a zbylo by nam stavebni misto +ta zahrada..akorát nevim jak bychom tam chodily..už vidim poštačku jak jde druhou stranou polnačkou,ale zapřemyslim... A zase pokud to prodáme..kam pujdeme?Lepší byt tady a zatim ten dum postavit..a pak prodat ten stary..ale opet..nikdo nam nepujči na tu stavbu..když to neprodáme..tak ted jsem se do toho perfektne zamotala..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pokud ta zahrada není v UP k zastavění, dá se požádat o změnu ÚP a pak už jen stavět. Je to běh na dlouhou trať a dohadování s úřady, ale rozhodně lepší cesta než si brát úvěry a hypotéky. Nevím jak jste promýšleli úvěr vy, ale kalkulačky na hypotéky vám obvykle řeknou jen menší část pravdy. Vypočítají jen měsíční splátku. Tu si ale sami musíte vynásobit 12 a pak počtem let, zjistíte o kolik set tisíc zaplatíte navíc. Ale pořád je to jenom část pravdy, i když už větší. Další past bývají pohyblivé úroky. Další past je pokles cen nemovitostí v budoucnu a naopak zvyšování cen ostatního zboží a služeb. Obecná rada od velmi mazaných investorů zní - jakmile splátka hypotéky přesáhne 30% příjmů, stává se takové hypotéka rizikovou ! Proč ? Třeba proto, že Přijde nějaký "Kalousek" a rozhodne se, že jeho kamarádi nutně potřebují miliardy z veřejných zakázek. Co udělá takový "Kalousek" ? Nejprve naláká lidi na sliby, že bude snižovat daně a výdaje státu a když získá mandát, tak zvýší daně aby mohl financovat svým kámošům business. A jak to souvisí s Vaší hypotékou ? Plat se nezvýší, zato vzrostou ceny všeho co musíte kupovat abyste mohli žít. Když si hypotéku naplánujete tak, že našponujete výdaje, dostane vás takový "Kalousek" do úzkých. Navíc při zvýšených daních nezačnete více šetřit jenom Vy, ale začnou to dělat i ostatní a tím někteří zejména ve službách přijdou o práci nebo o část práce, a když se to stane Vám, je to konec, splátky vás stáhnou ke dnu. Proto když hypotéka, tak splátky nesmí pohltit většinu příjmů, jinak je to cesta do chřtánu exekutora a tam přijdete i o gatě. Omlouvám se za pesimistický příspěvek, ale to je ekonomická realita.
Odpovědět
Profilova fotka
Proč pesimisticky..je to realita...a souhlasim se všim..ale každopadne jste mi daly brouka..s tim rozpalcelovánim...spiš by byl problem stavebni uřad,aby to schválil..dá se prodat dum s pozemkem celkem 300m2...to nekomu stači..a nam by zustalo 200m2stavebni misto +zahrada 1000m2...Zbavily bychom se uplne pohledávek a pozemek bychom mely vlastne zadarmo....svepomoci se dá pořidit domek celkem levne..do 1,5mil by to šlo--dokonce bych mela i kupce,lae nemá celou častku..ale zase by se dalo s nim celkem dobře domluvit..všem diky za dobry vychytávky.---
Odpovědět
@mppm to ano, vymazat lze, ale skutečně až po 4 letech. Já jsem zaplatil dluh za kamaráda, kterému jsem ručil a už to bylo ve fázi platebního rozkazu a stejně jsem o výmaz mohl žádat až 4 roky poté, co jsem se díky tomu v registru objevil.
Odpovědět
Profilova fotka
@reny3 Někomu by to stačit mohlo, to už záleží na každém. Je třeba to jen dobře rozměřit, zvážit a smluvně ošetřit, především věcná břemena na sítě, přístup k pozemku a tak. Aby pak do budoucna nebyly potíže. Ale 300 metrových pozemků je plno a spousta lidí na nich bydlí. Pořád je to o dost víc, než mají lidi v paneláku. Pozemek je nejen radost ale i starost a zodpovědnost. Nechat to ležet ladem, tak způsobíte sousedům problémy a je z toho blbá nálada ;) No a mnohem lépe a radostněji se ošetřuje 800m než 1300m
Odpovědět
Profilova fotka
Je videt,že tomu rozumite a asi v panelaku nebydlite--jj přesne tak kanalizace by se musela znovu kopat atd..Ale myslim,že to neni vše až tak jednoduche...pokud to prodáme tak kde budeme?To je práve to...
Odpovědět
Profilova fotka
Když si spočtete, kolik zaplatíte hypotéce na úrocích, je vždy lepší na pár měsíců se přestěhovat do nájmu a pak bydlet v nedostavěném, než si brát veliký úvěr. Jeden známý to tak řešil také, měl parcelu, prodal dům a šel do nájmu na dobu několika měsíců, než z těch peněz z domu starého postavil nový. Můžete se dohodnout i z budoucím majitelem, že mu zaplatíte na pár měsíců nájem. Základ je, mít už v ruce všechna povolení na novou stavbu, ale to můžete vyřídit při prodeji. Nebo udělejte opak, zajistěte jen ten UP a prodejte druhou část parcely jako stavební. Za peníze si opravte ten stávající domek. Ať tak nebo tak, budete bez dluhů a bez rizika.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravím, ráda se připojuji k názorům ostatních a to ze své vlastní dost bolestné zkušenosti. Ekonomické stavby v žádném případě je to lumpárna všech lumpáren. Se zápisem se nedá dělat nic, pouze počkat nebo si půjčit od soukromé osoby kterou znáte a sepíšete smlouvu za jasných pravidel.V našem státě roste tolik podvodů s cílem obrat dlužníka o cokoliv a to co možná v nejkratší době. Je to smutné, ale bohužel realita. Sny se plní v současných podmínkách dost těžko. Člověk nemá jistotu v ničem. Ale přeji aby vám to vyšlo a nedejte se.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?