Jak dlouho trvá než banka uvolní peníze?

Dobrý den, stavíme RD a čekáme, kdy přijde odhadce okouknout stavbu a uvolnit nám první část hypotéky. Ráda bych se zeptala, jak dlouho trvalo Vám, než odhadce dorazil na stavbu a pak jak dlouho než peníze přišly. Děkuju
Odpovědět
@neonkarybka Tyhle úkony zabraly vyloženě jen pár dní, úplně nic oproti tomu, jak dlouho jsme všechno papírově dokládali. Než přišel odhadce, tak asi tak jeden týden a banka uvolnila peníze v podstatě poté, co by hotový odhad a měli doložené všechny papíry...ale záleží, jaké máte podmínky pro puštění hypotéky, nebo její první části. Když jsme teď chtěli další část peněz vyčerpat, tak jsme jeden den podali žádost o čerpání a druhý den banka psala, že čerpání bylo provedeno. Taky asi záleží na každé bance, jak mají nastavený proces čerpání.
Odpovědět
KB - odhadce se ozve hned po objednání odhadu (do 2 dnů se sejdete, udělá odhad), do 2 dnů byl odhad, zároveň jsem doložil potřebné dokumenty, další den bylo načerpáno. Takže během jednoho pracovního týdne, se to dá zvládnout uplně v pohodě.
Odpovědět
Hm tak mi objednali pred 8 dny odhad a jeste u nas ani pan nebyl a ani se neozval kdy prijde. Máme ČS.
Odpovědět
Ráno zavolám do banky, druhý den mám peníze na účtě. Mám Monetu...
Odpovědět
Ja v patek volala odhadci, v pondeli prisel. V utery byl odhad hotovy a nahrany v bankovnim systemu. Mne jeste trvalo dodani dokumentu, dodala jsem je ve ctvrtek. A v patek.byly penize na uctu.
Odpovědět
Profilova fotka
@neonkarybka volej hypotecni centrum nebo sveho bankere. Odhadce v cs by mel prijit do 5 dni...
Odpovědět
Profilova fotka
@keany jaké dokumenty chtěli dokládat ? :-) dělal Vám někdy někdo problémy s čerpáním ? Díky :-)
Odpovědět
@ballu01 při prvním čerpání chtěli orazítkovaný projekt od SÚ a rozhodnutí o stavebním povolení, dále úředně ověřenou zástavní smlouvu, 10% proinvestováno a nebo na účtě. nikdo problémy nedělal a vše šlo hladce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?