Jak dlouho trvá získání peněz z banky na hypotéku?

Profilova fotka
Pokud již máme všechny papíry vyřízené včetně odhadce. Jak dlouho pak trvá, než se banka vyjádří, resp. kdy můžeme očekávat peníze? Ptám se kvůli tomu, že poradce nám sdělil, že do smlouvy s prodávajícím bytu mám dát připsání peněz z banky alespoň 2 měsíce (radši). Bohužel ale paní cukla a do smlouvu chce změnit tak, že až jakmile dostane peníze, tak poběží lhůta pro vystěhování apod., tj. nepoběží po podpisu smlouvy, ale až po připsání, protože ji ty 2 měsíce přišli moc. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Měsíc rozhodně stačí. Pokud máte veškeré podklady, schválení hypo počítejte max. 10 dnů cca, to opravdu ale strop a pak záleží za jak dlouho, resp. jak rychle splníte podmínky čerpání, po jejich splnění peníze na druhém účtu do tří dnů.
Odpovědět
Nebyla bych tak optimistická :-( Když nás lákali, tak ve všech bankách tvrdili, že peníze budeme mít do 14 dnů. Žádost jsme podali 5.4. včetně veškeré potřebné dokumentace pro schválení, už týden uháním bankéře, on mi už týden tvrdí, že naše žádost je v konečné analýze. I kdyby nám to teď v pondělí schválili, tak ještě minimálně jeden den prý trvá vyhotovení smluvní dokumentace (úvěrová smlouva, zástavní smlouva, vinkulace) no a protože ve středu je svátek, tak smlouvy bychom měli nejdříve ve čtvrtek - to už jsme skoro na 4 týdnech a peníze stále v nedohlednu. Mít ve smlouvě měsíc na zaslání peněz, tak už mám nervy nadranc. Pak je tu ještě katastr - předpokládám, že budete chtít čerpat na návrh na vklad (protože jinak to může trvat dalších 30 dní), ale i tak to bude pár dní trvat, než peníze dorazí. Navíc před čerpáním se mnohde musí dodávat ještě další dokumentace, která ke schválení nebyla potřeba (záleží, na jaký přesně účel HÚ máte), taky ne vždy se ještě ten stejný den můžeš uvolnit z práce (např. kvůli ověření podpisů apod), čímž ti zase může naskákat další týden prostojů... Záleží, jaké máte ve smlouvě sankce, ale s těmi 30 dny bych byla fakt opatrná.
Odpovědět
Profilova fotka
@noemi77 přesně tak, taky mi to přijde, že reklamy na hypo lákají, ale skutek utek. Podklady a žádost jsme podali taky 5.4. čekací doba u mbanky jsou 3 týdny na schválení hypo (ale ne toho 5.4. ale běží lhůta ode dne, kdy jim to dojde na centrálu do Prahy, což je 9-10.4.) takže snad konečně ve středu budem vědět jestli schválí nebo ne, pak říkali že se čeká na peníze 1 týden, tak uvidíme, ale očividně si dávají na čas :-| Každá banka to má asi trochu jinak ale taky si myslím že měsíc je málo, musíte mít i pár dní rezervy ;-)
Odpovědět
@moonnca No my taky žádáme u mBank, tak jestli to nebude tím :-) Prý to není standard, normálně se tak dlouho nečeká, ale mají toho teď moc... My právě vůbec nepotřebujeme rychle peníze, čekáme jen na úvěrovou smlouvu, ale to je prašť jako uhoď.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?