Jak donutit Wustenrot ke stažení zaznámu z CBCB registru?

Zdravím Vás, potřeboval bych proradit s jedním problémem. Před rokem a půl jsem refinancoval a konsolidoval hypoteku u KB a uver ze stavebniho sporeni u Wuestenrotu. Refinancování hypotekou sem zvolil u Wuestenrotu, protoze mi to doporucil muj poradce (externi) a navic to byla v podstate jedna instituce., takze sem ocekaval, ze to bude rychle a bezproblemove. Hypoteka u KB byla splacena bez problemu.....a i kdyz Wuestenrot sidli v jedne budove, vyresit refinancovani stavebka hypotekou od nich trvalo 3 mesice. Nakonec jsme doplatili i uver ze stavebniho sporeni tim, ze jsme upravili uverovou smlouvu. Poradce mi rekl, ze Wuestenrot pak bude chtit poplatek 3000kc za zmenu uverove smlouvy, ze mi to poslou postou, jako vzdy (mam pocit, ze wuestenrot postou posila kazdou blbost). Wuestenrot mi dopisem poslal, ze hypoteka je docerpana a uzavrena, tim padem od dalsiho mesice (dejme tomu 1.3.) muzu splacet celkem dejme tomu 9999 Kc splatku, coz sem taky udelal a splatku sem poslal. 1.4. mi na email prisla upominka, ze sem se splatkou 3000kc v prodleni. Okamzite sem kontaktoval sveho poradce, ten rekl ze to bude ten poplatek za zmenu uverove smlouvy, okamzite sem 3000 doposlal. Poradce sem se ptal, jestli to nebude problem a nebude zaznam v registrech. Byl sem ujsiten ze ne...ze se prece jedna o poplatek. O 2 mesice pozdeji sem si pro jistotu udelal vypis z bankovniho registru CBCB a zaznam zde byl. Presneji...splatka 9999, 1 den po splatnosti 3000kc. Okamzite jsem poslal reklamaci na Wuestenrot s tim, ze sem ocekaval klasicky dopis od nich, kdy a jak mam zaplatit poplatek za zmenu uverove smlouvy a ten sem nedostal, i kdyz sem byl poradcem ujisteny, ze jej dostanu postou. Dostal sem pouze dopis, ze "od 1.3. spalcejte 9999" a zadne takove "od 1.3. splacejte 9999 ale pri prvni platbe poslete jeste 3000 jako poplatek". Navic si myslim, ze se jedna o poplatek, ne o splatku, tak neni duvod delat zaznam v registru. Za pár dní mi od Wuestenrotu prisla zamitava reakce s vysvetlenim, ze poplatek byl zminen na formulari ke zmene uverove smlouvy, tim padem sem informovan byl a zaznam nestahnou. Je podle Vás nejaká šance donutit Wuestenrot, aby udelal vymaz z registru ? Udelal sem chybu, ze sem si nepohlidal uplne kazdy dokument...ale zas mi ze strany banky neprijde uplne ferove, ze 1 den po splatnosti okamzite posle negativni zaznam do bankovniho registru, tim spis, ze se jedna o poplatek a vymerenou splatku jsem odeslal. Chystam se v tuto chvili resit hypoteku na dalsi, na vetsi byt a nerad bych, aby jsem kvuli teto chybe dalsi hypoteku nedostal. Jinak registry mam uplne ciste, víc nez 5 let sem mel hypoteky nebo uvery ze stavebniho sporeni a nikdy sem se do zadneho prodleni nedostal. Dekuji za názory :-)
Odpovědět
já si myslím, že si ten poplatek strhli z té splátky, tudíž na splátce těch 3000 chybělo... Při další hypotéce si myslím, že by se to dalo bance vysvětlit...
Odpovědět
Myslim, ze to nebude problem bance vysvetlit, nam udelala podobnou pitomost unicredit bank, kvuli pravidelnemu poplatku 30 kc za vedeni kreditni karty, ktery mel manzel nastaven o 2 dny pozdeji nez mel mit, nicmene pokazde poslal. Takze kazdy mesic zaznam kvuli 30 korunam, pricemz jsme jinak u nich leta splaceli bez jedineho problemu obrovskou hypoteku. Pri brani dalsi hypoteky to nikomu nevadilo, spis se vsichni pobavili...;-)
Odpovědět
Diky za uklidneni..doufam,ze to tak bude....zrovna se chystame rozjet jednani z hypotecni bankou a chtel sem byt pripraven na vse :-) Jinak je bezne, ze banky posilaji zaznam do registru uz jeden den po splatnosti ?
Odpovědět
@veda_brush Ano je to bezne podle mne. Alespon nam se to stalo u Ceske sporitelny. I kdyz jeden jejich zamestnanec z interniho auditu se mi dusoval, ze to nepripada v uvahu. Jo jeste vtipnejsi bylo, ze to nebyla nase vina, ale jejich, protoze jsme meli inkaso a oni sami si ty penize brali o den pozdeji. Diky tomu se nam take podarilo zaznam z registru vymazat, ale i tak bylo kolem toho behani. Jo a doporucuji mit vse zdokumentovano alespon emailem, ne jen slovne. Diky tomu, jsme mohli dokazat, ze jsme pozdne odchazejici platby z uctu s nima trikrat resili. Dvakrat rekli, ze chybu odstranili a potreti, ze to nevadi.
Odpovědět
@veda_brush Vsichni tvrdi, ze to nedelaji, ale je to podle me celkem bezne...:-/
Odpovědět
ano, taky mě dali do registru kvůli jedné splátce zpožděné o 1 den. Bohužel jsem nedopatřením neměla na účtu v ČS peníze v den splatnosti dopoledne, kdy si je strhávala ČMSS inkasem. Odpoledne v den splatnosti jsem částku poslala trvalým příkazem a splátka tedy dorazila o den později. Nikdy předtím ani potom jsem se jakýkoliv problém se splácením neměla, ostatně byl to můj jediný úvěr v životě, nemám ani kontokorent, kreditku, nic. Po 3-4 letech jsem náhodou zjistila, že jsem kvůli tomu v registru. Teď momentálně by to mělo být ok, protože je to už 8 let a ČMSS jsme se "pomstili" tím, že jsme úvěr splatili o 20 let dřív. @veda_brush
Odpovědět
Mě teda poradkyně varovala, že i kdybych tam měla korunu po splatnosti (v registrech) tak mi nemusí dát hypotéku. Prostě záznam je záznam. Moc mě to mrzí, Wustenrot je teda pěkná sviňárna :(. Prý někteří operátoři posílají záznam už 1 den po splatnosti a tak. Nevím, jak je to teda běžné, mě se to u Vodafonu naštěstí nestalo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?